Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Flash beágyazása


Greene

Recommended Posts

Greene

Olyat szeretnék csinálni, hogy egy index.html oldalba beágyazok egy flash objektumot, úgy, hogy az mindig az oldal közepén helyezkedjen el. Alá pedig kerülne még egy sor HTML szöveg. Tudtok ebben segíteni? :upsz:

Link to comment
Share on other sites

benkovics

Természetesen!

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<div align="center">
<table>
 <tr>
   <th align="center" valign="top" scope="row"><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="468" height="60" title="Tomi honlapja">
     <param name="movie" value="IDE JÖN A FLASH KITERJESZTÉSSEL" />
     <param name="quality" value="high" />
     <embed src=""IDE JÖN A FLASH KITERJESZTÉSSEL"" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="X" height="X"></embed>
   </object></th>
   </tr>
 <tr>
   <th align="center" valign="top" scope="row">Ide jöhet a szöveg! </th>
   </tr>
</table>
</div>
</body>
</html>

A méretet töltsd ki!

Link to comment
Share on other sites

Greene

Köszi, délután ki is próbálom! :istenvagy::)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
h.arpad

Nos, ha már a beágyazott Flash-t tartalmazó oldalam (kísérletképpen tettem fel, még nincs készen) megbukott a validitási vizsgálaton, a részletek ebben a hozzászólásban, - bár lehet, hogy a kérdés már valahol elhangzott - hogyan illeszthetek be mégis Flash-t XHTML 1.0 Transitional-ben úgy, hogy az animációt és a gombokat a Netscape és a Mozilla Firefox is megjelenítse. :?: (Az <embed> nélkül ez persze HTML-ben nem menne...)

OFF:

Másik gondom: A validator egyet mond, a w3schools oldalán más van errõl. Szertnék tisztán látni végre ez ügyben. :pislog:

Link to comment
Share on other sites

payskin

A Flash kérdésem van 4. oldalának közepétõl beszélgettünk errõl. Nézd meg. Írtam egy linket arra a megoldásra, ami nekem legjobban tetszett, ezt használom a PC STUDIO alatt is.

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Az a legjobb, hogy ehhez most nekem még értelmes képet is kellene vágnom, holott nevetséges az egész. A macska esete a forró kásával. Gondoltam, hogy JavaScript lesz a megoldás. A PHP-nak jobban örültem volna. :S Köszönöm, Balázs. Nem te tehetsz róla, de ez a JS dolog még jobban bosszant. (JS+ActionScript+PHP+VB, és még vajon mit kell megtanulnom, hogy elkészítsek egy viszonylag egyszerû weboldalt? :hááát:)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Nem feltétlenül! Ugyanabban a témában MD leírta, õ hogy csinálja, ahhoz nem kellett JavaScript. Hátha neked az is elég volna...

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)
(JS+ActionScript+PHP+VB, és még vajon mit kell megtanulnom, hogy elkészítsek egy viszonylag egyszerű weboldalt? :hááát:)

Ha viszonylag egyszerüt akarsz, akkor elég az xhtml, és a css. Ha már variálni akarsz, netalántán kis fájlméretű, és jól használható, jól kezelhető, és viszonylagos fáradság nélkül bővíthető oldalt szeretnél, akkor nem árt hozzá a php sem. Ha továbbmegyünk, és szeretnél magadnak spéci menüket, esetleg üzenetküldő felületet, akkor nem árt hozzá, ha ismered a javascriptet. Ha nagyon maximalista akarsz lenni, és profi lapot szeretnél, akkor jöhet a flash, és az actionscript.

Ám ez mind semmi, nem árt, ha van szép,- és stílusérzéked, és ezt ötvözni tudod egy jó grafikus (értsd: képszerkesztő) programmal, mert a lelke az egésznek: a kép. :) (Na ez az, amivel én nagyon hadilábon állok :( )

Tehát egyszerű, jól használható lapot xhtml, és css ismeretével már tudsz csinálni. :)

Link to comment
Share on other sites

ocsi

És ha most dühöngve szitkozódsz, és a hócipõd tele van az egésszel akkor csinálhatsz egyszerûn weblapot Microsoft Worddel is, csak nagy lesz, undorító forráskódú, tuti nem helyes, tuti nem böngészõfüggetlen, nem fejleszthetõ. De nem kell hozzá sok mindenhez érteni. :démonikacaj:

 

(Fel a fejjel, még ha soknak tûnik akkor is... csak szép sorjában, egyesével, úgy nem sok! :!: ;) )

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Hát ocsi, a Word-öt inkább felejtsük el, meg a Publisher-t is, mert az aztán távol áll a "rendes" oldaltól, volt szrencsém hozzá. :gonosz: Marad a Dreamweaver. Egyébként ezt az oldalamat szerettem volna validan megoldani, de akkor a <marquee name="">""</marquee> helyett is találnom kell ugye valamit. Az már könnyebb, mert ugye Flash-ben vagy egy JavaScript-tel meg tudom majd csinálni a futó szöveget (utóbbihoz persze keresek a weben valamit :)) ). Hát , MiniDisc, ami a grafikát illeti teljesen igazad van, de a te oldalaid egészen izlésesek, nem hiszem, hogy akkora hiányosságaid lennének benne. ;)

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Megvan és az elsõ oldal már valid is ! köszönöm, Balázs, tényleg jó az a JS beágyazás, amit ajánlottál, bár alaposan át kellett szerkesztenem az oldalt hozzá (menügombok...). :lol: És akkor elvileg ez figyelmezteti is a látogatót, hogy frissítse a F.Player-t, ha szükséges?

Link to comment
Share on other sites

Richy

Nekem többnyire valid az oldalam (csak dreamweaver-t használok :) )

Igaz kiraktam a táblát, de az a poén, amelyik oldalon van, nah pont az nem valid :D

De nem értem mi baja van >>>>link<<<<

Mindenbe beleköt, ami a Flash-hez kell, nah meg azt írja hogy nincs nyitva a <b> mikor előtte lehet látni, hogy nyitva van! És a MySTAT-om-ba is beleköt :(

A CSS viszont teljesen valid ;)

Link to comment
Share on other sites

Babó22

Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan szedhetek le egy Flashes analóg órát? A választ elõre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

Garono
Tessék, innen már csak el tudsz indulni. :hááát:
Link to comment
Share on other sites

h.arpad

OFF: Hát az, amivel eddig nem foglalkoztam, hogy a CSS-t megírjam a három oldalnak együtt. De hamarosan az jön.

 

Mindenbe beleköt, ami a Flash-hez kell

:!: Ezt a kérdést feltetted már egy másik topicban is. Nézd meg a forrását az oldalamnak, és akkor rájössz, hogy a Flash beágyazása távolról sem úgy megy, ahogy azt a Dreamweaver elkészíti (egyébként innen vettem):

http://blog.deconcept.com/swfobject/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...