Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Képek lincenszelése

Recommended Posts

Posted

Hello!

Azon gondolkozom, hogy szeretnék sporteseményrõl készült fotókat a honlapomra, lehetõleg jó minõségûeket és legálisan megszerezni (nem olimpiáról vagy valamilyen komoly versenyrõl készült képekrõl van szó). Azért kérdezek itt tapasztalatokat, mert sajnos nem találom azt a céget, amely a képeket készíti (Ghetty Images), azt hiszem, az AFP (francia nemzeti hírügynökség) valamilyen társvállalata. Egyszer pedig jártam az oldalukon, és láttam, hogy lehet vásárolni tõlük publikálásra képet.

Azt kérdezem, szerintetek van-e olyan horribilis ára ezeknek, hogy ne legyen érdemes foglalkoznom vele? Mert tényleg csak néhány darabról volna szó.

Posted

Ha profi képek, akkor sanszos, hogy néhány kép is több tízere forint lesz a végösszeg :( Ha nem fontos, hogy az adott versenyrõl készüljenek, akkor érdemes körülnézni régebbi PhotoCD kollekciókban, hátha azok között találsz.

Illetve még javaslom, hogy nézelõdj a Nemzeti Sport cikkeinek a hozzászólásai között, mert sokan hirdetik az oldalaikat, amikre a képeiket kiteszik. Tõlül olcsón, vagy esetleg még ingyan is kaphatsz jó képeket.

Posted

Köszönöm a tanácsot! Az NSO-t mindenképpen megpróbálom.

Még több tízezret is hajlandó vagyok fizetni, persze nem öt-hat képért. :)

Posted

Van valami ötleted, hol találhatom meg azt a fotóst, aki készített egy képet? (ha a teljes neve van rajta). Rákerestem a neten, kidobott rengeteg oldalt, ahol az õ fotói szerepelnek, de õt magát nem találtam a foto.lap.hu -n sem. :(

Posted

Jó kérdés :hááát: Hazai vagy külföldi? Van néhány fotós ismerõsöm, hátha tudnak segíteni.

Azóta eszembe jutott még egy hely: fotozz.hu - nem kevés nagyon jó fotó van ott sport témában is.

Egyébként milyen sportágban keresel képeket?

Posted

Konkrétan a magyar válogatottról. Nagyon megköszönnék minden segítséget.

Most jut eszembe, hogy ismerek én is egy fotóriportert, egy szaktekintélyt, csak tudnám elérni valahol, már nem emlékszem a mailcímére. :)

Posted
Konkrétan a magyar válogatottról.

Khm. Khm. Azt hiszem van pár válogatott :démonikacaj: Vízilabda, kézilabda, kajak-kenu, vívó, sakk, sõt ezeken belül is nõi és férfi szakágak... Szóval a "konkrétság" ez esetben eléggé nagyvonalú volt :P

Posted

:upsz: Abszolút igazad van! :lol:

Néha túl szûk látókörû vagyok.

Szóval egészen konkrétan magyar felnõtt labdarúgó férfi "A" válogatott. ;)

Posted

Ez esetben sajnos nem tudok segíteni, nem is tudom mikor néztem utoljára magyar focit :hááát: Öttusa és vívás terén még tudtam volna 1-2 képet ajánlani...