Budha Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Sziasztok! Kérdésem a következõ kérdésem lenne: adott egy Win Xp-t futtató gép két hálókártyával, és az Xp-n megosztott internettel. A Linux kijut az internetre, de az Xp-n megosztott fájlokat nem látom. Mit kell beállítani? Üdv.:
aty Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Fel kell rakni egy smbclientet a Linuxra. Grafikus frontend például a smb4k, ill. a Nautilus is támogatja. Másrészt a Konquerorban is van smb protokoll támogatás, ha a lisad fut.
Budha Posted October 7, 2005 Author Posted October 7, 2005 Bocsi! Nem mondtam, de kezdõ Linuxos vagyok. Egyébként Uhu Linux fut a gépen. Odáig eljutottam, hogy kiírja: smb:/// , de hogyan tovább
aty Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Nem tudom hogy alapjáraton, támogatja-e az smb protokollt a Konqueror UHU-ban. smb:/192.168.0.1 - ide helyettesítsd a win ip címét. De a legegyszerûbb megoldás a smb4k használata. Telepítése UHU alatt parancssorban: su - (ezzel felveszed a rendszergazdai jogkört.) apt-get install smb4k (leszedi netrõl v cdrõl és telepíti a smb4kt).
Budha Posted October 7, 2005 Author Posted October 7, 2005 Köszi! Az elsõ megoldással látom a megosztott mappákat! Még lenne ezzel kapcsolatban kérdésem a Linux Felhasználónevet, Tartományt, és Jelszót kér ( idõnként ) ide mit kell beírni?
Budha Posted October 8, 2005 Author Posted October 8, 2005 Köszi! Megoldódott , ha a "mégse gombra klikkelek akkor megnyitja a mappát . Viszont a fájlokat nem tudom megnyitni vagy módosítani csak, ha a saját mappába átmásolom. Hogyan lehetne megoldani, hogy rögtön meg lehesen ezeket nyitni? Szia:
Budha Posted October 10, 2005 Author Posted October 10, 2005 Van még egy problémám, az internetmegosztás óta az Uhu bejelentkezéskor a következõ hibaüzenettel köszön: internetcíme nem található. Emiatt nem biztos, hogy helyesen mûködni fog a GNOME. Lehet, hogyaz etc/hosts fájlhoz adásával ki lehet javítani a hibát. Ha bejelentkezek felhasználóként, akkor amely programhoz root jelszó kell nem nyílik meg.
Greene Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 KDE alá és Gnome alá is van olyan alkalmazás (alapból beépítve) amivel másik userként futtathatunk programokat...
Budha Posted October 10, 2005 Author Posted October 10, 2005 Részleteznéd? Kezdõ Linuxos vagyok, amíg nem állítottam be így a hálót addig be tudtam lépni az Uhu vezérlõpultba a root jelszóval. De most csak akkor léphetek be, ha rootként jelentkezek be a gépbe. Ez a hiba!
aty Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 kdesu pl, de milyen programokról lenne szó? Inkább a névszerver beállítások miatt szoktak sírni a programok különben. De pontos hibaüzenet jó lenne.
Budha Posted October 20, 2005 Author Posted October 20, 2005 Megoldottam! Újra telepítettem az Uhu-t ( telepítés + bállítás 20 perc , próbálkozás több óra ). Most minden mûködik ( ugyan azt állítottam be )
Heuro Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 adott egy Win Xp-t futtató gép két hálókártyával, és az Xp-n megosztott internettel. A Linux kijut az internetre, de az Xp-n megosztott fájlokat nem látom. Mit kell beállítani? ************************************ Kicsit késve ugyan ... Írtam errõl (hasonlóról) némi ismertetõt: Heuro Egy Bt Üdv, Heuro
Recommended Posts