Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Szerkesztés VirtualDubbal

Recommended Posts

Posted

:Sír: Segítsetek!

AVI filmhez szövegfájlban lévõ (str) feliratot fûztem Virtual Dubbal DVD-re íráshoz. A konvertálás, összefûzés sikerült, azonban a már felirattal õsszefûzött AVI videoban zavaróan elcsúszott a kép és hang a felirattal.

A hibát hogyan kerülhetném el, vagy hogyan, milyen programmal javíthatom ki utólag!

Köszi!

:hááát:

• 1 month later...
Posted

Szerintem ne kínlódj a virtual dubbal próbáld meg az AVI2DVD programot megcsinálja aviból a DVD-t és hozzáfûzi a feliratot is.

• 4 months later...
Posted

Hogyan kell a VD-vel feldarabolt fájlokat elmenteni? Nekem csak AVI-t ajánl fel, de az alapanyagok MPEG-2 -esek voltak. Ebben is szeretném viszontlátni az eredményt újrakódolás nélkül. Tudna valaki segíteni?

Posted

A VD-csak .avi-ban ment.

Posted

Ez biztos? Fájl megnyitáskor millio típust felajánl, és az mpeg-2 -t meg is nyitotta.

Na mindegy, akkor olyan progit keresnék, amivel újrakódolás nélkül csak a vágás-összeillesztés mûködik, MPEG-2 alapanyagon.

Posted

A virtualdub tényleg sok formátumot tud megnyitni, de menteni tényleg csak avi-ba tud.

De a Tsunami mpeg Encoder-rel töbre mész ha Mpeg2 végeredményt szeretnél. Vagy nézz körül itt a PCW-n a letöltéseknél: >> Cuttermaran 1.63 <<

>> MPEG2 Schnitt 0.6k <<

;)

Posted

Próbálom az ajánlott progikat, de ezekkel még csak megnyitni sem tudom az mpg-ket.

Mpeg2Schnitt üzenete: fájlnév not supported

Cuttermaran megnyitásában pedig csak ezek a kiterjesztések vannak: *.mpv; *.m1v; *.m2v

Posted

Hello mindenkinek

Uj versenyző vagyok a témába de azt hiszem megtaláltam a megoldást a fent nevezett jelenségre. Én is így jártam, mint az első kérdező, nézhetelen volt az eredmény. A megoldás, ami nálam működik és ha én megcsináltam, másnak is sikerülni fog.

A már a filmre égetett felirathoz újra rá kell tenni az eredeti hangot természetesen Virtualdubbal. Jó ez a progi, én az 1.6.14-et használom, de nekem nem magyarított vagy csak nem találom a nyelvet. Nos tehát az eredeti avi kópiárol, amin még nincs felirat égetve, le kell szedni a hangot wav-ba. Újranyitni a Virtualdabot, de mostmár a feliratosat és hozzá kell illeszteni, betallózni az előbb elmentett wavot és kimenteni AVI -ba, mindenféle videováltoztatás nélkül. Ez kb. egyszer 3 perc és a rá keverés a második 3 perc ugye nem sok.

Ezután én a kész feliratos új hanggal kevert AVI-t a DivXtoDVD Converter 0.5.2.99 free progival konvertálom DVD formátumra és végül a Nero égeti a kész DVD lemezt. Kb. 50-60 perc egy P4 2.66 Celeron konfigurácioval. Ja, a lementett wav file jó nagy lesz, 1200 mb egy 700 mb avi-hoz képest, de a kész dvd 2.2-2.4GB lesz. Remélem érthető volt, próbáljátok ki, tényleg működik.

Örülök ha segíthettem!

Üdv Rudy.

Posted

Én ilyen messzire nem jutottam. Pusztán betöltöttem egy tévékártyával készült avi-t, levágtam az elejét, levágtam a végét, és direct stream copy-val visszamentettem avi-ba. Már azt sem értettem, ez miért 6 perc, ha egyszer semmit nem kell sem a képpel, sem a hanggal tenni, és ha a 13 gigás forrás avi betöltése 20-25 másodperc, akkor a mentés miért 6 perc? De ez még csak hagyján. A kimentett avi-t a GSpot leköpi, mondván illegális fejléce van, nem tudja megmondani róla az fps és ráta infókat. Egy pöttyet csalódott vagyok. :(

Posted

@prudy

Ha DVD-t csinálok, akkor felirat nélküli .avi bele the Filmmachine-ba, hozzácsap felirat, majd tömörít. A végeredmény egy ugyanúgy ki-be kapcsolható feliratos film, mint a gyári. ;)

Posted

Köszönöm Gabinak az ötletet kiprobálom hátha egyszerübb és jobb a Filmasinnal

a felirat hozzáadása

Egy kérdésem is lenne mov kiterjesztésü ( Quicktimeval lejátszhato) fényképezögéppel rögzitett apro videokbol szeretnék

kivágni összeilleszteni részeket a virtuáldub nem nyitja meg valamilyen más progival átkéne alakitani

aviba de mivel lehetne ezt megtennem, vagy mivel lehetne szerkeszteni a fenti kiterjesztésü filéket

ha lehet olyat irjatok ami elérhetö free és talán tud a mi szép nyelvünkön angolbol sosem voltam ötös.

Üdv Rudy

• 2 weeks later...
azaki1528464469
Posted

Keresés: Mov to AVI, majd enter.

Posted

VirtulDubMod prgrammal szeretnék tv műsort fevenni, de a program képernyője kisebb, mint a sugárzott kép mérete. Hol lehet ezt alapméretre állitani? Köszi.

azaki1528464469
Posted

és ha a 13 gigás forrás avi betöltése 20-25 másodperc, akkor a mentés miért 6 perc?

Egy 10+ gigás fájt mennyi idõ átmásolni egyik helyrõl a másikra?

Én szinte mindent ezzel a progival csinálok (tv felvételtõl a dvd tömörítés dia show) nagyon jó progi. A legtöbb hiba talán abból adódik hogy vágás elõtt egy picit bele kell nézni a fimbe mert a hang elcsúszhat, amúgy tuti program. Nagyon sajnálom hogy Linuxon nem tudom futtatni.

UI:A diashow úgy értve, hogy a mentés avi és a képek közti idõ van meghatárova.

Posted

Egy 10+ gigás fájt mennyi idõ átmásolni egyik helyrõl a másikra?

Jól van, ott a pont! ;)

Posted

Próbálom az ajánlott progikat, de ezekkel még csak megnyitni sem tudom az mpg-ket.

Mpeg2Schnitt üzenete: fájlnév not supported

Cuttermaran megnyitásában pedig csak ezek a kiterjesztések vannak: *.mpv; *.m1v; *.m2v

Át lehet nevezni az mpeget nem :?::?:

Én még az mpeg2cut nevű programot ajánlom