Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

RÖVIDEN,MILYEN PROGRAMMAL ÉS MILYEN LÉPÉSEKBEN LEHET 240×160-AS WMV FÁJLT 640×480 FÁJLLÁ ,LEHETÕLEG MINÕSÉG ROMLÁS NÉLKÜL ÁTKONVERTÁLNI?A VÉGEREDMÉNYT HOGY LEHET KIÉLESÍTENI? :pislog:

Halasi Miklós
Posted

Hogy micsoda??? Esetleg videoszerkesztõ programmal, ami meg tudja nyitni a WMV-t (licencest nem fogsz tudni szerkeszteni!), mint pl. a Pinnacle Studio 10, vagy az Adobe Premiere Elements

Posted

Nem vagyok nagyon jártas a témában, de hihetetlen, hogy mindezt minõségromlás nélkül lehetne átalakítani?! (Az esetedben az eredeti mérethez képes 3* -ra...) :hááát:

Posted

WMV-t szerintem nem fogod tudni úgy átkonvertálni, hogy a minõsége ne romoljon. A másik bökkenõ viszont a lisence. A konvertálás után valószínüleg csak fekete képernyõt fogsz látni.

Posted

És nem elég, hogy 8x-osra (640x480/240x160) kell konvertálni, még éles is legyen. :D Ha találtok ilyen progit, az nekem is kell, mert van egy 3x2 pixeles 2 órás videóm 20 KB-on, és ebbõl akarok HDTV felbontást. :D

Féreértés ne essék, nem akarok senkit se bántani, inkább a médiát hibáztatom, hogy ilyen hülyeségek vannak egyes filmkben. Pl. szeretem nézni a Helyszínelõket. De azon ki tudok akadni, mikor a gagyi, benzinkutas, ipari kamerás felvételen ráközelítenek az ürge szemére, ami a kockásodás után kitisztul és a szemében tükrözõdve felismerhetõ az elkövetõ és mindezt 3x3 pixelbõl hozták ki. Na ettõl le bírok hidalni. :pislog:

A másik hülyeség, mikor jön Rambo és szétlövi a szobányi számítógépet és az úgy szikrázik, mint egy 120 kV-os trafóállomás.

Bocs az OFF-ért. Rövidítve: BocsOFF. :D

Posted

Szerintem nyissunk egy olyan topic-ot, amiben a filmekben elõforduló butaságokat írjuk le. Ott mindenki kitombolhatja magát. Nekem van jópár ilyen emlékem.

Tessék! Had szóljon!

Posted

De amit én írok, azt ugye nem plagizálod! :dühös:

Posted

Az MPEG Encoder ismeri a Wmv formátumot és bármilyen formátumúvá alakítható

elég ügyes kis program!

• 1 month later...
Posted

császtok

nem tudtok egy olyan progit ami normál dvd-t ha beteszek átkonvertálja .avi-ba (DivX-be) és menti a gépre?

köszi elõre is

osztrovszky@citromail.hu

Posted

De. GordianKnot. A Doom9 veboldalon megtalálod, és leírás is van hozzá, de ha kérdés merül fel, itt is szívesen válaszolunk.

Posted

Én nemrég fedeztem föl a GXTranscodert, ami nem csak hangfájlokat, de videofájlokat is át tud konvertálni. Választható, hogy milyen minõségben, vagy fájlformátumban, képméretben kérjük a kimenti fájlokat. Ingyenes. (Sajnos magyarul nem tud. Még.)

Posted

Vagy pedig az egyszerûbb DVD-AVI konverter az AutoGknot. Gyakorlatilag Gordian Knot, csak sokkal egyszerûbb, mert nem kérdez sokat, mindent önmûködõen csinál.

Posted

És a legegyszerûbb megoldás: Minek konvertálni? DVD-ben miért nem jó?

Posted
Gyakorlatilag Gordian Knot, csak sokkal egyszerûbb, mert nem kérdez sokat, mindent önmûködõen csinál.

Az a baj, sok beállítási lehetõségrõl lemaradsz. :hááát:

De én osztom Lex véleményét. A mai DVD olvasó és DVD lemez árak mellett vétek konvertálni. :ötlet:

Posted

De mégis jó minõséget készít, mindössze pár beállítás és kész a minõségi DVD-rip. Kell ennél több? Én jobb szeretem a DivX/Xvid-et mivel így egy DVD-n 6 film is elfér, manapság már lejátszás sem akkora probléma. Az Extrák meg a menük, pedig engem nem érdeklenek, csak maga a film. De a DivX6-al már ha jól tudom a menü és az extrák tömörítése is megoldható.

Posted

én is ezzel értek egyet

de köszike a sok tipppet

én egyébként mind a kettõ formátumot ismerem és hasznélom

Posted

Mit szólsz ahhoz, hogy fordítva is elvégeztem ezt a mûveletet. DivX-bõl DivxToDVD-vel DVD-t konvertáltam. Azért, mert kíváncsi voltam a minõségre. Nos a minõségromlás észrevehetõ: csökken a mélységélesség, fényerõ, felvillanó zöld pixel hibák, nyilvánvaló felbontás romlás stb. . Kell ez neked ? Ha már egyszer meg van a DVD minõségû kép és hang, becsüld meg, a DivX lejátszási lehetõség a gagyi minõségnek van fenntartva az asztali lejátszón.

Posted

Azért messze nem mindegy, hogy mit, és mivel konvertálsz. Én is csináltam .avi-ból DVDt, és nem lett rosszabb a minõség. Elég szégyen, ha az lesz. Persze nem avitodvd-t használtam. :hááát:

Posted

Én a DivxToDVD-t használtam erre, nem észrevehetõ a külömbség az eredeti avi és a DVD között. ;)

Posted

Én meg The Filmmachine-t, canopus procoder-rel.

Posted

Nem azt állítom, hogy a DivX képminõsége még tovább romlott DVD-re konvertálás után. Annak nem látom hasznát, hogy az eredeti DVD-t alacsony bitrátájú DivX-re konvertáljuk, majd abból vissza DVD-t gyártunk. A képminõség objektív értékelése kicsit másabb, mint rápislantani a monitorra.

Posted

Oda-vissza konvertálni tényleg butaság. :)

Posted
:hmm: Ezt én sem értem, ha van egy DVD filmed és biztonsági másolatot készítessz belõle mondjuk .avi-ba, akkor minek vissza konvertálni hisz ott az eredeti DVD. :hááát:
Posted

Biztonsági másolat=DVD-t DVD-re másolod. Minek az AVI?