Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Képvágás


Ruzsa Dániel

Recommended Posts

Ruzsa Dániel

Sziasztok, annyi lenne a kérdésem, hogy hogy tudok, milyen programmal és mit kell csinálni...Van egy kép amin én vagyok a másik amin az egyik közeli ismerõsöm, azt szertném, hogy a két képrõl kivágni minket külön, külön és beilleszteni, egy harmadik, új képbe...

Lehetséges ez?Ingyenes szoftverrel? :?::pislog:

Link to comment
Share on other sites

google

Meg lehet csinálni, de háttér nélkül kicsit már nehézkesebb. Tehát körbevágni a két alakot, ezután színkorrekció kell, hogy a két külön kép színvilága hasonlítson egymásra, hiszen egy képre kerültök. Ezután még árnyék az alakoknak... Meg lehet csinálni, de rendkívül szöszölõs munka és kétséges a végeredmény hitelessége.

Link to comment
Share on other sites

Wolfgang

Vannak erre segédprogramok, de sajnos csak fizetõsökrõl tudok ilyet (pl. Photoshop), de ezek végkimenetele egyáltalán nem kétes. Talán egykét ingyenes program is tud ilyet, pl. az InfranView, vagy az XnView, stb.

 

Adios Amigos

Link to comment
Share on other sites

@Berecz Dénes@

Én már csináltam hasonló vágásokat. Szerintem ingyenes progikkal is megoldható tökéletesen ez a probléma. Én a legjobban a GIMP-et ajánlom. :ötlet: Kézzel körülhatárort területeket is lehet vele kivágni, és egy másik képbe beilleszteni.

:D

 

Nagyon meg fogsz lepõdni, de nekem már a Windowsba beépített Paint-tel is sikerült képeket vágnom. Bár itt nagyon hosszú ideig tartott, a minõség is kívánni valót hagyott maga után, és a kivágott elemek méretezéséhez is egy külön progit, az IrfanView-et használtam.

Link to comment
Share on other sites

Ruzsa Dániel

Köszönöm, minekinek megpróbálom, az eredményt, azért inkább nem teszem közzé. :upsz:

Link to comment
Share on other sites

intruder
Vannak erre segédprogramok, de sajnos csak fizetõsökrõl tudok ilyet (pl. Photoshop),

Õõõõõõõõõ.....segédprogram? A Photoshop? "Enyhe" túlzás, nem?! :pislog:

Link to comment
Share on other sites

google

Én a fizetõs helyett is inkább az aránytalanul méregdrága kifejezést használnám. :igen:

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Ingyenes programok közül érdemes esetleg a GIMP-pel próbálkozni, de eléggé macerás lesz, és a végeredmény is hagy majd kivánni valót maga után valószínûleg.

A körbevágáshoz javaslom Corel KnockOut-ot, amivel ezen a területen messze a legjobb eredményt lehet elérni. A montázshoz szinte bármelyik programot használhatod, ami tud rétegeket és maszkokat kezelni - de a különbözõ képek színegyensúlyának (legalább közel) hasonlóra hozásához valóban a Photoshop kínálja a legjobb megoldást, és kimondottan erre szakosodott funkcióval (mivel nem használok PS-t, ezért nem tudom a pontos nevét, de csak kiegészít valamelyik "guru").

Link to comment
Share on other sites

intruder

A Színkorrekcióval annyi csak a baj, hogy a Photoshop valóban tökletes erre a célra de a színkorrekció mibenlétét nem a "Photoshop kezdôknek" fejezet tartalmazza és így, összetettsége miatt nehézkes is lenne ide leírni a lényegét... :hááát:

 

De ha mégis van a közelben egy Photoshop akkor az adjusment layer-eket érdemes tanulmányozni. Azon belül is elsôkörben a Leves... Curves... Hue/Saturation... Selective Color módosítókat. Másfelôl, ezek használatához nem árt ha tisztában vagy a maszkolás fogalmával is...

 

Szóval ezt így írásban nem olyan egyszer?...

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Tudtommal a Photoshop CS-ben (de talán már eggyel korábbi verzióban is) van egy olyan funkció, amelyik egy kép színeit hozzá tudja igazítani egy másikéhoz. Ha csak önmagában kellene a képek színegyensúlyával "játszani", akkor ahhoz a Panit Shop Prót javasoltam volna, ami majdnem ugyanazokat tudja tizedannyiért :)

Link to comment
Share on other sites

intruder
a Panit Shop Prót javasoltam volna, ami majdnem ugyanazokat tudja tizedannyiért :)

 

Majdnem... :P

 

De nagyon nem érdekelnek az árak. A cég veszi a szoftvereket, az upgrade-eket és a hardvert is...nekem "csak"dolgoznom kell velük. :)

Otthonra pedig nem veszek ilyen programokat mert minek? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Photoshop listaára 185e nettó, a PSP 16e. A tudásbeli különbség is van ennyi? :P

Az Elements árban körülbelül pariban van a PSP-vel, ott viszon már nincs is igazán tudásbeli különbség.

 

A céges kocsit vezetõket sem érdekli a benzin ára és a fogyaztás, amíg benzinkártyáról tankolnak. Csak nehogy egyszer valaki megkérdezze, hogy miért is "eszik" olyan sokat a kocsi :hááát:

Link to comment
Share on other sites

intruder
A céges kocsit vezetõket sem érdekli a benzin ára és a fogyaztás, amíg benzinkártyáról tankolnak. Csak nehogy egyszer valaki megkérdezze, hogy miért is "eszik" olyan sokat a kocsi  :hááát:

Nálunk nincs benzinkártya, de amúgy a szoftverek csak memóriát meg processzor idôt fogyasztanak, de szerencsére azzal nem kell elszámolnom :)

 

Csak azért írtam amit írtam az elôzô hozzászólásomban mert szerintem felesleges az árakon rágodni...Amíg az Adobe megengedheti hogy ilyen árakkal dolgozzon meg fogja tenni. Nyilván ha a PSP annyiba kerülne mint a PS a kutya nem venné meg. A multi cégek és a nagy stúdiók pedig hosszú évek óta Adobe termékcsaládokat használnak, és mivel a nagy cégeknek álltalában nemzetközi kapcsolataik is vannak, igyekeznek a jól bevállt platformoknál maradni a munkák megkönnyítése érdekében. Miután egy multi vagy majdnem multi cég anyagilag is ki tudja paszírozni a pénzügybôl ezeket a szoftver árakat, és az egész cég, esetleg network dolgozói is évek óta ugyanazt a szoftvert használják, megvannak a bevált módszerek, ráadásul a rendszergazdának is egyszerübb az élete egy upgrade-el, hát miért váltanának, és ilyetén nézve az Adobe ugyan miért engedne az áraiból?

 

Ebbôl a szemszögbôl nézve ki is derül, hogy a Photoshop az Illustrator és a többi szoftver nem segédprogram és nem is hobbiszoftver. Aki otthon hobbi photoshoppozni akar vagy kis céget akar alapítani annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Ilyenkor jönnek az alternatív megoldások, de ez az Adobe-t miért érdekelné?

Ugyanez a helyzet a 3D terén is ha otthon akarsz 3D Studio Max-el, vagy Maya-val foglalkozni annak meg van az ára, mégha az igen borsos is...

 

bocs ha off voltam :upsz:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...