stevevai Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Mostanában sokat kell németül dolgoznom, de a gépemen magyar Windows és magyar Word van. Megfér egymással a kettõ, ha feltelepítem a német Wordöt a magyar mellé? Gondoltam, ha németül írok akkor ezt használom. Van valami extra, amit ilyenkor be kell állítani?
Greene Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Mi lenne ha csak a német billentyûzetkiosztást adnád hozzá a magyar Windowsodhoz? Könnyen tudnál a kettõ között váltani. Vagy a helyesírás ellenõrzõ is kell?
stevevai Posted November 2, 2005 Author Posted November 2, 2005 A billentyûzetkiosztás már megvan, de jó volna a helyesírás-ellenõrzõ is a melléütések miatt (meg egyébként is )
eremit Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Word, ohne "l". Tökéletesen megfér egymás mellett a kettõ: - magyar windows - német office; - német windows - magyar office. Perfekt.
arpsoft Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 De ha csak a helyesírás ellenõrzõ kell, azt külön is telepítheted a magyar office-ra. Rajta van a telepítõ CD-n. Ha németül írsz egy doksit, egyszerûen add meg az eszközök->nyelv->nyelv megadása menüpontban a németet, és máris német az ellenõrzés, az elválasztás, meg minden.
stevevai Posted November 2, 2005 Author Posted November 2, 2005 Köszi, megpróbálom! Ja, és persze hogy Word. We are the word...
arpsoft Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Sõt, ha 2003-as Office van a birtokodban, akkor meg egész jó magyar-német fordításokat tudsz belõle kicsikarni.
stevevai Posted November 29, 2005 Author Posted November 29, 2005 Örület.Már megint sokkal egyszerûbb a megoldás.A német billentyûzetkiosztással automatikusan bekapcsol a német helyesírás ellenõrzés is.Korábban mindig a magyar kiosztáson írtam németül,csak a pár extra betû kedvéért váltottam át egy egy alkalommal.Persze egy "betûnyi idõ" alatt ez nem tûnt fel. Hát igen,mindig tanul az ember.
Recommended Posts