Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Készítek egy filmet és ezzel a programmal alakítanám át DVD formátumúra, illetve írnám ki. A menüt ezzel készítettem és a film helyére beszúrtam egy klippet. Próbaképpen kiírtam egy DVD-re. Az egész anyagot (menüvel együtt) a számítógépen szépen megjelenítette, viszon amikor az asztali DVD lejátszval néztem azt tapasztaltam, hogy a TV nem jeleníti meg az egész képet, levág a széleibõl egy darabot. Azt szeretném megoldani, hogy számítógépen illetve a TV-n is minden látsszon a szélekbõl. Sajnos ezt a beállítást még nem találtam meg a programban. (A film PAL formátumú.)

Elõre is köszönöm a segítséget!

Halasi Miklós
Posted

A TV a technológia miatt vág le a széleibõl. Ezt csak úgy tudod megoldani, ha a videót kicsinyíted és keretbe teszed. De ez nem minden programnál lehet és nem biztos, hogy egyszerû...

• 2 weeks later...
  • 10 months later...
Posted

Hali

Sikerült megoldanod a méretezést a menuben, mert nekem nem :( és nagyon zavaró, hogy a TV levág a film szélébõl, ha van tippetek mondjátok pls :)

• 5 weeks later...
Posted

Azt hiszem a DVD Architect jelzi, hogy mennyi a "biztosnágos határ", amíg még egy objektumot húzhatsz. Ha ezt betartod, valószínűleg nem fogsz hoppon maradni. Az viszont tényleg bosszantó, hogy az ily' módon TV-re optimalizált menük a gépen elég szerencsétlenül néznek ki. :mérges: Sajnos ez van...

Posted

Hali!

Nézzetek meg egy gyári dvd filmet és ott is kevesebb lesz a Tv-n mint monitoron.

Ha a "nagyok" se tudják megoldani nem hiszem, hogy érdemes próbálkoznunk! :Sír:

• 1 month later...
Posted

Hali!

Valaki mondja meg, hogyan lehet a feliratokat egységesen átméretezni!

Végre megtaláltam, milyen formátumot támogat az architect 3, erre túl kicsi a felirat! 14-es betűtípusból egyesével rakjam át 20-asba?

Az kicsit sokáig tartana 3 órás filmnél :(

Kérlek segítsetek!

Nagyon sürgős!

Előre is 1000 köszönet!

(utólagos szerkesztés)

Háháááá!!!!

Nyertem! Rájöttem magamtól, még időben.

Most, hogy tanító jellege legyen, elmondom Nektek is:

Ha rákattintok a szöveg eseményre (text event) jobb gombbal, van egy olyan, hogy "apply formatting to selected events", vagy "apply formatting to selected tracks". (a formázást minden kijelölt eseményre - vagy minden kijelölt sávra - alkalmazza).

Remélem, mostmár jó lesz a film...