Crocket Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Csatlakoztattam a fenn említett nyomtatót a gépemre, telepítettem a softvert, sõt nyomtattam is vele. Mikor legközelebb indítottam a számítógépet, jött a kék halál. Kétszer telepítettem újra a Windows-t, mindkétszer így jártam... Nálam okosabbak sem értik Tudtok rá valamilyen magyarázatot?
BáGyu Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Mibõl gondolod, hogy a nyomtató drájvere a ludas?
Crocket Posted September 26, 2005 Author Posted September 26, 2005 Mert semmi mást nem telepítettem, vagy változtattam a gépen. És kétszer egymás után szállt el a gép. Te mire gyanaxol?
BáGyu Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Hogy áll le a rendszer, automatikusan újraindul? Milyen az Op. rendszer Ha már kétszer újratelepítettél, akkor nem hinném hogy a Windows! Minden esetre nézd meg a naplózást mit ír, ha meghal a rendszer! Ha nincs naplózás beállítva akkor Vezérlõpult>Felügyeleti eszközök>Helyi biztonsági házirend és itt állítsd be amit kell!
Crocket Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 Nem indul újra, lefagy. Az Op. rendszer XP Prof. SP2. Nem tudtam megnézni a naplózást, mert újra kellett telepítenem, hogy egyáltalán hozzáférjek a gépemhez. A házirendben ez áll: Nincsenek meghatárova szoftverkorlátozó házirendek.
BáGyu Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Amíg nem telepíted a szoftvert minden ok? Ez a nyomtató USB-s ugye? Nem pont a szoftver korlátozásra gondoltam a naplózásnál, kell szerepepelni ott az aktuális folyamatok figyelését, naplózását beállító lehetõségnek. Sajna fejbõl nem vágom de otthon megnézem, hogy mi a pontos elérési út, itt a munkahelyemen le vagyok tíltva! Egyébként próbáltad a HP. Magyarország forródrótján elmondani, hogy mi a baj, mert ott szinte mindenben segítenek ha kell új szoftvert is küldenek csak ne keljen javítani! A kézikönyvben megtalálod a számot! :!:
arpsoft Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Nem lehet, hogy VIA alaplapod van AMD processzorral KT400 chipkészlettel? Ha igen, akkor frissítsél BIOS-t!
BáGyu Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Tehát azon az elérési útvonalon amit írtam: Helyi házirend> Naplórend> Folyamatok figyelése és a Rendszeresemények naplózása. Hátha okosabb leszel a leírtaktól.
Crocket Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 Nem lehet, hogy VIA alaplapod van AMD processzorral KT400 chipkészlettel? Ha igen, akkor frissítsél BIOS-t! A processzorom valóban AMD ATHLON M64 3500, az alaplap viszont GIGABITE K8NSC-939. nFORCE3 250 Gb chipset.
Crocket Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 Beállítottam a naplózást sikeresre sikertelenre, eddig le volt tiltva. Viszont ha ismét lefagyok és újra kell telepítenem a Windowst, fog nekem naplózni valamit? Egyébként köszi a tanácsot. A nyomtató USB-s és amíg nem telepítettem a szoftverét minden oké volt.
BáGyu Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 Az igazság az, hogy tanácstalan vagyok, mert mindent amit eddig írtál nagyon úgy néz ki, hogy a HP-hez adott szoftver ütközik valamivel, illetve még lenne egy kérdésem! Amikor telepítetted nem rinyált a Windows, hogy a telepítendõ szoftver nincs a Microsoft által aláírva, illetve nézd meg vannak e most telepítve ilyen programok amik nincsenek aláírva. :!: Ugyanis ezek összeakadhatnak „normális” ellenõrzött programokkal! Én itt most beidézek a PC World tippjeibõl: A Windowszal megfelelõen mûködõ vezérlõket a Microsoft aláírja: ezek WHQL (Windows Hardware Quality Labs) megjelöléssel kerülnek forgalomba. Amelyik illesztõprogram nincs aláírva, valószínûleg az okozhatja a problémát. Ezek kilistázására használhatjuk a Windowsba épített Illesztõprogram-ellenõrzõt. A Start menü Futtatás ablakába írjuk be a verifier parancsot! A megjelent ablakban válasszuk a Normál beállítások létrehozása pontot, majd lépjünk tovább. Ezután kattintsunk az Aláírás nélküli illesztõprogramok automatikus kijelölése elemre, és a Tovább gomb megnyomására máris megkapjuk azon vezérlõk listáját, amelyeket nem hitelesített a Microsoft. Ezek között kell megkeresnünk azt a vezérlõt, amely a lefagyásokat okozhatja (például monitor-, alaplap-, hangkártya-, webkamera-illesztõk). Amennyiben lehetséges, keressük fel a gyártó oldalát, és töltsük le az újabb, hitelesített illesztõprogramokat.
Crocket Posted September 28, 2005 Author Posted September 28, 2005 Azt hiszem igen. Pontosan nem emléxem, mert mint mondtam kétszer telepítettem a rendszert, azonkívül próbálgatok különféle programokat. Valami olyasmit írt, hogy a Windows nem ismerte fel a szoftver logoját. KÖszönöm a segítséget!
Crocket Posted October 2, 2005 Author Posted October 2, 2005 Viszont EZ a nyomtató már mûködött XP-vel. Ha valakinek van ötlete, megadom a részletes infokat.
apuci Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Talán fordulj a HP (HU) forgalmazójához mert reklámozni azt nagyon tudják,talán egy kicsit segithetnének is. Ha közben megoldódott volna a bibi kérlek értesits.kösz.
BáGyu Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 CROKET! Szerintem csináld végig amit írtam, mert talán nem a HP szoftver a ludas, hanem valamelyik másik ami nincs aláírva, és így akad össze. apuci! Itt az én HP-s történetem
Crocket Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 Talán fordulj a HP (HU) forgalmazójához mert reklámozni azt nagyon tudják,talán egy kicsit segithetnének is. Ha közben megoldódott volna a bibi kérlek értesits.kösz. Nem oldódott meg, mert kölcsönben volt nálam a nyomtató és mivel meguntam a Windows telepítéseket minden egyes kikapcsolás után, visszaadtam. VISZONT; most egy HP PSC1215 all-in one kipróbálása következik(szintén kölcsön) Az eredményekrõl mindenképpen beszámolok. Figyeld a topicot!
Crocket Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 BáGyu@ Fenn írtam, hogy az egyszerûbb megoldást választottam. Gondoltam én. Viszont a héten megpróbáljuk összehozni a fenn említett újabb nyomtatóval, ami nyelvi nehézségekkel küszködik. Majd leírom a tapasztalataimat. Ui: croCket... Amúgy igaza van Apucinak. Mindenki reklámoz és csak kevesen nyújtanak korrekt szolgáltatásokat. Néztem a Te hõbörgésedet is. (HP) Igazad van!!!!! Nyissunk topicot ez ügyben!
BáGyu Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Esetleg itt szavazhatsz, és mond el a tapasztalataidat.
Crocket Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Bepróbáltuk telepíteni a HP PSC 1215-t. Kék halál nem volt, viszont a számítógép ismét lefagyott. Csökkentett módban sem indult, csak az "utolsó mûködõképes pont visszaállítasára" reagált. (nem pontosan idéztem ) Megpróbálom letölteni a nyomtató legfrissebb driver-ét, és azzal telepíteni. Ja, mondanom sem kell, a visszaállítás után a Windows nem látta a nyomtatót. Vagy fut egy olyan program a gépen, ami üti a HP-t, vagy a szoftver még nem kompatibilis 64bitre.(a Windows-om 32 bites csak a proci 64 bites)
Crocket Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Úgy néz ki, megtaláltam a hibát!!!!! Silverline irodai drótnélküli billentyûzetem és egerem van, (rádiófrekvenciás) és ezek nem bírták egymást a HP szoftverrel. Letöltöttem a HP honlapjáról a drivert, installáltam erre behalt az egerem és a billentyûm. Most egy sima kábeles szett van fenn és láss csodát minden mûködik. Ha nem is tudom összehozni õket, valami megoldást csak találunk. GYÖNYÖRÛ AZ ÉLET! Kösz a segítséget, érdeklõdést, idõt és energiát mindenkinek, elsõsorban BáGYu-nak!
Recommended Posts