Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Magix probléma

Recommended Posts

Posted

Talán tanulságos az esetem. Szeptember közepén akciót hirdetett a Magix, mely keretén belül megrendeltem a Movies on CD & DVD programot. A honlapon, kitöltve a kötelezõ részeket, bankkártyával fizettem. Eddig minden rendben is lenne, csak azóta nem kaptam semmilyen értesítést, kivéve a bankomat, hogy leemelték az összeget. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azon a napon, amikor megtettem a rendelést, a szolgáltatómnál az email nem müködött. (Ezt persze a rendelésem idején nem tudtam)

Ezt azért említem, mert a gyakorlat szerint a tranzakció megtörténtérõl néhány perc múlva szoktam kapni emailen értesítést. (Nem elöszõr rendeltem már programot, igaz, nem a Magix-tõl!)

Közel egy hetes várakozás után levelet írtam. Jött is a válasz, hogy a megnövekedett SPAM veszélyek miatt nem fogadnak emailt, menjek a honlap support részére és ott érdeklõdjek. Újabb levél (hétfõn) most már a hivatalos supporton, de azóta ismét semmi válasz.

Ilyenkor vajon mit lehet tenni? Beperelni nem fogom õket 6 ezer forintért, de nincs olyan hivatalos szerv (hiszen végül is a Magix német cég) mely az EU-n belül ilyenkor segítséget nyújt?

Posted

Próbáld a magyarországi forgalmazóval felvenni a kapcsolatot.

Hátha tudnak és akarnak segíteni. :hááát:

Posted

Valami elindult! Végre találtam egy olyan levelezõt a magix-nál, aki el kezdett érdeklõdni a problémám felõl! Csak egy gondom van, kitartóan érdeklõdik a bankkártyám száma felõl...

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Add meg az utolsó négy számjegyet! Többet nem kérhetnek el! Ez alapján, meg a címed, neved alapáján kötelességük beazonosítani. (És be is tudnak.)

Posted

Köszi MiniDisc, remélem elég lesz nekik amit ajánlottál.

• 2 weeks later...
Posted

Több mint egy hónap után feladtam! Öt levelet írtam a Magixnak, az utolsót kivéve válaszolgattak is, eredmény nélkül. Pedig utoljára még a tranzakciót igazoló banki bizonylatot is elküldtem nekik! (Én hülye!)

Végül fizettem a Magixnak 30 dolcsit a semmiért. Állandóan olvasni, hogy üldözik a szoftver tolvajokat. És ki üldözi a vevõt becsapókat? Forduljak birósághoz? Nevetséges lenne. Szálljak szembe egy európai céggel? Az is nevetséges lenne, hiszen csak 30 dolcsiról van szó...Meg a bizalomról.

Ezek után mi a teendõ? Természetesen a beszerzés. (gondolom mindenki érti, hogy honnan!) És nem lesz lelkiismeretfurdalásom miatta.

Posted

Én azt olvastam a tékozló homár nevü oldalon, hogy pl. American Express kártyával van lehetõség a pénz visszahívására, bizonyos feltételek mellett. :bizonytalan:

Posted

Mivel nem akarom oktalanul bántani a Magix-ot, örömmel tudatom (természetesen elsõsorban magammal), hogy megoldodott a dolog. Másfél hónap után rájöttek, hogy tényleg jár nekem a program, és "fájdalomdíjként" az e-version helyett dobozos változatot postáztak el, mely a számla alapján 6 dollárral többe került a cégnek. Persze kibírták a plusz költséget. :D Levelet is írtak, bocsánatot kérve a tévedésükért. Azért néha szép az élet...

• 2 months later...
Posted
Talán tanulságos az esetem. Szeptember közepén akciót hirdetett a Magix, mely keretén belül megrendeltem a Movies on CD & DVD programot. A honlapon, kitöltve a kötelezõ részeket, bankkártyával fizettem. Eddig minden rendben is lenne, csak azóta nem kaptam semmilyen értesítést, kivéve a bankomat, hogy leemelték az összeget. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azon a napon, amikor megtettem a rendelést, a szolgáltatómnál az email nem müködött. (Ezt persze a rendelésem idején nem tudtam)

Ezt azért említem, mert a gyakorlat szerint a tranzakció megtörténtérõl néhány perc múlva szoktam kapni emailen értesítést. (Nem elöszõr rendeltem már programot, igaz, nem a Magix-tõl!)

Közel egy hetes várakozás után levelet írtam. Jött is a válasz, hogy a megnövekedett SPAM veszélyek miatt nem fogadnak emailt, menjek a honlap support részére és ott érdeklõdjek. Újabb levél (hétfõn) most már a hivatalos supporton, de azóta ismét semmi válasz.

Ilyenkor vajon mit lehet tenni? Beperelni nem fogom õket 6 ezer forintért, de nincs olyan hivatalos szerv (hiszen végül is a Magix német cég) mely az EU-n belül ilyenkor segítséget nyújt?

Hi Lalo,

Szerintem érdemes lenne egy mailt dobnod a fogyaszóvédelemhez. :!: Biztos segítenek, ha mást nem tanácsot adnak hova, kihez fordulhatsz. Szerintem sem a 6000 ft-ért, sokkal inkább azért,, hogy ne fordulhasson elõ hasonló. Amúgy én is vettem már progit és még eddig nem volt baj! Remélem sikerül rendezned a dolgot!

• 3 weeks later...
Posted

Ugyan nem Magix, de hol lehet az ilyen "cégeket" feljelenteni? Megkaptam a visszaigazolást a tranzakcióról, le is töltöttem a programot (amit csak akkor lehet, ha kifizetted), de a serial, amit levélben kellett (volna) küldeniük 24 órán belül, elmaradt. :mérges:

Volt egy support oldaluk, amin be lehetett jelenteni az ilyesmit. Kiválasztottam a code not received-et (azaz nem érkezett kód), erre látom, hogy beraktak ezerötszázmittudoménhányadiknak, legközelebbi dátum, amit kitûztek, az szombat.

Na ezt már nem!! Írtam nekik emailt is, hogy hol a kód (egy órája), se visszaigazolás, se válasz. :S:S

Egyébként errõl van szó (megérdemlik a "reklámot").

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Elõfordulhat, hogy a pénzt várják ... Ha nem a Regnow-on, vagy a másik ilyennel foglalkozó cég lapján fizettél (most nem jut eszembe a neve) akkor bizony elõfordulhat, hogy "megvárják", amíg a bank minimum visszaigazolást küld az átutalásról. Sajnos. Kelet-Európával sajnos ez van.

Posted

Egy Sella nevû olasz bankról van szó.

Ez mennyi idõ lehet? És miért nem értesítenek legalább? :dühös:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Kb. 1 hét ... ha tényleg megvárják ...

• 4 weeks later...
Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Remélem, nekem idõben küldi a kódot a MAGIX ( a webradio recordert vettem meg), mert ha nem ... :S

Modnjuk azt sem értem, mi tart 5 munkanapba egy regisztrációs kód kiküldésébe. :hmm:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Na, közben kiderült ... :upsz: Hála Spányik Balázsnak, aki értelmezte nekem a visszaigazoló e-mailt, kiderült, hogy dobozos verziót sikerült megvásárolnom, így most a postát kell várnom. (Addig meg megõrülök, mert nem tudom felvenni a jobbnál jobb számokat a smoothjazzrõl .... :démonikacaj: )