ephébos Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Hali. Az lenne a gondom, hogy amit kaptam kölcsönbe Mustek 1200 ED Scanner nem akar feltámadni poraiból. Fel van a gépemen telepedve a Photoshop 8, mert aztmondta a tulaja a scannernek, hogy -úgy emlékszik, hogy- azzal kell scannelni, de nem megy ezzel sem, én meg nem értek hozzá, sosem scanneltem még. Nincsenek meg a hozzá annakidején kapott software -ek, de leszedtem a driver -jét és feltelepítettem; azonban az eszközkezelõ nem látja továbbra sem, hogy csatlakoztatva lenne a géphez eme remek szerkezet. Ellenben szerfelett kellene nekem ez. Kedvem sem ment el, mert felleltelek benneteket egyszer, s kellett nekem help rengetegszer, s megleltem bennetek ezen helpeket, mert eszes emberek lehettek, s kedvesek, mert embereket megmentetek ezekkel, de nekem nehezen megy ez, mert nem leltem meg lelkem 'Ehh te tenger, feneketlen medredben'. Szerkeztettem rengeteget, de nem leltem meg egyetlen helyes sem, melyet keresgettem ezerszer meg egyszer. Esedezem mentsetek meg, mert kellene nekem ezen szkenner.
arpsoft Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Remek, egy ember, vele edzhetek. Kedves gyermekem. E szkenner, mellyel rendelkezel s kezem, nem kellemes e rendszernek. Meg kell verekedned vele, de rendben lesz. Kezdetnek keressed meg e helyet: HKLM\Software\Microsoft\WindowsNT\Current version Eh, lehetetlen e-vel eme helyre vezetnem ez embert. Meglelve, keressed ezt: ProductName (ezt lehetne esetleg: rendszeredneve) Szerkesszed e helyet, bele legyen ezennel: Windows 2000 (megent egy rendezhetetlen helyzet) Szkennered lemeze webre lesz helyezve, erre vezetve egered, egyszerre megleled. Merevlemezedre mentsed el, s ne remegjen kezed, mely teret enged rendszereden ezen exe-nek. Rendes esetben resetelned kell. Tedd meg. Rendszered rendben felkel, egyengessed rendbe egyszer megszerkesztett regedet, ehhez legyen kezedben regedit. Nem lesz jelen rendszeredben szkennered, de kedved ez ne vegye. Szkennelhetsz.
kori Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Rossz hírem van. Ez a scanner valószínû nem szerepel a támogatott hardverek listájában, mert nekem sem sikerûlt megbarátkoztatni az XP-vel. Pedig kerestem hozzá még XP-s drivert is. Én már egy fél éve feladtam a próbálkozást vele. Itt porosodik az asztal alatt (igaz én is kaptam) Az eszközkezelõben mindíg csak kérdõjeles volt a hardver.
arpsoft Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 kori, ha megcsinálod azt, amit leírtam az elõbb, akkor menni fog XP-vel is. Nekem is megy. (Most vettem az Ebay-en kemény 10Euroért, szállítással együtt )
kori Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Bocs, de én ezt a blabla nyelvet nem értem (lehet,hogy a korom miatt ). Légyszi mégegyszer érthetõbben.
arpsoft Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 A registryben meg kell keresni a HKLM\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion helyet. Itt lesz egy olyan kulcs, hogy ProductName. Ez az XP esetében a Microsoft Windows XP érték. Ezt átmenetileg átírod Microsoft Windows 2000-re. Telepíted az itt található meghajtót. Újraindulsz, és visszaírod a kulcsot Microsoft Windows XP-re. Azok a programok, amik TWAIN meghajtóról tudnak dolgozni, mostantól látni fogják a szkennert.
ephébos Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 Arról szól a történet (rendes nyelven), hogy a regeditet el kell indítani ott ezt a helyet megkeresni: HKLM\Software\Microsoft\WindowsNT\Current version és ott a "ProductName" karakterláncot módosítani "Microsoft Windows Xp" -rõl "Microsoft Windows 2000" -re. El kell indítani a belinkelt exe fájlt és egy újraindítás után visszaálítani a regeditben az eredetire a karakterlánc értéket, ha jól értettem.
arpsoft Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Így van. De az exe csak kicsomagolás után áll elõ, mert a letöltendõ állomány egy zip.
ephébos Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 @arpsoft: Na igen. Még annyit akkor csak, hogy amit mondtál végülis sikerült megtalálnom, a mustek honlapján, és onnan EzT a driver -t le is szedtem és az utasításokat követve, az utolsó lépést kihagyva álltam a megoldás elõtt. Amit belinkeltél zip fájlban 4, az általam találtban pedig 5 fájl van, és adódik a kérdés, hogy amit leszedtem elõzõleg is jó? Mert azt már feltelepítettem, és mostmár (a kérdés feltevése elõtt elfelejtettem visszaírni) a regeditet is visszaírtam, de továbbra sem tudok scannelni, ami már persze lehet (szintén) az én tudatlanságom, de a PhotoShop 8 cal egyáltalán lehet valahogy, és ha igen hogyan scannelni? Ja és a linkelt zip fájlban lévõ teepítõ meg el sem akart indulni most, ahogy ki akartam próbálni. Mit lehetne ezel kezdeni?
arpsoft Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Amit letöltöttél, az a Win95/98/Me/NT driver (ezzel nem megy), amit én belinkeltem, az pedig a Win 2000-es (ezzel megy). A Win2000-es telepítõ addig nem indul el, amig nem találja meg azt a kulcsot, amit kézzel kell átírni. Egyébként az átállítgatás megkönnyítésére a Mustek oldalán található egy XPtool nevû alkalmazás. Ezeket elég nehéz megtalálni, én is csak a googlézva találtam meg.
laceeeee Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Sziasztok. van egy kb 3éves canon D646U scannerem. Legutóbb még win98 alatt használtam(ment is), de most felraktam az xp-hez. Az a baj hogy a program amit felrakott hozzá(arcsoft photostudio2000) lefagy ha scannelni akarok vmit. Elméletileg az illesztõprogram megfelelõen mûködik. Próbájak más programmal scannelni(ha igen akkor mivel) vagy lehet a photostudioval még vmit csinálni(legújabb driver van fenn a gépen a canon.hu-ról).
nagygabor Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Próbáld ki a Corel PhotoPaint programon belül elindítani egy scennelést.
laceeeee Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Felraktam a photopaintet, és megint lefagyott, de most kiírta hogy a scan gear miatt. Ötlet? Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
nagygabor Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Talán távolítsd el a drivert, és hagyjad hogy az XP sima scannerként telepítse. Úgy próbáld meg.
arpsoft Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Bizonyos scannerek nem tudnak mûködni SP2-vel. Próbáld meg leszedni az SP2-t, ha fent van.
nagygabor Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Fõleg a régebbi típusúak. Nekem van egy AGFA scannerem, ami XP-vel nem is hajlandó menni. 98. Azt szereti!
laceeeee Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Hát vettem egy tvtunert és azt sem hajlandó feltenni... Mi lehet a baj? SP2-t egyébként nem lehetett rendesen eltávolítani, mert már hibás volt(?), úgyhogy csak a listáról szedte le... Mit lehetne csinálni (Window újratelepítésen kívûl)?
nagygabor Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Elméletileg csinál egy rendszervisszaállítási pontot az SP2 telepítése elõtt. Arra kellene visszaállítani. De az lenne a legjobb, ha Integrált Telepítõlemezzel felraknád újra az XP-t. Szerintem ezen a szinten, már nem lehet megúszni a reinstallt.
laceeeee Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Tv tuner szerencsére megy. Scan gear-t hogy lehetne leszedni?(hardver illesztõprogramját hiába távolítom el, mindig ott marad és ugyebár emiatt fagy ki scannelés közben.)
laceeeee Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Mint már írtam hiába uninstall, hardver eltávolítása, nem tünteti el. Ott marad az eszközkezelõben+kiírja hogy az eszköz megfelelõen mûködik.
nagygabor Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Letiltani sem tudod? Ha nem, akkor passz. Kifogytam az ötletekbõl.
ProFiler Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Ne az eszközkezelõben keresd, hanem a Vezérlõpultban a Programok telepítése és törlése alatt! Ciao.
laceeeee Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 (edited) Programok hozzáadásánál alapból nem volt. SP2-t hogy lehet leírtani egy géprõl? Programok hozzáadása és eltávolításában le akartam szedni, de azt írta ki hogy hibás, úgyhogy csak a listáról szedhetõ le. Ennek ellenére még fenn van a gépen. Edited October 28, 2005 by ProFiler
Recommended Posts