Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hauppauge WinTV-PVR-150

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Behangoltam a TV tuner kártyát. Minden oké, de azt szeretném tudni, hogy hol vannak a mûsorok elmentve. (Melyik fájlba "õrzi" a program a behangolt adásokat) Ha esetleg valamiért elszállna a program, vagy elfelejtené, ne kelljen újra hangolnom 60 valahány csatornát, hanem a program újra telepítése után csak bemásolnám a program könyvtárába azt a fájlt, és nem kellene újra hangolnom az egészet.

Posted

Aha!

Már valamit pedzek.

Szóval: hogy lehet a WinTV 2000 tunerrel felvenni? Illetve felvesz a program, de 4 Gb -nál leáll.

Be lehet ezt állítani?

Kösz: Lcadam

• 3 weeks later...
Posted
Szóval: hogy lehet a WinTV 2000 tunerrel felvenni? Illetve felvesz a program, de 4 Gb -nál leáll.
Lehet, hogy már rájöttél. WinTV 2000 alapból a C-particióra rakja azt a mappát ahova menti a felvételt. Szerintem betellik a C-particiód azért áll le a felvétel. Helyezd át a MyVideos mappát a nagyobbik particióra, így: MENÜ --> Configure --> MPEG Setting --> Browse

Én kérdésem:

A WinTV-PVR-150 tuneren a tûéles képminõség beállításához kérnék segítséget.

- Csatornakeresésnél melyik országbeállítással jött a legjobb képminõség? Nálam az olasz és a német egyformát produkál, nem szellemképes, nem csíkos, alapvetõen meg vagyok elégedve vele, de enyhén pixeles, tehát nem "tûéles". Kép a képminõségrõl >klikk< (SNAP kicsit ront az élõ kép képminõségén)

- Melyik driver verzióval jött a legjobb képminõség? Nálam a WinTV2K v4.7.23045 van fenn. A driver 2.3B verziójú. Érdekes, hogy Német letöltési oldalon a 2.3B verzió van fenn, de a közép-europain meg a 2.2. Kinek melyik vált be? A driver leírásában a DirectX 9b támogatás szerepel, a VGA-m DX 9c-t támogató. Ez lehet gond? SP2 támogatáshoz kell még valamit telepíteni?

Kösz a válaszokat.

Posted
Aha!

Már valamit pedzek.

Be lehet ezt állítani?

Kösz: Lcadam

Kösz a választ, de átraktam a my videos-t egy 40 GB szabad helyre, itt is leállt a felvétel 4 098 MB -nál.

Ez rejtély

lcadam :kösz:

Posted

Ez szinte minden ilyen kártyaprogramnál így szokott lenni, mégpedig azért „tördelik” így szét, hogy könnyebben tudják kezelni utódigitalizálásnál a feldolgozó programok.

Nekem Leadtek kártyám van ott egy menüben én választhatok, hogy akarom e tördelni és mekkora méretekre.

Az valóban rejtély miért nem folytatja a tördelés után a felvételt, szerintem kell lennie beállítási lehetõségnek. :hmm:

• 4 weeks later...
Posted
... de azt szeretném tudni, hogy hol vannak a mûsorok elmentve...program újra telepítése után csak bemásolnám a program könyvtárába azt a fájlt, és nem kellene újra hangolnom az egészet.

Ime a megoldás:

Elmentés:

Futtatás --> REGEDIT --> HKEY _LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> HAUPPAUGE --> CHANNELS --> jobb klikk --> exportálás --> elnevezés és mentés,

A regisztrációs bejegyzést bárhova elmentheted.

Betöltés:

dupla klikk a Regisztrációs bejegyzésen --> Ok --> Ok --> betöltõdött a csatornabeállítás.

Kipróbáltam, mûködik.

Két link ami ezzel foglalkozik:

- 1. - 2.

Ahhoz, hogy a korábban beállított sorrendbe kerüljenek a csatornák a következõket kell még állítani WinTV2000-nél:

Menü --> Configure... --> Channels --> Preset Mode

• 1 month later...
Posted

Ezek a programok tartoznak a Hauppauge PVR-150 tunerkártyához.

Mire való a BlastCfg, a IR Blaster Configuracion és a Primary. A WinTV32 és a WinTV2000 között mi a különbség?

• 1 month later...
Posted
IR Blaster Configuracion és a Primary

Hát az IR az valami progi a távirányítóhoz a Promary meg valami összesített, nem?

A WinTV32 és a WinTV2000 között mi a különbség?

Most olvastam róla a cikket. A 2000-es az erõforrásigényesebb és természetesen szebb kezelõfelületû, a 32 pedig a "gagyibb", de lassabb gépekre az a jó.

• 1 month later...
Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Nekem a Teletexttel van bajom: PVR350-esen ez a hibaüzenet:

A TXT gombra kattintva elõször ezt kapom:

IPB kép,

majd az OK gombra kattintva ez a hibaüzenet jön elõ:

IPB kép

Ezután az OK gombra kattintok, és semmi sem történik. A Driver fent van, mindent feltelepítettem, amire szükség lehet. (Legalábbis ezt gondolom)

4GB fájlhatár: Most próbálom, hogy a 350-es is leáll e 4GB-nál, az eredményt beírom, ha végeztem a felvétellel.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

IPB kép

Tehát rögzít 4GB felett is. Nem szabdal, megy tovább.

Posted

Szerintem az a 4GB a FAT32 miatt van, mert annak annyi a határa. NTFS-nek jóval több :)

Posted

Nálam a starmenü / Hauppauge WinTV / VTPlus32-vel indult a teletext és csak akkor ha megy a TV is: link. Ha egyszer elindítottam így akkor már megy a WinTV2000 --> TXT gombjával is.

Távirányítóval --------------------------------- Iránygombokkal

1. Vol minusz = új ablak nyitása ------------ Bal

2. Vol pusz = ablakok közötti lépkedés ---- Jobb

3. Ch = aktív ablakban lapozás -------------- Alsó felsõ

Teletext csatornák közti váltás: Options --> Change TV Station. Tv csatorna is vált. Be lehet állítani, hogy a tv csatorna maradjon és csak a teletext csatorna változzon? :?::pislog:

Hogy a legnagyobb méretben nyíljon meg a TXT: Options --> Program option --> Dispay --> Font

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Tudom, hogy csak akkor megy a teletext, ha a TV is megy, de nekem ilyenkor (is) ad hibaüzenetet. :Sír:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Eszközkezelõben? És melyik eszköz ez? Elvileg minden fent van. :hááát:

Posted

Ha berakom a telepítõ CD-t nem indul el a telepítés hanem a Vezérlõpult --> Rendszer --> Hardver --> Eszközkezelõ --> Hang video és játékvezérlõnél kell elindítanom az új eszköz telepítését.

A telepítõ CD-n ez van: link. Fogalmam nincs melyik a fõ telepítõ exe. SETUP.EXE-vel nem indul el semmi.

Végül is megy a Teletext csak elötte le kell okésni azt a két ablakot vagy el sem indul?

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Mint írtam, el sem indul. :Sír: Az ezt megelõzõ hozzászólásomat úgy értettem, hogy nem TV nélkül próbálom a teletextet, tehát csak úgy menne, ha be van kapcsolva. De egyáltalán, se így se úgy nem indul csak ez a két hibaüzenet.

Posted

Tegnap leszedtem a drivereket, telepítettem a legújabbat a hauppauge.com-ról. Megszünt az a probléma, hogy többször el kell indítani a tv-t, hogy tiszta legyen a kép, de most meg nem mûködik a teletext. Ugyan azt a hibát kapom mint a tied. Két dll közül az elsõt megtaláltam a gyári cd-ben de a másodikat nem. Meg sikerült oldani a txt problémát?

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Nem, nem sikerült. Egyszerüen nem tudom, mi baja lehet. Bár ez legyen a legnagyobb baja, mert minden más jó, de akkor is bosszantó. Nekem a 2.3b lemezem/drivercsomagom van.

Egyébként az általad linklet oldalról én is leszedtem mindent, de a lemezen nekem ugyanezen verziók vannak, úgyhogy hiába telepítettem újra a meghajtókat, és a szoftvereket, az eredmény ugyanaz: nincs teletextem.

Posted

Itt olvastam a txt-rõl egy érdekes dolgot. Én is tapasztaltam ilyet mikor próbálgattam a különbözõ drivereket. Lehet, hogy a txt használhatóság zavarta a képminõséget és ezért kiiktatták? A WinTV fórumán a teletext szóra nagyon sok találat van. Talán van válasz is. Ha tudsz angolul, nem tudnád megkérdezni a problémát?

UI: itt mintha már rákérdeztek volna: link.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Hát kérdezni nem fogom tudni megkérdezni. Annyira nem tudok angolul.

Posted

IPB kép

Az IR transmitter mire való? Ha elindítom a BlastCfg-ben a tesztet villogni kezd.

Ha elindítom a IR Blaster Configuration-t akkor ezt a hibaüzenetet kapom:

IPB kép

Mik ezek? Használod õket?

• 3 weeks later...
Posted

Mindenkinek!

Azt az infót kaptam, hogy azért áll meg a videofelvétel 4096 MB -nál, mert az adott wincsi FAT32 -es formázású.

Az NTFS formázás ennél jóval nagyobb merevlemezt tud kezelni.

• 3 weeks later...
Posted

Nem rendszergazdai jogosúltsággal létrehozott felhasználói fiókban nem mûködik a WinTV2000. Mit kellene beállítani, hogy ebben a fiókban is mûködjön a tvnézõ program?