Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Beállítások egy kattintásra

Recommended Posts

Posted

Pontosabban azt szeretném megcsinálni, hogy mivel egy közös géprõl van szó, kettõ rendszer van fent a gépen (természetesen indítómenüvel).

Az lenne a dolog lényege, hogy amikor én ülök a gépnél, akkor ne kelljen mindig az indítómenüre várni, és átkapcsolni, hanem alapértelmezetté akarom tenni azt a rendszert, amelyiket én használom.

És nem akarok mindig a Rendszer tulajdonságaiban matatni, hogy ott állítgassam ezt át, hanem mondjuk lenne az asztalon egy parancsikon, ami az éppen nekem kedvezõ boot.ini-t másolná a c:\ gyökérbe. Persze ehhez kellene annyi boot.ini, aháhy variáció van (esetemben kettõ), de ez legyen a legkevesebb :D .

Posted

Nézzük csak. A gépnek valahogyan meg kell tudnia, hogy Te ülsz ott. Ehhez, mivel - szerintem - sem kémiai sem optikai személyazonosításra nincs a géped felkészítve, le kell ütnöd legalább egy billentyût. Különben honnan tudná meg a gép, hogy melyik boot.ini-re van szükség. (Egyébként már ezt sem értem, hogy miért van szükség több ini-re, amikor szerintem egy is elég.)

Miért is nem jó az indítómenü?

Posted

Akkor rosszul írtam körül. :D

Az elsõ indításnál még indítómenüzök, aztán, mivel a nap folyamán többször is restart lesz, ezért akarom átállítani.

Leegyszerûsítve, egy olyan paracsikon kellene, ami egy fájt A helyrõl átmásol B helyre, és szó nélkül felül is írja a régi fájlt.

Posted

Létrehozol egy állományt ezzel a tartalommal:

copy c:\ezaminta.ini c:\boot.ini

és elmented masol.bat néven, majd csinálsz rá egy parancsikont.

(Azt nem ígérem, hogy a rendszerállományokat is felül lehet így írni...)

Posted

Szerintem, ha kiegészíted atzs parancsát egy /y kapcsolóval, akkor nem fog visongani.