Pige Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Semmilyen usb kapcsolat nincs a gépemen, hiába van 8 csatlakozom! Maximum energiát ad le, mert egy régi optikai egerem világítani képes, de semmi másra nem tudom használni. Legutoljára tegnap nyomtattam vele, és akkor még minden rendben volt. Mi a megoldóképlete ennek a problémának? Köszi a segítséget elõre is!
Adani Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 A BIOS-ban nincs letiltva az USB? Ha Windows eszközkezelõje látja, az USB kapukat? Nincs mellettük sárga felkiáltójel? Ha van, akkor biztos a Windowsban szállt el valami, ami az USB-hez kell, javítótelepítés, rendszervisszaállítás segíthet.
Chabi1 Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Az alaplapi USB driver újratelepítése sem oldja meg a problémát ?
ProFiler Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Szerintem ez csak szoftveres probléma lesz. Próbáld meg újra feltelepíteni az alaplaphoz mellékelt drivereket! Ciao.
Pige Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 Köszi Adani a segítséget, már minden tuti, csak egy usb illesztõprogramot kellett frissítenem, ahogy ajánlottad.
eremit Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Bárcsak nálam is ilyen egyszerû lenne az USB 1.1 --> 2.0 probléma. Ha az alaplapi BIOS-ban 2.0-át állítok be, akkor egyáltalán nem látszik a pendrive-om a Windows xp számára. USB telepítése gyanánt egy txt file nyílik meg. De legalább 1.1-en mûködik. Már írtam: Azt hiszem, beszerzek egy kényszerzubbonyt! A történet a következõ. kw7-es alaplapomon nem tudtam 2.0-ás USB-n használni sem a SanDisk cruzer, sem a TinyDisc pendrive-omat. Most az A7N8X-E Deluxe alaplapon sem akar a TinyDisc 512 MB-os pendrive 2.0-n menni, mindig azt írja ki a Win xp, hogy az eszköz gyorsabban is mûködhetne, ha usb 2.0 meghajtót, vagy mit telepítenék fel. De nem hagyja telepíteni. Az alaplapi BIOS-ban USB V1.1&2.0 beállítása után egyáltalán nem is ismeri fel a Win xp a pendrive-ot. Ha USB 1.1-et állítok be, akkor felismeri. Gondoltam, leírom. Megoldás? Bagaméri esete: meg vagyok átkozva.
Pige Posted October 4, 2005 Author Posted October 4, 2005 Kedves Eremit! Ha tényleg minden ilyen egyszerû lenne én is boldog lennék most. Minden szép és jó volt, a múlti nyomtatómmal tudtam végre nyomtatni, és az egér is szuperált, boldog voltam! De ma az elõbb említett nyomtatónak a lapolvasó funkcióját akartam használni, és lám USB hiba. Nyomtatni továbbra is tudok, de mást nem! Na most mit tegyek?
Pige Posted October 4, 2005 Author Posted October 4, 2005 Minden nyomtatóval kapcsolatos dolgot kitöröltem, majd feltelepítettem, de semmi haszna. Ez volt az elsõ, amit kipróbáltam.
Giraffe1 Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Az eddig elhangzottakon kívül van még valami ötlete a T. társaságnak, hogy (újratelepítésen kívül) mit lehet tenni, ha semmi USB-re dugott eszköz nem látszik? Mert nálam jelenleg ez a helyzet ír: Ami ráadásul meglepõ, hogy szinte az egyik pillanatról a másikra történt: a pendrive-omról még fel tudtam másolni pár állományt, majd 2 perc múlva a kártyaolvasót nem látta meg a rendszer. És azóta néma csönd HELP!
Shia-ko Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Ha az eszközkezelõben látszanak mindenféle kérdõ-/felkiáltójel nélkül, és egy alaplapi diver frissítés is volt, akkor szervízbe vinném a lapot.
Giraffe1 Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 A frissítésre csak úgy tudtam rávenni, hogy kitöröltem minden USB-s elemet, és újra felismerettem vele, ugyanis a Gigabyte honlapján nincsen driver ehhez az alaplaphoz (GA 8IK1100 v2), hanem az SP2-õt kell ráengedni. A furcsa az, hogy tápot ad ki, de forgalom nincs rajta, és hogy mind a 6 kivezetett porttal ugyanezt csinálja Nagyon nem örülnék, ha a szervízbe kellene menni vele , ezért ha más ötlet addig nem jön, akkor egy teljes újratelepítést megpróbálok.
ProFiler Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 A kártyaolvasó mûködik másik gépen? Továbbá azon a porton más USB eszközt felismer? Ciao.
Giraffe1 Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 A kártyaolvasó gyönyörûen mûködik két másik gépen is. De a 6 port egyikén sem ismer fel semmit ír:
ProFiler Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Külön az USB drivert nem tudod kicsrélni (mármint frissíteni)? Az eszközkezelõ mit mutat? Esetleg ha a gyártója alapján néznéd meg az USB driverét. Ciao.
Pige Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 Már megint az USB-m! Történt az, hogy testvérkémnek össze kellet raknom egy gépet. Vettem hozzá: Asus K8N alaplapot AMD 2800+ s754 procit Asus 9250 128 MB VGA-t 80 GB Sata vinyót Ezt belepakoltam egy 400W-os házba, kivettem a saját gépembõl egy 256-os memóriát és egy CD meghajtót! Telepítettem is egybõl, minden simán ment, mindaddig, míg nem csatlakoztatni akartam egy USB-s eszközt. Nem ismerte fel. Az illesztõ programot nem lehetett frissíteni, az drivert újratelepítettem, a BIOS-t átnéztem, de semmi. Több eszközt is megpróbáltam sikertelenül. Feladtam és összeraktam a saját gépem, és lám ezen is ugyanaz a hiba. Nem mûködik egyik csatlakozó sem, pedig a szerelés elõtt minden mûködött. Mi lehet a hiba? Miért jelentkezik mindkét gépen?
Pige Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 Mire gondolsz pontossan? A régi gépemen eddig müködött, és ott nem is néztem bele a BIOS-ba!
Gereby Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 A BIOSban lehet állítgatni, ki-be kapcsolni az USB-ket. A táp pontosan milyen? Kap rendesen áramot az alaplap? Minden jól csatlakozik?
Pige Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 A BIOS-ban 1,1 & 2,0-ra van állítva. Az alaplapon biztos, hogy nincs jól minden bedugva, a házon a ledek nem világítanak, de ezen kívül minden mûködik. Leginkább az zavar, hogy mindkét gépen ugyanaz a hiba jelentkezik, holott a régit nem is piszkáltam.
Pige Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 Több eszközt is próbáltam, de semmi! Azt nem értem, hogy az én gépem, amibõl csak a cd- olvasót és egy kis memóriát szedtem ki, miért nem mûködik?
Gereby Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Mindegyiket közvetlenül alaplapi portra kötöd?
Digital Silence Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Biztos, hogy az alaplapon az USB tüskékre kötötted? Nem véletlenül az IEEE portra, ami pont olyan mint az USB?!
Pige Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Megoldás, ami a lehetõ legegyszerübb, ezért nem gndolt rá senki! Az egyik USB fordítva volt bekötve, és én pont erre dugtam rá elöször mindkét eszközt. Ezek meghaltak, így hiába próbáltam a többi csatlakozón, már mindegy volt nekik. Ez volt a tanuló pénzem!
Recommended Posts