dryeti Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 A friss PCWORLD-öt megkapva, fel is telepitettem a cimben nevezett programot. Mûködik is, csak egy gondom van. Laptopomról érem el itthoni gépemet a VNC segitségével. Az itthoni gépnek viszont dinamikus az IP cime... (ADSL) Hogyan tudnám azt megoldani, hogy majd ha másik városba utazom a laptoppal, meg tudjam nézni valahogy az otthoni gép IP-cimét, ezáltal el tudjam érni azt a RealVNC-vel? (Az otthoni gépet nem hozzáértõ tesóm kapcsolja be, és nem is kapcsolja ki egészen estig... közben felváltva dolgozgat rajta a család minden tagja, de az is elõfordul, hogy nincs senki elõtte, szóval nem megoldható, hogy az épp aktuális felhasználó küldi el nekem az IP-t...) Nagyon nagyon megköszönném...
Halasi Miklós Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Pl. regisztrálsz egy domaint a www.no-ip.com oldalon
pgyuf Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Sziasztok! Nekem egy D-link (624+) routeren futó gépen van telepítve a VNC. Alap esetben a vnc szerver elérhetõ a hálózatban lévõ gépekrõl az ip címe alapján. A routerben engedélyezni kell az 5900-as portot. Nekem viszont még nem mûködik. Mi az ami még szükséges beállítás egy router esetében. Továbbá a vnc szervert futtató gépemen egy kerio tûzfal van. Itt milyen beállítás szükséges? Szakadozik a kapcsolatom. A kerio beállításait megoldottam, a hálózatomból elérhetõ a vnc szerver. De kívülrõl még nem. Mit is kell pontosan egy routerben ehez beállítani? Köszönettel: pgyuf
arpsoft Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Át kell engedni az 5800-as portot. Innentõl kezdve a böngészõdbõl tudod kezelni az otthoni gépet: h ttp://otthoniip:5800
pgyuf Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Arpsoft! És hogyan engedem át? A Firewall beállításoknál adom hozzá ,vagy az applications beállításoknál? Másrészt regisztráltam magam a No-IP-nél. Ekkor a böngészõben htt://No-ip host:5800 címen tudnék csatlakozni? Köszönettel: pgyuf
Halasi Miklós Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 A No-IP címed ez: http://(azonositód).no-ip.org
arpsoft Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Beállítasz egy virtual servert az 5800-as portra, a géped belsõ ip címével. Ha meghívod a h ttp://énvagyok.no-ip.org:5800-at, akkor a VNC-nek kell bejelentkeznie.
pgyuf Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Beállítasz egy virtual servert az 5800-as portra, a géped belsõ ip címével. Ha meghívod a h ttp://énvagyok.no-ip.org:5800-at, akkor a VNC-nek kell bejelentkeznie. Kedves Arpsoft! "Géped belsõ IP címével"? Nem értem. A Servert futtató gép IP címe? A Virtual server beállításai: Name: bármi Private IP: ? Protocol Type: TCP Private Port: ? Public Port: ? A routerem IP-je: 192.168.0.1 A DHCP: 100-199-ig oszt ki. Elõre is köszönöm!
arpsoft Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 A VNC-t futtató otthoni gépen az ip címet fix-re kellene átállítani. Ebben az esetben ez az ip lesz a private ip, ami valahogy íg fog kinézni:192.168.0.xxx A public és a private port is 5800, a protokol type beállítása pedig BOTH legyen. Ez arra utasítja a routert, hogy ha valaki kívülrõl az 5800-as portot bizgeti, akkor azt továbbítsa a VNC gép 5800-as portjára, azaz kösse össze a két gépet, mintha ugyan abban a hálóban lennének.
pgyuf Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 A No-ip-n regisztrált domain én úgy látom nem követi az ip címemet. A"Managed DNS Free Dynamic DNS" menüben regisztráltam a "NO-ip Free Domans" Manage menüjében látom az Ip címemet és még mindig a regisztráláskor élõ cím van benne. Nem kellene ennek frissülnie. Mintha még mindig ehhez az ip-hez rendeli a hostot. Ugyan a balfelsõ sarokban mutatja helyesen a pillanatnyi ip címemet. Jó helyen regisztráltam? Más... Mi miatt lehet, hogy már napok óta fél óránként vagy akár percenként megszakad az internet kapcsolatom a routerrel. Ilyenkor vagy újraépíti a kapcsolatot, vagy nekem kell manuálisan próbálkozni. Egyértelmû, hogy a router? Amúgy közvetlenül az adsl mopdemmel jó folyamatosan. pgyuf
arpsoft Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 A routerben be kell állítani a Dynamic DNS-t. Itt adhatod meg a jelszavadat és a felhasználónevedet, valamint, hogy hol regiszráltál. Milyen router? Nem lehet rajta firmware-t frissíteni?
pgyuf Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 A routerben be kell állítani a Dynamic DNS-t. Itt adhatod meg a jelszavadat és a felhasználónevedet, valamint, hogy hol regiszráltál. Milyen router? Nem lehet rajta firmware-t frissíteni? D-link 624+. Dynamic DNS van beálítva, a felhasználónevemmel, jelszavammal. De mi az, hogy hol regisztráltam? A Firmware frissítését holnap (ha a haza jutok) megpróbálom. Aztán újra próbálkozom. Köszi a segítséget! pgyuf
arpsoft Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 A Dynamic dns-nél azt is ki lehet választani, hogy melyik szolgáltató adja a dns-t, mert több is van. Ilyen pl a dyndns, a myip és a noip. A Te routered sajnos nem támogatja a noip-t. Letölthetõ a noip-rõl elvileg egy programocska, ami karban tartja az ip-t, vagy regisztrálj egyet a dyndns.org-nál. Az megy a routerrel is.
wildjano Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Létezik VNC unix (FreeBSD) szerver? Nem baj ha nem RealVNC... Vagy van valami más mód FreeBSD távoli piszkálásának?
aty Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Vnc4server nevû vnc szervert használtam Debian alatt. Keress rá a Freebsd portageben... Ott a realvnc oldalán az UNIX bináris is különben. De mit akarsz grafikusan állítgatni egy Freebsdn?!
pgyuf Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Arpsoft! Köszönet a segítségért. Minden mûködik. A DynDNS-en regisztrálva is azt tapasztaltam, mint a no-ip-n, de a DynDNS-en megoldott az IP frissítés is a Dyn DNS Updaterrel. Persze ez a szolgáltatás nem az én routeremnek való, mivel min. 5 perc szükséges ahoz, hogy az Updater frissítse a IP-met. Tanulság: Soha többé D-Link! (Pedig idáig évek óta nem volt velük semmi gondom, most viszont több helyen is problémákat tapasztalok). Habár nem 100%. Meg kellene fejteni mit jelent a kapcsolat szakadásakor bejegyzett "PPPoE: Receive PADT" üzenet. Összefoglalva: 1. Engedélyezni kellett a tûzfalamnak a VCN Server kívülrõl jövõ hozzáférését. 2. Regisztrálnom kellett magam egy Dinamikus.DNS szolgáltatónál. 3. Egy IP-cím frissítõ kliens programot telepíteni a gépre Útólag elég egyszerû volt. pgyuf
wildjano Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Vnc4server nevû vnc szervert használtam Debian alatt. Keress rá a Freebsd portageben... Ott a realvnc oldalán az UNIX bináris is különben. De mit akarsz grafikusan állítgatni egy Freebsdn?! Most kezdtem FreeBSD-t használni, és azért még kell egy kicsit a grafikus felület, amíg nem állítok be mindent... Már csak MySQL adatbázist kellene telepítenem... Ha tudsz, itt segíthetsz: Hungarian Unix Portal... Megköszönném! Szóval ezeket találtam a portsban. Melyik lenne ideális? Van itt RealVNC is... Port: gnome-vnc-0.1_2 Path: /usr/ports/net/gnome-vnc Info: A GNOME/gtk viewer for VNC servers Port: libvncserver-0.7.1 Path: /usr/ports/net/libvncserver Info: Provide an easy API to write one's own vnc server WWW: http://libvncserver.sourceforge.net/ Port: svnc-0.1 Path: /usr/ports/net/svnc Info: VNC viewer for SVGAlib WWW: http://www.uk.research.att.com/vnc/platforms.html#svgalib Port: tightvnc-1.2.9 Path: /usr/ports/net/tightvnc Info: Enhanced version of VNC WWW: http://www.tightvnc.com/ Port: tridiavnc-1.4_1 Path: /usr/ports/net/tridiavnc Info: Display X and Win32 desktops on remote X/Win32/Java displays WWW: http://www.tridiavnc.com/ Port: vnc-4.1.1 Path: /usr/ports/net/vnc Info: Display X and Win32 desktops on remote X/Win32/Java displays WWW: http://www.realvnc.com/ Port: vnc2swf-0.4.1 Path: /usr/ports/net/vnc2swf Info: VNC Session Recorder to SWF Flash (Movie) format WWW: http://www.unixuser.org/~euske/vnc2swf/ Port: vncreflector-1.2.4_1 Path: /usr/ports/net/vncreflector Info: Multi-client VNC proxy server WWW: http://sourceforge.net/projects/vnc-reflector/ Port: x11vnc-0.7.1 Path: /usr/ports/net/x11vnc Info: VNC server for use with real X displays WWW: http://www.karlrunge.com/x11vnc/ Port: x2vnc-1.61 Path: /usr/ports/x11-servers/x2vnc Info: A program to link multiple X and VNC servers together WWW: http://fredrik.hubbe.net/x2vnc.html
aty Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Freebsdhez abszolút nem értek, csak egyszerû felhasználóként találkoztam még vele:( Port: vnc-4.1.1 - én ezt használtam. De akkor úgy látszik ez volt a realvnc, csak nem reklámozta magát...
wildjano Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Mûködik, de ugyanúgy konzol van mint a PuTTY-val... Úgyhogy marad az... kösz a választ!
aty Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Hogyhogy konzol?! Kell indítani egy ablakkezelõt abból a konzolból és van minden...
TheSaurus Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 VNC Viewer kérdés: hol tárolja a VNC Viewer a szervernek beállított (vagyis látható) gépek listáját? Általában a legördülõ listájában benne van az összes, amit az utóbbi idõben megnéztem, de néha ez valami miatt kiürül. Mivel három teremben kb. 50 gépet felügyelgetek, jó lenne, ha ez a lista stabil lenne. Még jobban érezném magam, ha lehetne valahogy automatizálni, hogy egy kattintásra betöltse az összeset. A Win 3.1-ben volt egy primitív makrofelvevõ, azzal meg lehetne csinálni, de az XP-ben vagy nincs, vagy nem találom.
Sanzi Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Hol tudom rávenni a progit, hogy ne induljon el mindig? msconfig-ban nem találom, és a programban se találok ilyen lehetõséget.
Gereby Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Startmenüben megkeresed a mappáját, és ott rákattintassz az "Unregister VNC Service"-re. (Én is ezzel voltam gondba.. )
Recommended Posts