Picu Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Sziasztok! A napokban kaptam az USA-ból egy digitális fényképezõgépet. Egy HP Photosmart M417-est. Ismerõsöktõl kaptam, õk még otthon kipróbálták (az USA-ban), és rendesen mûködött. Itthon elõször csináltam vele néhány képet, majd az egészet áttöltöttem, ahogy kell, USB kábelen keresztül a számítógépemre. Eddig nem is volt semmi gond. Csakhogy! Amikor ezután bekapcsoltam a fényképezõgépet, a hátsó LCD kijelzõjén nem jelent meg normális kép, csak elmosódott vonalak láthatók rajta. Nem lehet belépni a menüjébe, se. Ha kikapcsolom a hátsó kijelzõt, akkor lehet vele féntképezni, meg videót is csinálni, csak épp semmilyen beállítást nem tudok módosítani... A gépben két 1,5 voltos AA elem volt, gondoltam hátha ezekkel van gond, kicseréltem õket, de nem változott semmi, a kijelzõ továbbra sem mûködött rendesen. Pródáltam le "resetelni" a gépet (kivenni belõle az elemeket kb. fél órára), de ez sem segített. Próbáltam bekapcsolni a memóriakártya nélkül is, de ekkor is ugyanaz a látvány fogadott. A végén sikerült lemeríteni az elemeket, és a gép magától kikapcsolt, mikor képet akartam készíteni vele. Ezeket a "próbaképeket" gond nélkül át tudtam tölteni a számítógépemre. (USB 1.1-es csatlakozóm van). Vettem ma újratölthetõ Nikkel Metal Hybrid elemeket, most ezeket töltöm... (A tájékoztató szerint ez kb. 12 óra hosszan fog tartani). A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a problémát? A szímítógép károsíthatta esetleg a fényképezõgép kijelzõjét? A gyenge (lemerült) elemek okozhatják a hibát? Lehet, hogy az áttöltés merítette le a fényképezõgép elemeit?
BáGyu Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Szerintem elem, USB nem okozhat ilyen bajt, ha jól értem nem itthon vettétek, így a garancia intézése nehéz lesz. Hívd fel HP. forródrótját hátha tudnak segíteni. :!:
Picu Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Ja, az USA-ban lett véve... Megvárom az estét, hogy mit csinál a gép a friss, feltöltött elemekkel. Ha nem jön rendbe, akkor írok egy E-mailt a HP-nak. Az egészben az az érdekes, hogy nem Magyarországon, hanem Vajdaságban (Szerbiában) élek... Kösz a gyors reagálást!
Misa76 Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Nekem is M417-em van és szoftverhibásn A HP azt mondja nem lehet kezdeni vele semmit csak egy szervíz van az országban aki ilyennel foglalkozik jó pénzért.Három ilyen gép van a környezetembe. Ugyanilyen hibával. Véletlen?Kihez forduljak?
Picu Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 Az én problémám azóta megoldódott... Elvittük a gépet vissza abba az árzházba, hol meg lett véve (kinn Usa-ban), ott átvették, megnézték szervízben, pár nap után szóltak, hogy menjünk be az áruházba, és láss csodát kaptunk egy vadiúj gépet! Ilyen szempontból csodálatos hely Amerika... Az nem derült ki, hogy mi a baja, az LCD-nek... Valószínüleg megnyomódott, ami meg elvileg nem garanciális probléma, de a HP kicserélte... Pontosabban adtak egy új gépet helyette... Különben a HP Online Support-ja meglepõen gyorsan válaszolt, volt pár öteltük, kár,hogy egyik sem ért semmit... Az itteni szervizesek nekem is azt mondták, hogy lehet hogy meg tudják csinálni, de drága lesz, meg külföldrõl kell alkatrészt rendelni, szóval még csak nem is lesz gyors a szervizelés... Az ittenieknek azért van még mit tanulni... Bár, ez nem csak a HP-ra igaz...
light12 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Sziasztok! Nekem egy Sanyo Xacti digitális fényképezõgépem van. A garanciális idõn belül remekül mûködött, néhány nappal a lejárta után kezdett rendetlenkedni. Nem lehet az élességet állítani rajta. Már mindent elkövettem vele. Minden beállítás változtatást követ, de a kép élessége nem változik, nagyon homályos az egész. Mi lehet a probléma? Van valakinek valamilyen ötlete? A PC szervízekben nem is foglalkoznak vele, a kijelölt márkaszervízben pedig a garanciális javításokat végzik(cserélik a gépet), meg sem nézték, vagyis csak úgy nézték volna meg, ha fizetek a diagnosztikáért 3000 Ft-ot. Tud valaki egy jó szervízt Debrecenben? Üdv: L.
Recommended Posts