Jump to content
GSForum - Segélyvonal

VOB-ból DVD


Lex

Recommended Posts

Lex

Sziasztok!

Van egy rakat .VOB file-om különféle kép és hangformátumban (16:9, 4:3, Dolby Digital, MPEG, 5.1, 6.1, 7.1 DTS, ES, ...) Ezeket szeretném felrakni egy DVD-re, szimpla menüvel. A többi felvételemet Ulead DVD Movie Factory-val szerkesztem, de ezt nem tudja, illetve mindig átkódolja, mert csak DD 2.0-át támogat. Ezeknél viszont fontos, hogy megmaradjanak az eredeti hang és képsávok, mert térhatás tesztelõ anyagot tartalmaznak.

Tudtok olyan progit, ami .VOB file-okhoz menüt készít, anélkül, hogy a .VOB-okat macerálná? Nem kell semmi extra. Ingyenes progik elõnyben.

Link to comment
Share on other sites

google
:hmm: Én már sokszor csináltam ilyet a Nero Vision Express-szel. Nem hiszem, hogy belenyúlt volna a vobokba.
Link to comment
Share on other sites

Lex

Sajnos a Vision Express-t nem tudom kipróbálni, mert az LG-mhez a Nero Express-t adták, így csak a VE demóját tudtam telepíteni. Néhány nap használat után más okból frissítettem a Nero Express-t a 6.3-ról a 6.6-ra és ezután a VE demó idõszakát kikapcsolta és nem hagyta elindítani sem.

De sebaj, találtam a Honosítómûhelyen egy DVDStyler nevû ingyenes progit, ami tud menüt készíteni VOB-hoz, ráadásul magyar nyelvû. Kicsit érzékeny a magyar ékezetes könyvtár és állomány nevekre, de ez legyen a legnagyobb baja.

Azért köszönöm a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
KOMPI

Én is próbáltam vision expressel elég gyorsan megcsinálja , de amikor csak vob filet (nem telljes dvd-t) próbáltam konvertálni vagy nem engedi (ismeretlen formátum) vagy egy pár százalék után lefagy a progi!

Link to comment
Share on other sites

Lex

Ezért használom a DVDStyler-t. Ugyan röfög a mindenféle formátum miatt, hogy demuxoljam, mert nem lesz jó, de azért megcsinálja az anyagot. Kicsit nehézkes, de legalább mûködik. Ha választani kell, akkor inkább ez, mint egy progi, ami könnyedén nem mûködik. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
VINIKOR

Van egy ilyen VOB ISO fájlom. (klik)

Burning Rom --> CD kép felírással sikerült kiírni DVD-re, az eredmény lejátszható, menük mûködnek, tehát minden rendben.

A kisérletezgetés képpen Nero Recodeval is átkódoltam az img.fájlt és és ezt a mappát kaptam. Hogyan kell kiírni DVD-re? Simán adatként ráírom Nero Expressel vagy a Burning Rommal egymenetes DVD írással?

Kösz.

Link to comment
Share on other sites

Lex

Ha Pl. Nero Express, akkor a DVD-Videó Fájlok menüpontot kell választani, ebben a teljes VIDO_TS könyvtárat hozzáadni és felírni. A Video DVD-k nem sima adat lemezek, ezért a sima adatkénti felírással a legtöbb asztali lejátszóban nem fog mûködni.

Link to comment
Share on other sites

VINIKOR

Nero Recodenél miután kibontotta a ISO-t és következne a kiírás, ha akkor az elmentés helyének a optikai meghajtót (dvdíró) választanám és DVD-re írnám ki az adatokat, akkor egy lejátszható DVD-t kapnék? Vagy ez még mindig csak adat lemez lenne?

Link to comment
Share on other sites

Lex

Nem ismerem a Nero Recod-ot, de az elmentésnél kellene nézni, hogy mit ír ki? Adat v. DVD-Video. De ha nem vagy biztos benne, akkor írd ki a Nero-val DVD-Video formában. Egyébként, ha RW-re írod, akkor tesztelheted.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...