Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mentsük le egy TV adó streamelt archívumát

Recommended Posts

Posted

Egyész pontosan az RTL-en éppen futó Világfalu adásait szeretném valahogy lementeni, csak azt nem tudom, hogy hogyan, mert amikor az RTL oldalán eljutok erre az oldalra, akkor a "Világfalu - videók" linknél egy Media Playerrel "fogható" stream-et tudok megnézni...

Létezik-e olyan program, amivel stream-et lehet lementeni egy (mondjuk mpg) fájlba??

Halasi Miklós
Posted

Mivel WMV, ezért az oldal forráskódjának elõhívása után keress rá a WMV-re és meglesz a link. ;)

Ha pedig sima letöltéssel nem megy, akkor SDP vagy Net Transport!

Posted

A TV2 oldaláról sikerült valakinek letölteni videót?

Egyszer akartam egy Napló adást elmenteni, de egyik progi sem tudott segíteni. A WM Recorder sem, pedig eddig õ mindig bevállt, de most az aktuális adást rögzítette mindig ( Amit a TV-ben is láttam).

Halasi Miklós
Posted

Én mentettem már onnan, és mindig lejött. Bár nem tudom, átalakítás után mit csináltak, azóta nem próbáltam. Viszont az SDP-vel, Net Transporttal és a HiDownloaddal mindent le tudtam szedni, amit wmv-nek hívnak. :) Talán csak egy esetben nem sikerült a dolog. Szóval próba szerencse, és ilyen WMRecorderben nem nagyon bíznék, amióta fizetõs lett... :hááát:

• 2 weeks later...
Posted

Próbálgattam a Free Download Managert, a Net Transportot és a HiDownloadot de nem jövök rá, hogy hogyan kell felvételt készíteni netes tv-adásokról. A forráskód megszerzését így kell csinálni? Pl. a TV2/Mokka ablakán jobb klikk --> tulajdonságok.

Kép errõl:

IPB kép

A Cím (URL) lenne az "forráskód"?

Hova kell bemásolni? Az egyik programnál bemutatnátok a letöltés menetét? Kösz szépen.

Halasi Miklós
Posted

???

A forráskód a weboldal kódszintû megjelenítése. Elérhetõ a jobbegeres menüben vagy a Nézet menüben, mint Forrás vagy Forrás megtekintése.

És ott keress rá a WMV vagy az ASF kiterjesztésre.

Halasi Miklós
Posted

Hogyhogy hova? :pislog:

A hivatkozást ide is be tudtad másolni, ami jó, mert ha rákattintasz, bejön a Windows Media Playerrel.

Tehát ezt a hivatkozást bemásolod a letöltésvezérlõbe, mint letöltendõ fájlt.

Ha csak pár bájtot tölt le, akkor nyisd meg a jegyzettömbbel, és abban ezt a linket láthatod:

mms://stream.publishing.hu:1755/tv2/video/naplo/naplo_1113.wmv

Ezután ellátogatsz a HiDownload oldalára, és letöltöd, majd feltelepíted:

http://www.streamingstar.com/hidownload.htm

Sajnos a NetTransport és az SDP is elhasalt a fenti linken, de a HiDownload már régóta tud ilyen fájlokat leszedni, tehát használd azt. ;) Most próbáltam ki, azzal megy.

Posted

Kösz szépen, sikerült!

Élõ internetes adásoknál is használható ez a módszer?

Halasi Miklós
Posted

Ott még nem próbáltam. Szerintem azokban az esetekben egy képernyõrögzítõ programot érdemesebb használni.

Posted

Eddig a Fraps-al készítettem felvételeket AVI-ban, amit neroval szerkesztgettem össze és mpeg-2-be konvertáltam. De ezt csak úgy mûködött ha teljes képernyõn ment a tv adás mert a Fraps csak így tud felvételt készíteni. Jó lenne valami olyan megoldás ami a háttérben futva is képes felvételt készíteni az élõ netes tv-adásról. Köszi.

Halasi Miklós
Posted

Fizetõs pl. a Camtasia...

Posted

Kösz!

Próbálta már valaki az ingyenes Online TV Recorder-t ? Letöltéshez regisztrálni kell ezen az oldalon. Nem értem a dolgot, hogy egy ingyenes progihoz miért kell ez a macera, nem nagyon szeretem megadni mindenhova e-mail címem, ezért kérdeznék rá elõször. Köszi a segítséget.

Halasi Miklós
Posted

Ez valahogy úgy mûködhet, hogy az õ EPG-jükön beállítod mit szeretnél felvenni, és azt felveszik neked, és azt letöltheted. Ezért kell a bejelentkezés. Én megcsináltam, és nekem ez jött le az oldalból. Ráadásul csak néhány adóból választhatsz, melyeknek 99%-a német! :lol:

És 120 GB-nyi helyed van a rögzítésre.

Posted

Én úgy szoktam az RTL Klub Online-ról letölteni (mivel az SDP nem mûködik), hogy egyszerûen IE-vel megnézem a videót, majd kiszedem a wmv-t a temporary internet files-ból. 8)

Más kérdés, hogy a TV2-nél ez a módszer sem mûködik.

Halasi Miklós
Posted

Mert a TV2-nél streamben adják a filmeket, az RTL Klubnál meg fájlonként. ;)

Posted

Az ATV élõ adását simán fel tudja venni errõl a címrõl a HiDownload v6.8: mms://live0.tisztanet.hu/ATV_live

Nem valami nagy minõség a 470 Kb/s de több a semminél.

Az RTL Klub és a TV2 forráskódját hasonlóan szedem le. A "vissza" szó magasságában jobb klikk. Az MTV1-nél meg jobb klikk/tulajdonságoknál van az WMV cím.

Most már csak arra kell várni, hogy több és jobb minõségû adások legyenek fenn a neten.

Halasi Miklós
Posted

Hát miért tennének fel jobb minõségûeket? A lényeg az, hogy meg tudd nézni folyamatosan. És ahhoz ez a minõség jó. Másrészt szerintem jobb, mintha semmi nem lenne kint. ;)

A jobb minõséget meg szerintem azért sem teszik ki, nehogy terjeszd, vagy visszaélj vele.

Különben anno a Dalnokok Ligáját is így sikerült megszereznem. :)

Amikor egy WMV-t szeretnék megszerezni, ebben a sorrendben kísérletezem én is: SDP, Net Transport, és ha már egyikkel sem megy, akkor HiDownload.

Posted

HiDowloaddal nagyon szépen mûködik az élõ internetes közvetítés felvétele! Egyszerre vettem fel egy ~ 930 kbps és egy ~ 450 kbps sebességû közvetítést (tulajdonságok a linknél). Teljesen elfogadható minõség a 930 kbps, bár a tv-tuneremnek lenne ilyen a képminõsége. 930-asnál az elsõ néhány másodpercben csúszott a hang és a kép, de helyreállt és hibátlanul elkészítette felvételt! Mellette tuneren tv-t néztem, neteztem és közben szépen ment a felvétel. Kösz a segítséget Miklós!

Posted

Van egy gondom a Hidowloaddal. Eddig szépen vett fel, de újabban ilyen ismeretlen fájltípusú felvételt produkál:

IPB kép

Ugyanonnan vennék fel ahonnan korábban már sikerült.

Ugyanarról a forráskódról a WM Recorder 10-el simán fel tudok venni, de a Hidownload v6.8 most ilyen furcsaságot produkál. Ez a 770MB-os ismeretlen fájl, a Nero Vision Expressbe bemásolva 4.45 GB-os fájl lesz (link). Lehet konvertálni Mpeg-2-be, le is tudja játszani mindegyik média player, szóval nem értem, hogy mi miatt nem olyan normális wmv-t vesz fel mint korábban. Ezt az ismeretlen fájltípust média playerrel csak folyamatosan lehet lejátszani, az ídõskálán nem lehet elõre léptetni. Mi lehet ez?

Kösz a választ.

Halasi Miklós
Posted

A kukac jelek azt jelentik, hogy még nem fejezõdött be a fájl letöltése.

A léptetés meg azért nem lehet, mert nem seekable/keresketõ a film.

Ilyenkor jön a jó kis ASF tools és Windows Media Encoder kettõs segítsége.

• 2 weeks later...
Posted

Ha belenézek a WM Recorder10 mappájába felvétel közben, az is ilyen "kukacos wmv" állapotú fájlba veszi a streamet, de amikor leállítom a felvételt, akár néhány másodperc után is, átalakul "normál" wmv fájlá, kap egy Win. Media Player ikont és az player idõskáláján oda nézek be ahova akarok. A Hidownload letöltött "kukacos wmv" megmarad ebben az állapotban. Lehet, hogy a progiban kell valamit átállítani?

Kösz a választ!

Posted
Innen letölthetõ a Windows Media Encoder 9. A Prim Online-ról egy kis magyarázó szöveg:
Könnyen kezelhetõ, kiváló eszköz amellyel internetes élõ vagy elõre felvett rádió- ill. videó-adásokat készíthetünk, mindezt az MP3-nál is hatékonyabb WMA - Windows Media formátumban.
Halasi Miklós
Posted

Hát nem errõl beszélek már másfél éve? :hááát::D

Én ezt használom, nem véletlenül van rajta a Segélyvonal CD-n... 8)

Posted

Ok. én vagyok h...e . Az ASFTools használatáról és pont az idõskálán nézhetõvé tételrõl az Októberi újság 127-128 oldalán van leírás. DVD / Segélyvonal mappában meg a progi.