Kovács Dávid ( Davs ) 0 Share Posted October 9, 2005 Hy! A kérdés gondolom világos. Hogyan lehet teljesen automatizált e-mail ellenörzõ-rendszert készíteni? Kérlek csak az elméletet írjátok le, mert magam szeretném megcsinálni. Azután ha nem megy, akkor kérdezek. Olyanra gondolok, hogy pl. regisztrációnál küldenek levelet, hogy kattints ide, meg ide, ezért meg ezért. Köszi Davs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Share Posted October 9, 2005 Én úgy csináltam, hogy egy random számot generáltam, és amikor regisztrált egy új felhasználó, eltároltam ezt a számot az adatbázisban, és elküldtem neki e-mailben egy linket ami az ellenörzõ scriptre mutat, és megadja neki a kódszámot.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted October 9, 2005 Azt hiszem, valahogy menni fog. Random számot hogyan kell generálni? De gondolom a felhasználó, aki nálad regisztrál, megadja a nevét, és a jelszavát. Szóval generálsz egy random számot, és ezt egy sorba teszed a névvel, és a jelszóval, nem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted October 9, 2005 Ha a regisztráláskor az md5()-el titkosítod a jelszót és azt küldöd el az url linkjébe nem fog rájönni, hogy a passwordot küldted el. Ha reggeléskor elraktározod az adatait és egy ellenörzõ oszlopot is hozzárendelsz. Akkor mikor rákkattint a felhasználó a linkre egy olyan oldalon találja magát, ahol a lap kikeresi az adatbázisból a passwordot és ekkor az ellenörzõ kapcsolót 1 re állítja. Ha bizonyos idõ múlva nem lesz 1 re állítva akkor törlöd a sort. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted October 9, 2005 Hogyan lehet md5-tel kódolni/dekódolni egy stringet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted October 9, 2005 Ha megkapta a mailt az illetõ, akkor abban van egy aktiváló link. Erre kell rákattintania, hogy aktiváltassa az accountját. Tehát rákattint a linkre, és megnyílik a böngészõ. Azt meg lehet valahogyan tudni, hogy milyen e-mail címrõl jött a kattintás? Mert hogy ha egyezik a jelszó, és a mail cím , akkor aktiválom(mármint ha 1 sorban vannak). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted October 9, 2005 Gondolom, nagy a valószínûsége, hogy arról az email-rõl jön ahova küldted. Szerintem nem igazán lehet azt lekérdezni milyen email címrõl jött, mert nem a levelezõjét nyítja meg hanem a böngészõt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Share Posted October 9, 2005 Az e-mail címet nem lehet úgy lekérdezni, ahogy te szeretnéd.. de nem is kell! Viszont én nem a jelszót kódoltam md5-el, mert ez a leglogikusabb, hanem a jelszót, és azt mégegyszer. De lehet nagyon sok minden mással (például a regisztrálás pillanatának idõbélyegét is lehet küldeni az md5-ös kód helyett... azt tuti nem találja ki senki! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted October 10, 2005 Ok, már meg is csináltam. Vagyis azt a részét, ami aktiválja. Már csak a formokat kell beletenni, azokat ellenõrizni, meg a táblába beleírni. Szóval még elõttem van egy jó adag munka. Ha az e-mailbe akarok tenni egy linket, akkor HTML-hírlevelet kell küldenem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted October 10, 2005 $uzenet="Szia, kattints a következõ linkre\nhttp://www.kakukkmarci.hu/ellenorzom.php?kod="; $uzenet.=$azonosito // amit majd összevetsz az adatbázissal. mail($email,"Értesítés",$uzenet); Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Share Posted October 10, 2005 Php-ban mûködik a /n karakter?! Én még soha sem találkoztam vele... aztán fene tudja... de szerintem egy mezei <br> is megteszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted October 10, 2005 Nálam mûködik. De nem php-ban fog összeálni, hanem a levelezõben, és ott mûködik! Mivel az üzenet email-ben érkezik, gondolom. De ha htm oldalban küldi akkor tényleg a <br> a jó választás. De én nem azt ajánlottam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted October 12, 2005 Szóval ha linket akarok küldeni, akkor nem kell HTML, csak elég ez is? $link=link ; $uzenet="Hello\nKattints ide : $link" ; mail(en,hy,$uzenet) Szuper! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted October 13, 2005 $uzenet="Hello\nKattints ide :". $link; Összefûzésre a fenti példa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted October 13, 2005 $uzenet="Hello\nKattints ide :". $link; = Írod Te $uzenet="Hello\nKattints ide : $link" ; = Írom én Egy kis ismétlés: Mind a kettõ ugyanazt csinálja, mert a "" közötti részt értelmezni is a fordító. Pl. $a=6 ; print "Az a értéke : $a" ; eredménye: Az a értéke: 6. De!: print 'Az a éertéke: $a' ; eredménye: Az a értéke: $a !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Share Posted October 13, 2005 Mezöfi megoldását még sose használtam.. Davs-ét viszont minden nap! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted October 14, 2005 Bizonyára így van, söt mi több. $a="2"; print($a); eredménye: 2 echo $a; eredménye :2 Attól, hogy valaki csak a print $a-t használja még a megoldások jók. Mivel minden út Rómába vezet, ezért bármerre indulsz el Rómába jutsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts