Reyorkin Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Pontosabban azt szeretném megcsinálni, hogy mivel egy közös géprõl van szó, kettõ rendszer van fent a gépen (természetesen indítómenüvel). Az lenne a dolog lényege, hogy amikor én ülök a gépnél, akkor ne kelljen mindig az indítómenüre várni, és átkapcsolni, hanem alapértelmezetté akarom tenni azt a rendszert, amelyiket én használom. És nem akarok mindig a Rendszer tulajdonságaiban matatni, hogy ott állítgassam ezt át, hanem mondjuk lenne az asztalon egy parancsikon, ami az éppen nekem kedvezõ boot.ini-t másolná a c:\ gyökérbe. Persze ehhez kellene annyi boot.ini, aháhy variáció van (esetemben kettõ), de ez legyen a legkevesebb .
arpsoft Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Nézzük csak. A gépnek valahogyan meg kell tudnia, hogy Te ülsz ott. Ehhez, mivel - szerintem - sem kémiai sem optikai személyazonosításra nincs a géped felkészítve, le kell ütnöd legalább egy billentyût. Különben honnan tudná meg a gép, hogy melyik boot.ini-re van szükség. (Egyébként már ezt sem értem, hogy miért van szükség több ini-re, amikor szerintem egy is elég.) Miért is nem jó az indítómenü?
Reyorkin Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 Akkor rosszul írtam körül. Az elsõ indításnál még indítómenüzök, aztán, mivel a nap folyamán többször is restart lesz, ezért akarom átállítani. Leegyszerûsítve, egy olyan paracsikon kellene, ami egy fájt A helyrõl átmásol B helyre, és szó nélkül felül is írja a régi fájlt.
atzs Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Létrehozol egy állományt ezzel a tartalommal: copy c:\ezaminta.ini c:\boot.ini és elmented masol.bat néven, majd csinálsz rá egy parancsikont. (Azt nem ígérem, hogy a rendszerállományokat is felül lehet így írni...)
arpsoft Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Szerintem, ha kiegészíted atzs parancsát egy /y kapcsolóval, akkor nem fog visongani.
Recommended Posts