adam1991 Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Helósztok! Lenne egy kérdésem. Vettem egy Genius kb-29e (usb-s) billentyûzetet. Fel is raktam a hozzá járó telepítõt, de nem ismeri fel az XP. Ha újra bedugom, felvillan rajta az egyik lámpa, de utána semmi. Mi lehet a baj? Légyszíves máskor csak egy helyen tedd fel a kérdésed! Nincs értelme több topikba is ugyanazt írni. <PF>
ProFiler Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Mármint mit nem ismer fel? A multimédiás funkcióit, vagy az egész billentyûzetet? Ciao.
mizsi Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 És ha a billentyûzetet nem az USB-be dugod, hanem egy kis átalakító segítségével a billentyûzet portra?
Reyorkin Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Nekem is ilyenem van, és gond nélkül kezeli az XP. Igaz, a multimédiás résznél néha vannak olyan finomságok, hogy bármilyen gombot nyomok, legyen az hangerõ, vagy böngészõfrissítés, a World-öt indítja el, de ettõl függetlenül az XP-nek semmi baja sincs vele.
adam1991 Posted October 2, 2005 Author Posted October 2, 2005 Csak a számológép megy rajta a többi nem. Alaplaptól nem függhet hogy nem indul el igaz? Ha elírsz valamit, akkor azt a szerkeszt gomb segítségével kijavíthatod. Emiatt nem kell mégegyszer leírni ugyanazt egy új hozzászólásban. <PF>
ProFiler Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Elvileg nem. Ha a billentyûk mûködnek, akkor nincs letiltva a BIOS-ban az USB billentyûzet. Ciao.
adam1991 Posted October 2, 2005 Author Posted October 2, 2005 De csak a számológép, ami bele van építve a billentyûzetbe, a többi nem megy.
Reyorkin Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Feltetted már a multimédiás gombok driverét? Mert anélkül nem fognak menni.
adam1991 Posted October 2, 2005 Author Posted October 2, 2005 Fel, de neked melyik fajta driver van fönt?
adam1991 Posted October 2, 2005 Author Posted October 2, 2005 Neked ment a billentyûzet mielõtt felraktad a drivert?
ProFiler Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Na várj. Ne keverjük a szezont a fazonnal! A számológép az amúgy is nem külön mûködik? A billentyûkkel tudsz navigálni? Esetleg a BIOS-ban? Ciao.
adam1991 Posted October 2, 2005 Author Posted October 2, 2005 Csak úgy ha bedugom a régit akkor tudok a biosba menni. Többi billentyû nem müködik az újjon. És a bioszba hova menjek és mit kell ott beállítani? Honnan lehet ezt leszedni a netrõl: Versato?
Reyorkin Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Márpedig tök mindegy, hogy USB-s vagy PS/2-es, de DOS-ban vagy BIOS-ban is mennie kell. Pro, akkor ezt a BIOS-ban kellene beállítani, nem? @adam Ahogy rádugod, a Win XP felismeri, és az alap billentyûzet, nameg a számológép mûködik, aztán fel kell rakni a CD-n lévõ cuccot, és csak ezután fog mûködni a multimédiás rész is.
adam1991 Posted October 2, 2005 Author Posted October 2, 2005 De nem megy már felrakta. Lehet rossz a billentyûzet? ProFiler hol lehet ezt beállítani a BIOS-ba? Én nekem csak a media key van fönt ez volt a pc-n.
adam1991 Posted October 2, 2005 Author Posted October 2, 2005 Más nincs? Meg van 6 usb port mindegy melyikbe dugom be? Rossz lehet a billentyûzet? Hogy kell beállítani a biosba?
ProFiler Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Légyszíves ne írj egymás után ennyi hozzászólást minden mondatért! Azért mondom, hogy használd a szerkeszt gombot! Pár kérdésbõl már két oldalas lett a topik. Így azt sem tudom, hogy mire válaszoljak.
ProFiler Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 ProFiler hol lehet ezt beállítani a BIOS-ba? Milyen alaplapod van? Akkor megnézem Neked, hogy pontosan mit kell átállítani. Ciao.
ProFiler Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Elárulod, hogy végülis mi volt a probléma? Ciao.
adam1991 Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 Nem tudom lehet vezeték hiba tegnap ment ma nem, de tegnap is egyszer csak elindult aztán leállítottam a gépet egy órára azt utána megint nem ment.Ma se megy. Lehet a vezetékek közti érintkezéssel van valami lehet megtört a szállítás között vagy hibás a billentyûzet.Holnap visszaküldöm cseréljék ki. Bocs mindenért. De azért megnéznéd mit kell beállítani a biosba hogy biztos legyek benne. Alaplap :asus A7N8X. bocsi mindenért még egyszer.
ProFiler Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Semmi probléma! Látod így mindjárt szebb a hozzászólásod! BIOS-ban: Advanced íl: Integrated Peripherals íl: USB Keyboard & Legacy Support íl: Ez legyen Enabled! Ciao.
adam1991 Posted November 9, 2005 Author Posted November 9, 2005 Köszi szépen! Amúgy úgy sikerült megcsinálnom ha valakit érdekel, hogy a biosba kivettem azt hogy mindenn hibát érzékeljen és átálítottam mindent kivéve a billentyûzetet és így elindult.
Recommended Posts