Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Civilization IV

Recommended Posts

Posted

Tegnap 10 órán keresztül nem tudtam elszakadni tõle. Eszement jó lett! Agybafõbe dicsérik mindenhol, de tényleg elképesztõ! Nem mindent értek még, de ehhez tipikusan kell a kézikönyv -- szerintem! ;)

Sid Meier: :istenvagy:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Én is kerestem a neten, de nem találtam letölthetõ verziót. (Demo) Amit meg "amúgy" találtam, az nem indult el telepítés után.

Nincs egy linked esetleg, ahonnan le lehetne tölteni demot?

Posted

Irány a Google :nyíl: "download civlilization IV demo" ;)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Ezen már túlvagyok. :( Ha elolvasod a fentebbi hozzászólásom, akkor számodra is egyértelmüvé vált volna.

Posted

Honnan lehet letölteni a CIV IV demót!?

TIPP: "a gamestarosok tolták a szomszéd szobában" ;):D

Posted

Sehonnan. MD, csak az az egy változat van!

Posted

Hallottam, hogy másnak sem indult el. Ahol ilyen gond volt, azokban a gépekben ATI kártya van. Nem tudom van-e összefüggés. :hááát:

Posted

Nem lennék meglepve, de speciel nekem ATI kártya van a gépemben, mégis gyönyörûen fut. Vagy szerencsés vagyok, vagy más lehet a gond!

Posted

Tényleg nagyon jó lett a játék, én is alig bírtam abbahagyni; erre nekem tipikusan illik egy régi reklám szöveg, miszerint "nem lehet megunni" :)

A kézikönyv helyett viszont szerintem majd elég lesz a magyarosítás (ha lesz), abból már ellehet majd igazodni, és fény derülhet a még sötét foltokra; szerintem. :)

Posted
...fény derülhet a még sötét foltokra; szerintem. :)

Például, hogyan lehet csapatot, felfedezõt, bárkit hajóra rakni? :pislog:

Posted

Öhm.. Igen, szerintem. Legalábbis a hajórapakolással különösebb gond nem hiszem, hogy lenne, nézd csak meg ha van egy transporter hajód és bent állsz vele a dokkban (a városban) és van valamilyen egységed a városban, akit a hajóra akarsz küldeni, akkor ha ráklikkelsz megjelenik az egységnél egy új ikon, amin egy hajó oldala látható, és egy rávezetõ deszka, és ezzel lehet pl embereket feltenni a hajóra, azthiszem, hogy L(oad) -dal van jelölve.

Posted

Kösz, majd megnézem. Az elsõ játékomban nem sikerült felfedeznem a dolgot. :upsz:

Posted

Igazán nincs mit, szívesen segítek, ha tudok.

Esetleg, ha megtudná valaki mondani, hogy mire jó a "város fejleszthetõ dolgainál" a research és a wealthy, (és van egy harmadik is egy idõ után, de nem emlékszem most pontosan,) mert értem, hogy mik ezek, és az ikonok elvileg elmondják, hogy mire való, de gyakorlati hasznára még nem jöttem rá.. :hááát:

Posted

Én egyenlõre a grafikával ismerkedek, mert nagyon idegen, de a hangok fantasztikusak.

Még nagyon zavar, hogy nem ismerem fel elsõ ránézésre a tereptípusokat, és a technológiai fát sem igazán tudom használni, de próbálgatom, ha van egy kis idõm. 8)

Posted

Minél többet játszok ezzel a játékkal, annál jobban megszeretem, nem lehet abbahagyni. Most sikerült megnyernem az elsõ játékot, de az összesített ranglistán csak az utolsó elõtti lettem. :D

Viszont így a játék vége? felé már ahogy az egész térkép fel van fedezve, és minden ellenfél már a fejlettség magas szintjén áll, és sok egység van már készen, hihetetlenül elkezd szaggatni a játék egy 2.1Ghz es Athlonon 1 giga rammal, ugyanennyi lapozófájllal.. :)

Posted
Most sikerült megnyernem az elsõ játékot,

Melyik fokozaton tolod? :)

Láttátok az Index cikkét?! Nekik is bejön! Nagy betalálás ez a játék! :igen:

Posted

Mivel még csak tapasztalgatom a játékot, a legkönnyebb fokozaton, ami azthiszem, hogy settlers elnevezéssel fut, de így az elsõ szárnypróbálgatások után majd kipróbálom a nehezebb fokozatot is. :)

• 3 weeks later...
Posted

Én nagy CIV FAN vagyok ám! :lol: Még anno az elsõvel is nyomtam, majd 2., aztán Colonization, CIV 3 összes kieggel, és most a CIV IV! :D Sõt, még anno C64-en Sid Meier's Pirates! :)

Azt kell hogy mondjam, kicsit átalakították a rendszert, de csak pozitívan. A több választhetó kategória az államformánál egyszerûen fantasztikus, és a vallás is jól van szimulálva. Király! :)

Bár mostanában nem igazán van idõm nyomulni vele... :(

Posted

Nekem is bejön, csak még nem volt elég idõm vele játszani. Az nagyon tetszik, hogy régebbi grafikuskártyával is jól megy (eddig) 1024*768-as felbontásban. Sõt! Mehetek feljebb is, de akkor kicsit lassul (nem szaggat).

• 1 month later...
Posted

sziasztok

én is civ "õrült vagyok" de állandóan lefagy a civ 4.

128 megás ATI kártyám van de 5-10 perc jáccás után kinyomja a monitort.

SEGÍTSETEK :(

ja az ajánlott v1.52 patch már fut

köszi stresz

Posted
Szintén ATI, és szintén nem indul. :hááát:

Megoldás

Itt van az ATI VGA-s proglémára a megoldás. Ha nem ez az, akkor tudi kéne, hogy milyen hibával lép ki.

Posted

köszi de ez a v1.52 patch ami már fut

és nem tudom, hogy lehetne megnézni a hibát ha kikapcsolja

a monitort.

Olyan mint amikor kikapcsolod a gépet és a zöld led besárgul.

de a zene, a hangok, meg a vinyó az megy tovább.

csak úgy egyszerüen se megáll se szaggat, csak kikapcsol.

a fenti patch elött el se indult. karácsonyi ajándék eredeti dvd

Köszi, hogy reagáltál :(

Posted

Ezek szerint valami olyan felbontásba kapcsolja a monitort, amit az már nem bír.

• 2 weeks later...
Posted

Banális, de kapcsold ki az energiagazdálkodási sémát. Lehet, hogy ott kavar valamit.