azaki1528464469 Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Ha egy merevlemezen használjuk a két rendszert úgy, hogy közösen használnak egy fat32-es partíciót a rajta lévõ adatokkal, a Windows egy idõ után megadja magát. Nekem azt mondták hogy a Linux lehet a ludas. Ez igaz lehet? (Nekem is volt ilyen problémám, de én másra fogtam.)
Adani Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 A linux mióta megy fel fat32-es partícióra? Maximum image-ként, de akkor biztosan nem babrál bele a win-be.
breinichadam Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 1., Nem babrálnak össze. Vagy rögtön összebalhéznak, és akkor lehet javítani, vagy békésen mûködnek egymás mellett. Olyan, hogy szép lassan tönkreteszi nincsen. 2., Felmegy FAT32-re a linux. NTFS-t nem szeretni. Zwiebi
Athos Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Szerintem a közös használatot úgy értette, hogy mondjuk van 3 partíció. Az egyiken van a Linux saját fájlrendszerével, a másikon a Windows NTFS fájlrendszerrel és a harmadik egy FAT32-es partíció. Utóbbin vannak olyan adatok, melyeket Linux és Windows alól is el szeretne érni.
breinichadam Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Akkor pedig végképp nincs semmi gond. Ilyen felállásban tökéletesen együttmûködnek. Zwiebi u.i.: nálam itthon van NTFS, EXT3, FAT32, UFS, EXT2, és mindegyik tökéletesen megy.
tomykav Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Ha nem törölsz semmi (Windows számára) fontosat Linux alól a Fat32-rõl, akkor nem lehet semmi baj. Viszont root-ként a /-bõl kiadva az rm -rf csúnyán el tudja rontani a Windows-t (is).
azaki1528464469 Posted October 18, 2005 Author Posted October 18, 2005 A partíciók ntfs (xp), fat32 (adat), és linux (lehet cd-rõl live is). A linux internet + letöltés a fat32-re. Ha a letöltött fájlokat xp-vel megnyitom egy idõ után a rendszer használhatatlanná válik, elõbb kisebb majd nagyobb problémák jelentkeznek. Vírusírtó és más program sem lel semmit, olyat ami ilyen hibát okoz nem csinálok, és mégis történik valami?
tomykav Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Mit értesz az alatt, hogy elõbb kisebb majd nagyobb problémák jelentkeznek?
azaki1528464469 Posted November 2, 2005 Author Posted November 2, 2005 Nem mûködnek: pl startmenü nem tudod elindítani ,hibajelentés mindenféle mûveletnél röviden nem stabil a rendszer. Elõbb csak néha majd egyre töbször.
tomykav Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Csak akkor kezd bizonytalankodni, ha Linux alól letöltött file-okat akarsz futtatni, vagy amúgy is? Nem jött le hibásan a cucc? Mennyire régi az a Windows? Nem érett már meg egy újratelepítésre? Egyenlõre fogalmam sincs, mitõl lehet ez. Óvatosan kérdem: esetleg hardverhiba?
azaki1528464469 Posted November 5, 2005 Author Posted November 5, 2005 Egy kis történet a problémához. Beszélgetés errõl, arról egy idegen sráccal majd szóba jön, hogy valamiért nem jól mûködik a rendszer, kapásból kérdi: Linux van fenn a gépen? Van. Erre õ: az megeszi a rendszert. Én nem hittem el ezt elõször, de mégis lehet valami a dologban, mert a problémával ezek szerint õk is találkoztak. Ezután figyeltem én is oda jobban erre a lehetõségre, mikor több rendszert használok és valami miatt nem mûködnek a dolgok megfelelõen. Bár most is kételkedem benne, inkább az szeretném tudni, hogy másnak voltak e hasonló megfigyelései? A kérdéseidre föntebb a válasz.
Recommended Posts