ocsi Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Az a sajnálatos baki történt, hogy egy .cpp forrákódomat felülírtam DE megvan még a fordító által készített .bak .obj. és . exe file is... csak a .cpp lett fölülírva... Van bármi esélyem, hogy visszanyerjem valahogy ezt a file-t?
atzs Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 A .bak az minek a biztonsági másolata? Nem a .cpp-nek? Ha nem, akkor nem sok esélyed van. Assemblybe vissza lehet fejteni, de az a magas szintû nyelvektõl kicsit távol van. De még ha vissza is tudnád fejteni valamivel, az nem hasonlítana arra, amit Te írtál. Benne lenne az összes befordított könyvtár, stb.
Athos Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 ... és nagyon nehéz bármit is kibogarászni belõle.
arpsoft Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 A bak fájl a cpp-rõl készült másolat. Az utolsó mentés elõtti állapotot mutatja.
Adani Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 A már lefordított exe-t csak ASM-be lehet visszafejteni, abból megaztán ember legyen a talpán, aki kinéz valamit. Az alacsony szintû programozási nyelvek nagyon bonyolult dolgok, nem egyszerû földi halandónak való.
Bencce Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 És amikor megcrackelnek egy játékot, akkor nem fejtik vissza a kódot, hogy tudják mit kell rajta átalakítani? Kicsit offtopic de ezen már sokat filóztam
eremit Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Itt ne akarj játékot megcrackelni!!!! Fórumszabályzat!
Adani Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Akkor is visszafejtik, de vannak kifinomultabb módszerek is a törésre, de errõl itt most nem akarok értekezni.
atzs Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Nyugalom, Bencce nem receptet kért... Ha kellõképpen el vagy borulva, akkor az Assemblyt meg lehet érteni. Még a C64-es idõkben szórakoztunk ezzel, hogy piciny rutinokat "fejtettünk vissza" és azon ment a verseny, ki tudja eggyel kevesebb órajelciklus alatt ugyanazt megírni. Nyilván vannak tipikus fogások, amikor tudják, milyen jellegû kódrészletet kell keresni. Hasonlóan, mint a heurisztikán alapuló víruskeresõk. Azok is egy adott tulajdonságú kódrészletet keresnek. @ocsi: Arpsoft mesternél ott volt a megoldás: a .bak állományt nevezd vissza .cpp-re! (Én is ebben reménykedtem, de ezt a nyelvet nem ismerem...)
Bencce Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Nem akartam játékokat crackelni, programozásban megálltam a qbasicnél, nagyn jó kis kaszinóprogramot írtam még anno 12 évesen Meghagyom ezt a szórakozást hoodloméknak meg paradox és a reloaded teamnek.
ocsi Posted October 11, 2005 Author Posted October 11, 2005 És behalok.. tényleg!!! Nem a ti hibátok.. már újra begépeltem, de tényleg mûködik ez a BAK dolog..( pedig úgy emlékeztem, hogy ezt megnéztem..(bár lehet hogy csak átnevezés nélkül néztem meg.. és úgy nem volt jó..)) Köszönöm a segítséget.... tapasztalatnak jó volt! köszi!
Recommended Posts