ocsi Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Egy elég furcsa problémám van, amit nem tudom, hogy tudnék kezelni. Még régebben írtam egy flash alapú képgalériát ami úgy mûködik, hogy php segítségével lekérdezi a MySQL adatbázisból a képek tulajdonságait, és utána loadMovie() -val betölti õket a flashbe. Ez a képgaléria most is mûködik a neten, a gépemrõl is jól fut. Írtam egy másik képgalériát ami szintén flash alapú, ugyan ezzel az elvvel mûködik, és nagyon hasonló az elõzõhöz. A flash MX2004 fejlesztõi környezetben simán lefut, és látok mindent, betölt minden képet, jól mûködik. Ha a gépemen próbálom futtatni akkor az swf file-t az alapértelmezett flash player 8-as verziója játssza le (AZ mx2004 ugye a 7-es) és ez a 8-as verzió egy "hibaüzenetben" jelzi, hogy a flash az internettel akar kommunikálni, de ez veszélyes, ezért ezt megszakítja, ha mégis engedélyezni akarom akkor mennyek a settings gombra. (Ha rámegyek a gombra akkor betölt a Macromedia egy oldala.. de nem nagyon találom azt a helyet ahol engedélyezhetném az internettel való kommunikációt.) Ennek hatására nem töltõdnek be a képek, mert nem kapja meg a flash a képek tulajdonságát(elérési út.. stb) Elindítottam az swf file-t a 7-es playerrel is.... simán megy minden, mûködik minden. Feltöltöttem a netre, a böngészõmet (Firefox) ha jól tudom a legújabb flash player van installálva. ott sem mûködik az új galéria, DE AMI MEGDÖBBENTÕ hogy a régi igen! pedig ott is sendAndLoad() -ot használok! Az egyetlen különbség talán a két képgaléria között, hogy az egyik az srv.hu -n van a másik a fw.hu -n. (De újra megjegyezném, hogy az én gépemen a 7-es player alól hibátlanul fut mindkettõ!) VAN valakinek bármi ötlete, hogyan oldhatom meg a problémát?
ocsi Posted October 11, 2005 Author Posted October 11, 2005 Az elõzõ hozzászólásomban feltett kérdésre megtaláltam a magyarázatot. ÉS ami még jobb a megoldást is! A flash 8 már nem szereti az internettel való kommunikációt... De ha relatív címet adsz meg a php file nak akkor minden ok! Érthetõen: az swf file a http://www.mydomin.hu -n van. És ugyan ebben a mappában van a php file is akkor elég csak annyit írni a sendAndLoad ban hogy "valami.php" Ezt azért írtam le így részletesen, mert nekem nem volt egyértelmû, hogy végülis a gépre 'letöltött' swf fileból miért tudnék relatívan hivatkozni egy szerverre, de a gyakorlat bebizonyította, hogy lehet... Szóval a lényeg, hogy minden egy szerveren legyen, és kerüljük a http:// es címeket!
Recommended Posts