Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Flash 7 vs. Flash 8


ocsi

Recommended Posts

ocsi

Egy elég furcsa problémám van, amit nem tudom, hogy tudnék kezelni. Még régebben írtam egy flash alapú képgalériát ami úgy mûködik, hogy php segítségével lekérdezi a MySQL adatbázisból a képek tulajdonságait, és utána loadMovie() -val betölti õket a flashbe. Ez a képgaléria most is mûködik a neten, a gépemrõl is jól fut.

Írtam egy másik képgalériát ami szintén flash alapú, ugyan ezzel az elvvel mûködik, és nagyon hasonló az elõzõhöz. A flash MX2004 fejlesztõi környezetben simán lefut, és látok mindent, betölt minden képet, jól mûködik. Ha a gépemen próbálom futtatni akkor az swf file-t az alapértelmezett flash player 8-as verziója játssza le (AZ mx2004 ugye a 7-es) és ez a 8-as verzió egy "hibaüzenetben" jelzi, hogy a flash az internettel akar kommunikálni, de ez veszélyes, ezért ezt megszakítja, ha mégis engedélyezni akarom akkor mennyek a settings gombra. (Ha rámegyek a gombra akkor betölt a Macromedia egy oldala.. de nem nagyon találom azt a helyet ahol engedélyezhetném az internettel való kommunikációt.) Ennek hatására nem töltõdnek be a képek, mert nem kapja meg a flash a képek tulajdonságát(elérési út.. stb) Elindítottam az swf file-t a 7-es playerrel is.... simán megy minden, mûködik minden.

Feltöltöttem a netre, a böngészõmet (Firefox) ha jól tudom a legújabb flash player van installálva. ott sem mûködik az új galéria, DE AMI MEGDÖBBENTÕ hogy a régi igen! pedig ott is sendAndLoad() -ot használok! Az egyetlen különbség talán a két képgaléria között, hogy az egyik az srv.hu -n van a másik a fw.hu -n. (De újra megjegyezném, hogy az én gépemen a 7-es player alól hibátlanul fut mindkettõ!)

 

VAN valakinek bármi ötlete, hogyan oldhatom meg a problémát?

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Az elõzõ hozzászólásomban feltett kérdésre megtaláltam a magyarázatot. ÉS ami még jobb a megoldást is!

A flash 8 már nem szereti az internettel való kommunikációt... De ha relatív címet adsz meg a php file nak akkor minden ok! Érthetõen: az swf file a http://www.mydomin.hu -n van. És ugyan ebben a mappában van a php file is akkor elég csak annyit írni a sendAndLoad ban hogy "valami.php" Ezt azért írtam le így részletesen, mert nekem nem volt egyértelmû, hogy végülis a gépre 'letöltött' swf fileból miért tudnék relatívan hivatkozni egy szerverre, de a gyakorlat bebizonyította, hogy lehet... Szóval a lényeg, hogy minden egy szerveren legyen, és kerüljük a http:// es címeket!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...