Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HP Photosmart M417 probléma


Picu

Recommended Posts

Picu

Sziasztok!

 

A napokban kaptam az USA-ból egy digitális fényképezõgépet. Egy HP Photosmart M417-est. Ismerõsöktõl kaptam, õk még otthon kipróbálták (az USA-ban), és rendesen mûködött. Itthon elõször csináltam vele néhány képet, majd az egészet áttöltöttem, ahogy kell, USB kábelen keresztül a számítógépemre. Eddig nem is volt semmi gond. Csakhogy! Amikor ezután bekapcsoltam a fényképezõgépet, a hátsó LCD kijelzõjén nem jelent meg normális kép, csak elmosódott vonalak láthatók rajta. Nem lehet belépni a menüjébe, se. Ha kikapcsolom a hátsó kijelzõt, akkor lehet vele féntképezni, meg videót is csinálni, csak épp semmilyen beállítást nem tudok módosítani... A gépben két 1,5 voltos AA elem volt, gondoltam hátha ezekkel van gond, kicseréltem õket, de nem változott semmi, a kijelzõ továbbra sem mûködött rendesen. Pródáltam le "resetelni" a gépet (kivenni belõle az elemeket kb. fél órára), de ez sem segített. Próbáltam bekapcsolni a memóriakártya nélkül is, de ekkor is ugyanaz a látvány fogadott. A végén sikerült lemeríteni az elemeket, és a gép magától kikapcsolt, mikor képet akartam készíteni vele. Ezeket a "próbaképeket" gond nélkül át tudtam tölteni a számítógépemre. (USB 1.1-es csatlakozóm van). Vettem ma újratölthetõ Nikkel Metal Hybrid elemeket, most ezeket töltöm... (A tájékoztató szerint ez kb. 12 óra hosszan fog tartani). A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a problémát? A szímítógép károsíthatta esetleg a fényképezõgép kijelzõjét? A gyenge (lemerült) elemek okozhatják a hibát? Lehet, hogy az áttöltés merítette le a fényképezõgép elemeit?

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

Szerintem elem, USB nem okozhat ilyen bajt, ha jól értem nem itthon vettétek, így a garancia intézése nehéz lesz.

Hívd fel HP. forródrótját hátha tudnak segíteni. :!:

Link to comment
Share on other sites

Picu

Ja, az USA-ban lett véve... Megvárom az estét, hogy mit csinál a gép a friss, feltöltött elemekkel. Ha nem jön rendbe, akkor írok egy E-mailt a HP-nak. Az egészben az az érdekes, hogy nem Magyarországon, hanem Vajdaságban (Szerbiában) élek... Kösz a gyors reagálást! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Misa76

Nekem is M417-em van és szoftverhibásn A HP azt mondja nem lehet kezdeni vele semmit csak egy szervíz van az országban aki ilyennel foglalkozik jó pénzért.Három ilyen gép van a környezetembe. Ugyanilyen hibával. Véletlen?Kihez forduljak?

Link to comment
Share on other sites

Picu

Az én problémám azóta megoldódott... Elvittük a gépet vissza abba az árzházba, hol meg lett véve (kinn Usa-ban), ott átvették, megnézték szervízben, pár nap után szóltak, hogy menjünk be az áruházba, és láss csodát kaptunk egy vadiúj gépet! ;) Ilyen szempontból csodálatos hely Amerika... :) Az nem derült ki, hogy mi a baja, az LCD-nek... Valószínüleg megnyomódott, ami meg elvileg nem garanciális probléma, de a HP kicserélte... Pontosabban adtak egy új gépet helyette... :)

 

Különben a HP Online Support-ja meglepõen gyorsan válaszolt, volt pár öteltük, kár,hogy egyik sem ért semmit... :) Az itteni szervizesek nekem is azt mondták, hogy lehet hogy meg tudják csinálni, de drága lesz, meg külföldrõl kell alkatrészt rendelni, szóval még csak nem is lesz gyors a szervizelés... Az ittenieknek azért van még mit tanulni... Bár, ez nem csak a HP-ra igaz...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
light12

Sziasztok!

Nekem egy Sanyo Xacti digitális fényképezõgépem van.

A garanciális idõn belül remekül mûködött, néhány nappal a lejárta után kezdett rendetlenkedni.

Nem lehet az élességet állítani rajta. Már mindent elkövettem vele. Minden beállítás változtatást követ, de a kép élessége nem változik, nagyon homályos az egész.

Mi lehet a probléma? Van valakinek valamilyen ötlete?

A PC szervízekben nem is foglalkoznak vele, a kijelölt márkaszervízben pedig a garanciális javításokat végzik(cserélik a gépet), meg sem nézték, vagyis csak úgy nézték volna meg, ha fizetek a diagnosztikáért 3000 Ft-ot.

Tud valaki egy jó szervízt Debrecenben?

Üdv: L.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...