Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Egy olyan kérdésem van, hogy hogyan tudok céges levélsablont létrehozni a Word 2000 programban. A munkahelyemen, csak az van....... :Sír:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Létrehozást hogy érted? Hogy csinálsz egy Te, amit aztán használtok, vagy a sablongyûjteményt keresed?

Elöbbihez azt tudom javasolni, hogy létrehozol egytetszõleges formátumú levelet, amibe csak a szöveget, és egyéb dolgokat (feladó, címzett, stb) kell beírni. Erre jó lehet a szövegdobozok használata.

Utóbbihoz pedig Fájl-Új dokumetum és akkor nekem megnyílik jobb oldalt egy menü ahol Sablonok-Saját számítógépen-re klikkelek. Igaz, hogy ez Office 2003, de a 2000-esben is így van, vagy ha nem, akkor a Fájl menüpont alatt kell lennie.

Posted

MiniDisc kicsit elbizonytalanított. Nekem a sablon azt jelenti, hogy van egy dokumentumom, ami más dokumentumok alapja (pl. egy formanyomtatvány), és ezt úgy akarom kitölteni, hogy az eredetit ne tudjam bántani azzal, hogy véletlenül rámentek. Ugyanez a helyzet fejléces céges papírral, stb. Ha ilyet akarsz csinálni, akkor:

1. Készítsd el egy dokumentumban a sablont, azaz gépeld be mindazt, amit eleve a papíron szeretnél majd látni minden ezirányú dokumentumban, majd a Mentés másként párbeszédablakban fájltípusnak válaszd a Dokumentumsablont és adj neki tetszõlege nevet. Láthatod, hogy az állomány .dot kiterjesztést kap, és automatikusan egy speciális könyvtárba kerül.

2. Ha szeretnél egy új dokumentumot készíteni, amely erre a sablonra épül, akkor Fájl -> Új dokumentum. Erre a jobb oldalon megjelenik egy idióta munkaablak, abból "A saját számítógépen" a megfelelõ választás. A megnyíló ablakban megjelenik az általad készített sablon, válaszd ki. (Régebbi verziókban szerencsére rögtön ez jelenik meg.) Ekkor egy vadi új, név nélküli dokumentum megjelenik a sablon tartalmával. A jó benne, hogy ezt elmentheted akármilyen néven, magát a sablont nem írja át (kivéve, ha újra sablonként mentesz, ugyanazon a néven).

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Én nem ezt írtam? :pislog:

Posted

Nem értettem teljesen, amit írtál. Lehet, hogy nem figyeltem eléggé. :jólvanna:

Posted

Köszi!

Most már menni fog! (Érdekes, hogy ezt eddig nem használtam.... :upsz: )