benkovics Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Egy olyan kérdésem van, hogy hogyan tudok céges levélsablont létrehozni a Word 2000 programban. A munkahelyemen, csak az van....... ír:
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Létrehozást hogy érted? Hogy csinálsz egy Te, amit aztán használtok, vagy a sablongyûjteményt keresed? Elöbbihez azt tudom javasolni, hogy létrehozol egytetszõleges formátumú levelet, amibe csak a szöveget, és egyéb dolgokat (feladó, címzett, stb) kell beírni. Erre jó lehet a szövegdobozok használata. Utóbbihoz pedig Fájl-Új dokumetum és akkor nekem megnyílik jobb oldalt egy menü ahol Sablonok-Saját számítógépen-re klikkelek. Igaz, hogy ez Office 2003, de a 2000-esben is így van, vagy ha nem, akkor a Fájl menüpont alatt kell lennie.
atzs Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 MiniDisc kicsit elbizonytalanított. Nekem a sablon azt jelenti, hogy van egy dokumentumom, ami más dokumentumok alapja (pl. egy formanyomtatvány), és ezt úgy akarom kitölteni, hogy az eredetit ne tudjam bántani azzal, hogy véletlenül rámentek. Ugyanez a helyzet fejléces céges papírral, stb. Ha ilyet akarsz csinálni, akkor: 1. Készítsd el egy dokumentumban a sablont, azaz gépeld be mindazt, amit eleve a papíron szeretnél majd látni minden ezirányú dokumentumban, majd a Mentés másként párbeszédablakban fájltípusnak válaszd a Dokumentumsablont és adj neki tetszõlege nevet. Láthatod, hogy az állomány .dot kiterjesztést kap, és automatikusan egy speciális könyvtárba kerül. 2. Ha szeretnél egy új dokumentumot készíteni, amely erre a sablonra épül, akkor Fájl -> Új dokumentum. Erre a jobb oldalon megjelenik egy idióta munkaablak, abból "A saját számítógépen" a megfelelõ választás. A megnyíló ablakban megjelenik az általad készített sablon, válaszd ki. (Régebbi verziókban szerencsére rögtön ez jelenik meg.) Ekkor egy vadi új, név nélküli dokumentum megjelenik a sablon tartalmával. A jó benne, hogy ezt elmentheted akármilyen néven, magát a sablont nem írja át (kivéve, ha újra sablonként mentesz, ugyanazon a néven).
atzs Posted October 7, 2005 Posted October 7, 2005 Nem értettem teljesen, amit írtál. Lehet, hogy nem figyeltem eléggé.
benkovics Posted October 8, 2005 Author Posted October 8, 2005 Köszi! Most már menni fog! (Érdekes, hogy ezt eddig nem használtam.... )
Recommended Posts