Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Szeretném az internetezést kódhasználathoz kötni, hogy a gyerekeim ne tudjanak éjjel-nappal, állandóan internetezni. (tudom, hogy jó dolog az internet, de sajnos már a tanulás rovására megy) Valahol olvastam, hogy ez megoldható. Tudnátok ebben segíteni?! Elõre is köszi.

Posted

Tûzfalak képesek tartalom alapján szûrni, illetve tiltani, engedélyezni.

Magát a fiókot is le tudod tiltani.

Ha jelszó kell az internet kapcsolathoz, a legegyszerûbb, ha nem mented el, és beírod nekik, amikor engedélyezed a netezést.

Posted

Én olyan beállításra gondoltam, hogy csak a jelszó beírása után lehetne csatlakozni az internetre. Ha ez megoldható valahogy, akkor tudnál errõl a beállításról írni, hogy hol és hogyan tudom megcsinálni? Köszönöm a segítséget.

Posted

Ha ADSL kapcsolatod van, akkor a legegyszerûbb, ha a jelszót nem mented el, és amikor kapcsolódni akarsz, akkor kézzel beírod. Ha nincs szükség a kapcsolatodhoz felhasználó név + jelszó párosra, akkor kitalálunk valamit. ;)

Posted

Akkor a tûzfalban lehet olyat, hogy jelszóhoz kötöd a beállítások módosítását. Azt be kell állítani, és van olyan tûzfal, amelyben a csatlakozást is jelszóhoz lehet kötni, illetve alaphelyzetben blokkolni lehet a forgalmat.

Én Sygate-et használok, ott beállítva jelszóvédelmet a beállításokra, egy gombbal lehet blokkolni a netes forgalmat, majd egy másikkal engedélyezni. A bezáráshoz is kéri a jelszót, és minden módosításnál kéri, mert pl. a Zone Alarm csak egyszer kéri egy gépindítás után.

Posted

Én a Windows tûzfalat és a Kerio ingyenes változatát használom. Az elsõnél nem találtam beállítási lehetõséget, a másiknál pedig csak a fizetõs változatnál lehet beállitani. Ha jól tudom a ZA-nak nincs magyar változata, így azt nem akarom letölteni, hiszen nem tudom beállítani és használni.

Azért köszi, hogy próbáltál segíteni.

Posted

Ez jó kérdés, mert én a Sygate fizetõs verzióját tudom a magaménak, és nem tudom, hogy az ingyenesben benne van-e ez a kapcsoló. :hmm:

Illetve olyan ingyeneset sem tudok, amely ezt kezelné. :(

Posted

Az Outpostnál van olyan lehetõség, amikor nem látszik az ikonja az értesítési területen (furcsa módon ki kell venni a pipát a General fülön a Close button minimize, no exist interface elõl...), ekkor a Program Files\Agnitum... stb-bõl lehet elindítani, és a Policy-t beállítani a teljes tiltásra (stop all). Akkor lélek a kártyán se be, se ki.

Posted

Jah, ha a policyt lehet piszkálni, akkor sokkal egyszerûbb. Abban le kell tiltani a net hozzáférést, és kész. :hááát:

Posted

Bocs, ez az Agnitum saját házirendje, amit õ Policy-nak hív valami miatt, és kizárólag a hálózati kapcsolatot lehet benne szabályozni..

Posted

Anita, talán EZ a program segít. Kipróbáltam, titkosítás jelszóval(pld. SlimBrowser.exe), megnyitáskor visszafejtés. Az intézõben, a program mappájaban.

Posted

Letöltöttem az ajánlott programot. Fontosabb fájlokat már titkosítottam is vele. Azt viszont nem tudom, hogy az internethasználathoz hogyan tudom használni. Tudsz segíteni? Köszönöm.

Posted

Böngészõ mappájában az inditófájlra jobb klikk és jelszó megadás. Nem tudja a gyerek indítani a böngészõt. Úgy ahogy csináltd a programoknál gondolom. IE nél Iexplorer.exe. Feloldásnál Programfiles-IE mappa-IExplorer.exe- jobbklikk, jelszó vissza.

Posted

Sikerült!!!! Nagyon köszönöm!

• 3 weeks later...
Ruzsa Dániel
Posted

A kérdésem az csupán annyi, hogy kb. a reklámokkal, flash illetve egyéb izetlenséggel, mennyi fölösleges adattömeg kerül megmozgatásra, lefele a gépemre? :?:

A másik, ami nem igazán idevág, de én is és ANITA is GYÕRI, ez a sors iróniája vagy nem tudom, de nekem tökre teszik ahogy így segítettetek neki, ez úgy aranyosan vette ki magát! :upsz:

• 4 years later...
Posted (edited)

Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Nem nagyon értek az informatikához és nagyon fontos lenne. A gépem érzékeli a vezeték nélküli hálózatokat, de egyikhez sem tudok csatlakozni, hiába nem biztonságosak. Valami el lett állítva a gépemen, de bármivel próbálkozom, nem sikerül. Ha valaki válaszol, megköszönném!

Edited by KGigi
Posted

Attól, mert nem biztonságosnak jelölt egy hálózat, még lehet, hogy nem tudsz hozzá csatlakozni. Pl lehet MAC szûrés is beállítva. Próbáld ki egy olyan hálózaton a csatlakozást, aminek ismered az adatait.

Posted (edited)

Köszönöm, hogy válaszoltál, de semmilyen hálózatra nem tudok, már több helyen is próbálkoztam. A gépemen esetleg tudod hogy mit kell beállítani hozzá (vezérlõpultra gondolok)? Köszönöm a segítséget!

Edited by KGigi
Posted

Ha leírod milyen géped van, talán könnyebben menne.

• 6 years later...
Posted

Sziasztok,

hogyan lehet megoldani, hogy egy gépen, ami van internet kapcsolat, csak 1 bizonyos oldalt lehessen betölteni?

Azt tudom, hogy lehet adott oldalakat letiltani (hosts-ban), de én most azt szeretném, hogy csak 1 oldal legyen engedélyezve.

köszönöm

[OP]Destroy-man
Posted

Használsz routert is, vagy direktbe van kötve a modem a gépre? Egyébként ez tűzfal beállítás lesz, csak kérdés, hogy router vagy kliens oldalon. A router oldali a jobb megoldás.

Posted

Van router is, de több gép kapcsolódik hozzá. Korlátozni csak ezen az 1 gépen kellene, így gondolom kliens oldalon kell beállítani.

A tűzfalon a Speciális beállításokban kell?

[OP]Destroy-man
Posted

Nem, routeren kell ebben az esetben beállítani, MAC cím hozzárendeléssel. A MAC cím a hálókártya azonosítója, ami beazonosítja a gépet router oldalon, és így már csak azt korlátozod. Kliens oldallal az a baj, hogy nagyon könnyű kijátszani. :) Milyen routerről van szó? Mert még az is lehet, hogy nem támogat ilyen funkciót.

Posted

Meg kérdés, hogy az adott oldal nem hoz-e bárhonnan máshonnan dolgokat ahhoz, hogy működjön. Mondjuk egy jquery-t vagy egyéb más adatot.