Jump to content
GSForum - Segélyvonal

The Godfather


Garono

Recommended Posts

Garono

A "Keresztapa" címû maffiás filmbõl készül játék. Konkrét infókat én sem tudok, de itt van pár link:

screenshot

movies

Megjelenési idõpont: :nyíl: 2006. 06. 15.

Én már várom. ;)

Link to comment
Share on other sites

manguszta

A film jó volt...

Link to comment
Share on other sites

Greene

Én már láttam róla pár demót, és nagyon jól meg van csinálva. Szerencsére X-Boxra jön ki. :)

Link to comment
Share on other sites

Garono

Hogy érted, hogy szerencsére X-Box-ra jön ki? PC-re is kijön. Nem? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Machado

Nagyon várom már 8)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Gergoagore
Gamekapocs Itt van róla egy hosszú interjú.
Link to comment
Share on other sites

Shiwer
Hogy érted, hogy szerencsére X-Box-ra jön ki? PC-re is kijön. Nem? :hááát:

Én úgy tudom, hogy kijön, GS-ben is írtak róla. EA Games adja ki.

Link to comment
Share on other sites

$entinel
Hogy érted, hogy szerencsére X-Box-ra jön ki? PC-re is kijön. Nem? :hááát:

Kijön pc-re, X-boxra, meg még isten tudja mire.....

EA-Games produkció tehát még mikrohullámú sötõre is ki lessz adva mivel az EA ilyen minél több bört tipusú kiadó.

De attól király játék lessz nagyon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Greene

Március 22.-én megjelent XBOX-ra. Majd írok tapasztalatokat. ;)

Link to comment
Share on other sites

Machado

Én már felénél tartok :D

Link to comment
Share on other sites

$entinel

The Godfather The Game Majdnem sikerült......

 

Miután kezeim közzé került és végigjátszottam gondoltam leírom a tapasztalataimat. (Pc-s verzió)

Akkor szépen sorjában.

A játék elindítása után nem túl bonyolult és nem is túl látványos menüben találjuk magunkat, ahol a jól ismert Nino Rota által írt Keresztapa soundtrack szól minduntalan, ami a Keresztapa filmeket ismerõ, kedvelõ emberekbõl egybõl kiváltja a hangulatot a játékhoz.

A készítõk egy ügyes "csellel" építenek bele minket a játékba, ami szerint egy sikeres üzletembert látunk aki feleségével elmennek szórakozni gyermekükre (vagyis ránk) vigyáznak addig, csakhogy az egyik maffiafõnök irigy az üzleti sikerekre ezért a boltját fölrobbantják és pár verõ embert küldenek rá

Így "felspannolva" kapjuk meg az irányítást így tapasztalva ki a verekedés módját, hogy móresra tanítsuk az életünkre törõ gengsztereket ezután sajnos szomorú képet látunk, immár a kissrác szemszögébõl apánkat kivégzik ezután nem sokkal a helyszínre érkezik a keresztapa és arról biztosít, hogy eljön még a mi idõnk...

Ezek után édesanyánk találkozik a Donnal, és arra kéri segítsen nekünk talpra állni mert meglehetõsen rossz társaságba kerültünk, tehát így kerülünk kapcsolatba a Corleone családdal de nem lövöm le a további poénokat.

Így már jól tudjuk kit fogunk a játék során irányítani.

Ez után létrehozhatjuk saját karakterünket a Sims 2-bõl már jól ismert karakter formáló segítségével, amivel a legapróbb részletekig alakíthatjuk a testet, fejet stb.

 

A játékmenet

Elsõ ránézésre a készítõk Gta&Mafia klónt akartak, ami kicsit érdekesre sikerült, de haladjunk sorjában.

Azt is rögtön megállapíthatjuk, hogy a grafikai színvonal eléggé lent van a béka s... alatt, a ma már korosnak számító Mafia még ebben is veri, mint szódás szokta azt a bizonyosat.

De talán a pocsék nem a mai kornak megfelelõ grafika helyett kárpótol minket majd, de ez is csak felemás a gyenge kamera nézet és a harcrendszer miatt.

Verekedés közben ugyan is többféle harci cselt bevethetünk, ami jól hangzik ugyan de különösebb jelentõsége nincs, jobbak viszont valamivel a lövöldözõs részek mert itt lehetõségünk van ügyesen fedezékek mögé bújva ki-ki hajolva lõni.

A játék térképén, ha megnézzük különbözõ családok jelei láthatók elszórva ezek üzleteket, raktárakat, vagy az adott család fõhadiszállását jelölik.

Ezeket lehetõségünk van megtámadni és egy kis harc után az ottani fõnököt pár pofonnal esetleg pár dolog összetörése a fejével meggyõzni, hogy a mi családunk jobban meg tudja védeni a boltot így tehetünk nagyobb bevételre szert.

Persze ez az elején szórakoztató is de miután a huszadik üzletet foglaljuk el ami belül ugyan úgy néz ki sõt az eladók és a szövegük is sokszor ismétlõdnek kicsit unalmassá válhat.

Ez az ismétlés ugyan úgy igaz a különbözõ családok tagjaira is hiszen kb. 2-3 arctipus van csak ezek családonként más-más színekbe öltözve, az utcákon hömpölygõ tömegre is ez az igaz ami elég rombolóan hathat a játékosra ha egy iker horda jön vele szembe az utcán.

A fõ karaktereket leszámítva, még a rivális családok vezetõi is megtalálhatók üzletekben eladóként vagy az utcán, ebben is kikap a Mafiától hiszen ott jóval több karaktertípus található meg.

 

Küldetések, pénz, tapasztalat

A la Gta itt is fõ és mellék küldetésekben merül ki a dolog, a fõ küldetések értelem szerûen a film elsõ részének sztorija körül játszódik, míg a melléküldetések az esetek nagy részében mindig valami bérgyilkosságról szólnak esetenként azzal a a különbséggel ha bizonyosan meghatározott módon, eszközzel hajtjuk végre.

De ennyi és nem több, ami kis idõ után untató lehet, de ez a fõ küldetésekre nem lehet igaz csak a fõ küldetések körítés nélkül csupán pár óra játék idõt tartalmaznak.

A pénzt küldetéseink, elfoglalt üzleteink után kapjuk amin lõszert és újabb fegyvert vehetünk ezzel csak az a gond hogy új fegyverre a játék vége felé lesz pénzünk amikor már igazán nincs értelme.

Költhetjük a pénzünket új savehousera ami a város különbözõ részein találhatóak.

Általában a drágább házak tele vannak fegyverrel és gyógyitallal, tehát erre sem kell költeni, sajnos erre is elmondható az egyhangúság hiszen majdnem minden szoba ugyan úgy néz ki és ugyan úgy is van berendezve.

Ezenkivül orvosra is költhetünk akik a város különbözõ pontjain találhatók meg.

A lényege viszont a pénzek a rendõrök, Fbi "megkenése" ez utóbbi különösen fontos lehet ha egy rivális családból túl sok tagot ölünk meg akkor háborút robbantunk ki és ezt a "megkent" Fbi ügynök megszüntetheti. És még néhány elfoglalt üzlet tulajdonosát is meg kell majd "jutalmazni" ,hogy késõbb õ is fizessen.

A "hõsünk" minden küldetés, megölt rivális családtag, elfoglalt üzlet, új lakás , jó ruha után tapasztalati pontot gyûjthet és bizonyos tapasztalati pont után skill pontot kapunk, amit különbözõ dolgok: verekedés, lövés, futás, élet, oszthatunk szét amivel fejlõdni fogunk.

Minél magasabb tiszteleti szintre jutunk annál jobban tisztelnek az emberek, rivális családtagok, és annál könnyebben esetleg harc nélkül foglalhatunk üzleteket magunknak.

Ezen kívûl van egy vendetta mutató is ami családonként értendõ hogy tagjaik megölésével mennyire mérgelünk föl, magas vendetta szintnél az adott család tagjai úton, útfélen lõni fognak ránk.

 

Autók Ami botrányosra sikerült

Összesen, ha a mentõautót és a rendõrautót is beleszámolom 5 írom ÖT!!! autómodellt sikerült belerakjanak a játékba, és persze mindezt olyan fizika és irányítás mellett mintha valami jégen mûködõ szekér szimulátorból lenne átirat.

És az autók gyorsulási és viselkedési stílusa egy mai sportkocsira hasonlít.

Persze mindez még csúnya is de nagyon.

Sajnos a távolságok miatt az autókra vagyunk utalva az esetleges üldözéses részekrõl nem is beszélve Brrrrr...

Ez pedig sokat ront a játékélményen, és mint mindenhol itt is kikap a Mafiától de talán itt a legjobban, hiszen abban az autózásnak volt értelme és élvezhetõ volt a sok szépen kidolgozott autótípusról, fizikáról pedig csak a legjobbakat lehet mondani.

 

Összességében "EA Games a levágott lófej egy reggelre az ágyatokba kerül!!!"

 

El lehet mondani a grafikáról, hogy szégyen ma ilyet kiadni, a küldetések izgalmasak, hangulatosak de önmagukban ez kevés a sikerhez, hiszen a játékélmény is több sebbõl vérzik, ám ennek ellenére a Keresztapa név kultusza kihúzza õket a bajból másképpen igencsak a Budget kategóriába került volna.

A Keresztapa rajongóknak viszont hatalmas csalódás lehet, hiszen egy jó ötlet csúvacak megvalósítását kapják kézhez ami a hibái miatt elõbb utóbb a játékélménybõl unalmas kínlódásba csap át.

És tény az is, hogy minden téren csatát és végül háborút vesztett egy mára már több éves játékkal szemben, amit Mafiának hívnak talán egy Mafia2-nek jobban örült volna mindenki.

Lett volna még benne bõven megvalósítható ötled, de jobb is így mert talán csak rontottak vona a helyzetükön vele.

Bocs srácok ez nem sikerült!!!

 

Megint azok a piszkos anyagiak

 

A közelmúltban kikerült adatok alapján a fejlesztés, marketing, jogdíjak, színészek tiszteletdíja miatt a végösszeg elérte a 800 millió dollárt !!!

Egy jobb minõségû játék Kb. 30-50 millióból készül.

Így kérdezhetné mindenki, hogy egy ekkora névbõl és ekkora összegbõl csak erre futotta?!

Úgy látszik igen talán valamelyik ebben a stílusban ügyesebb fejlesztõkre kellett volna bízni az egészet Pl. a Mafia Cseh fejlesztõire vagy a Rockstarra, és az EA megmaradhatott volna FIFA, NHL, stb fejlesztõnek és akkor nem ez az eredmény születik.

Csak mint mindig az EA mindent magának akart így van ez azzal is, hogy trilógiát tervez és itt is érvényes a minél több bõrt egy állatról hasonlóan a Sims epizódokhoz ahol a recept a következõ: készíts egy alapot és kiegészítõk, folytatások formájában pedig add el majd késõbb az után gyártott terméket.

Ebbõl is látszik, hogy egy kis fejlesztõcsapat lásd Mafia mit képes alkotni vele szemben egy óriás, pedig hiába gazdag ha fele olyan eredményre nem képes.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Greene

Én is elkezdtem játszani vele.

 

Egy ilyen grafika tényleg elég gáz 2006-ban, a járművek változatossága szerintem a kor szellemét idézi. Az autóvezetés viszont felemásra sikerült.

Tényleg Mafia és GTA keverék, sajnos nekem is csalódás volt (mert nagyon vártam már), de azért végigjátszom.

 

A videók tetszenek, meg az is, hogy a falhoz lapulhatunk, de a Mafia tényleg sokkal jobb volt.

 

Sajnos az EA mostanában nem igazán brillírozik. Ott van ugye a NHL 2006, amit annak ellenére kiadtak, hogy nem is volt szezon. Teljesen gagyi rosterrel kell játszani. A Blacknek is csak a grafikája ütős. A FIFA Street 2 nem hozott sok újat...egyetértek a fenti megállapítással.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
vaja72

Tiszteletem mindenkinek.

 

Segítséget kérek, A Godfather játékkal kapcsolatban.Elkezdtem játszani vele de már szinte az elején elakadtam benne.Egyszerûen nem tudok kiszállni a kocsiból, miután szükségem lenne rá.Próbáltam az Options menüben keresni hivatkozást,de nem találtam.Egérrel és billentyûzeten keresztül játszom.

Ha valaki tudja a megoldást, nagyon megköszönném.

Link to comment
Share on other sites

Garono

Ez azért van, mert nem eredeti példánnyal játszol. Egyfajta "másolásvédelem". :hááát:

Link to comment
Share on other sites

r-chee

Hmm. Öcsém elkezte gyűjteni a pénzt erre a játékra (:fütyül: ), de ahogy írjátok, nem valami ütős. A Maffiát anno végigvittem, az igazán jól sikerült játék volt. Ha annál rosszabb, és tényleg ikercsordával, és pár autótípussal kellene szembenézni, akkor nem ér sokat a dolog. Főleg, ha a nem eredeti játékkal nem lehet normálisan játszani, még kipróbálás céljából sem.

Edited by r-chee
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Papirtanya

Helló Mindenki!

Azt szeretném kérdezni, hogy játék közben hol lehet jobb ruhákat venni? Mert egyszer már végigtoltam, de csak most vettem észre, hogy lehet ruhákat venni! :) A játék kezdésénél láttam csak ruhákat de azok zárolva voltak és nem tudtam felvenni õket. Szóval légyszi segítsetek hol lehet játék közben ruhát venni! PLEASE!!!! :Sír:

Link to comment
Share on other sites

Ice-T

Csáo!

 

Hát pedig ott lehet felöltöztetni másképp :P

Mielött betöltenéd a játékot rámész arra amikor betölti a csávót hogy edit és ott kiválasztod a ruhát! :)

Amúgy azért van zárolva, mert valószínüleg újra elkezdted a játékot és azok a ruhák már nem elérhetõek! ;)

De ahogy csinálod a kküldetéseket úgy oldja fel a ruhákat és úgy tudod felöltöztetni!

 

Én igazából majdnem végigtoltam de csak most néztem meg a ruhákat (eddig valahogy nem foglalkoztatott) és már nekem az összes elérhetõ, pedig úgy 65%-nál tarthatok!

Könnyû játék és nagyon hamar végig lehet pörgetni! Kb összesen max 6órát játszottam vele és már 65%-nál tartok! Elég cinkes hogy nem tudtak hozzádobni még egy pár küldetést, hogy izgalmasabb legyen a játék...:(

No Mindegy

A kérdésre a választ megkaptad :)

:rtfm: :olé:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...