krinyó Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Sziasztok! Behangoltam a TV tuner kártyát. Minden oké, de azt szeretném tudni, hogy hol vannak a mûsorok elmentve. (Melyik fájlba "õrzi" a program a behangolt adásokat) Ha esetleg valamiért elszállna a program, vagy elfelejtené, ne kelljen újra hangolnom 60 valahány csatornát, hanem a program újra telepítése után csak bemásolnám a program könyvtárába azt a fájlt, és nem kellene újra hangolnom az egészet.
lcadam Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Aha! Már valamit pedzek. Szóval: hogy lehet a WinTV 2000 tunerrel felvenni? Illetve felvesz a program, de 4 Gb -nál leáll. Be lehet ezt állítani? Kösz: Lcadam
VINIKOR Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Szóval: hogy lehet a WinTV 2000 tunerrel felvenni? Illetve felvesz a program, de 4 Gb -nál leáll. Lehet, hogy már rájöttél. WinTV 2000 alapból a C-particióra rakja azt a mappát ahova menti a felvételt. Szerintem betellik a C-particiód azért áll le a felvétel. Helyezd át a MyVideos mappát a nagyobbik particióra, így: MENÜ --> Configure --> MPEG Setting --> Browse Én kérdésem: A WinTV-PVR-150 tuneren a tûéles képminõség beállításához kérnék segítséget. - Csatornakeresésnél melyik országbeállítással jött a legjobb képminõség? Nálam az olasz és a német egyformát produkál, nem szellemképes, nem csíkos, alapvetõen meg vagyok elégedve vele, de enyhén pixeles, tehát nem "tûéles". Kép a képminõségrõl >klikk< (SNAP kicsit ront az élõ kép képminõségén) - Melyik driver verzióval jött a legjobb képminõség? Nálam a WinTV2K v4.7.23045 van fenn. A driver 2.3B verziójú. Érdekes, hogy Német letöltési oldalon a 2.3B verzió van fenn, de a közép-europain meg a 2.2. Kinek melyik vált be? A driver leírásában a DirectX 9b támogatás szerepel, a VGA-m DX 9c-t támogató. Ez lehet gond? SP2 támogatáshoz kell még valamit telepíteni? Kösz a válaszokat.
lcadam Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Aha! Már valamit pedzek. Szóval: hogy lehet a WinTV 2000 tunerrel felvenni? Illetve felvesz a program, de 4 Gb -nál leáll. Be lehet ezt állítani? Kösz: Lcadam Kösz a választ, de átraktam a my videos-t egy 40 GB szabad helyre, itt is leállt a felvétel 4 098 MB -nál. Ez rejtély lcadam
BáGyu Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Ez szinte minden ilyen kártyaprogramnál így szokott lenni, mégpedig azért „tördelik” így szét, hogy könnyebben tudják kezelni utódigitalizálásnál a feldolgozó programok. Nekem Leadtek kártyám van ott egy menüben én választhatok, hogy akarom e tördelni és mekkora méretekre. Az valóban rejtély miért nem folytatja a tördelés után a felvételt, szerintem kell lennie beállítási lehetõségnek.
VINIKOR Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 ... de azt szeretném tudni, hogy hol vannak a mûsorok elmentve...program újra telepítése után csak bemásolnám a program könyvtárába azt a fájlt, és nem kellene újra hangolnom az egészet. Ime a megoldás: Elmentés: Futtatás --> REGEDIT --> HKEY _LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> HAUPPAUGE --> CHANNELS --> jobb klikk --> exportálás --> elnevezés és mentés, A regisztrációs bejegyzést bárhova elmentheted. Betöltés: dupla klikk a Regisztrációs bejegyzésen --> Ok --> Ok --> betöltõdött a csatornabeállítás. Kipróbáltam, mûködik. Két link ami ezzel foglalkozik: - 1. - 2. Ahhoz, hogy a korábban beállított sorrendbe kerüljenek a csatornák a következõket kell még állítani WinTV2000-nél: Menü --> Configure... --> Channels --> Preset Mode
VINIKOR Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Ezek a programok tartoznak a Hauppauge PVR-150 tunerkártyához. Mire való a BlastCfg, a IR Blaster Configuracion és a Primary. A WinTV32 és a WinTV2000 között mi a különbség?
DJGABI Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 IR Blaster Configuracion és a Primary Hát az IR az valami progi a távirányítóhoz a Promary meg valami összesített, nem? A WinTV32 és a WinTV2000 között mi a különbség? Most olvastam róla a cikket. A 2000-es az erõforrásigényesebb és természetesen szebb kezelõfelületû, a 32 pedig a "gagyibb", de lassabb gépekre az a jó.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Nekem a Teletexttel van bajom: PVR350-esen ez a hibaüzenet: A TXT gombra kattintva elõször ezt kapom: , majd az OK gombra kattintva ez a hibaüzenet jön elõ: Ezután az OK gombra kattintok, és semmi sem történik. A Driver fent van, mindent feltelepítettem, amire szükség lehet. (Legalábbis ezt gondolom) 4GB fájlhatár: Most próbálom, hogy a 350-es is leáll e 4GB-nál, az eredményt beírom, ha végeztem a felvétellel.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Tehát rögzít 4GB felett is. Nem szabdal, megy tovább.
Chabi1 Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Szerintem az a 4GB a FAT32 miatt van, mert annak annyi a határa. NTFS-nek jóval több
VINIKOR Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Nálam a starmenü / Hauppauge WinTV / VTPlus32-vel indult a teletext és csak akkor ha megy a TV is: link. Ha egyszer elindítottam így akkor már megy a WinTV2000 --> TXT gombjával is. Távirányítóval --------------------------------- Iránygombokkal 1. Vol minusz = új ablak nyitása ------------ Bal 2. Vol pusz = ablakok közötti lépkedés ---- Jobb 3. Ch = aktív ablakban lapozás -------------- Alsó felsõ Teletext csatornák közti váltás: Options --> Change TV Station. Tv csatorna is vált. Be lehet állítani, hogy a tv csatorna maradjon és csak a teletext csatorna változzon? Hogy a legnagyobb méretben nyíljon meg a TXT: Options --> Program option --> Dispay --> Font
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Tudom, hogy csak akkor megy a teletext, ha a TV is megy, de nekem ilyenkor (is) ad hibaüzenetet. ír:
VINIKOR Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 A telepítõ CD melyik exéjével indítod a telepítést? Nálam csak eszközkezelõvel lehet elindítani, automatice nem kezdi el. Itt még egy jó Hauppauge topik.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Eszközkezelõben? És melyik eszköz ez? Elvileg minden fent van.
VINIKOR Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Ha berakom a telepítõ CD-t nem indul el a telepítés hanem a Vezérlõpult --> Rendszer --> Hardver --> Eszközkezelõ --> Hang video és játékvezérlõnél kell elindítanom az új eszköz telepítését. A telepítõ CD-n ez van: link. Fogalmam nincs melyik a fõ telepítõ exe. SETUP.EXE-vel nem indul el semmi. Végül is megy a Teletext csak elötte le kell okésni azt a két ablakot vagy el sem indul?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Mint írtam, el sem indul. ír: Az ezt megelõzõ hozzászólásomat úgy értettem, hogy nem TV nélkül próbálom a teletextet, tehát csak úgy menne, ha be van kapcsolva. De egyáltalán, se így se úgy nem indul csak ez a két hibaüzenet.
VINIKOR Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Tegnap leszedtem a drivereket, telepítettem a legújabbat a hauppauge.com-ról. Megszünt az a probléma, hogy többször el kell indítani a tv-t, hogy tiszta legyen a kép, de most meg nem mûködik a teletext. Ugyan azt a hibát kapom mint a tied. Két dll közül az elsõt megtaláltam a gyári cd-ben de a másodikat nem. Meg sikerült oldani a txt problémát?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Nem, nem sikerült. Egyszerüen nem tudom, mi baja lehet. Bár ez legyen a legnagyobb baja, mert minden más jó, de akkor is bosszantó. Nekem a 2.3b lemezem/drivercsomagom van. Egyébként az általad linklet oldalról én is leszedtem mindent, de a lemezen nekem ugyanezen verziók vannak, úgyhogy hiába telepítettem újra a meghajtókat, és a szoftvereket, az eredmény ugyanaz: nincs teletextem.
VINIKOR Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Itt olvastam a txt-rõl egy érdekes dolgot. Én is tapasztaltam ilyet mikor próbálgattam a különbözõ drivereket. Lehet, hogy a txt használhatóság zavarta a képminõséget és ezért kiiktatták? A WinTV fórumán a teletext szóra nagyon sok találat van. Talán van válasz is. Ha tudsz angolul, nem tudnád megkérdezni a problémát? UI: itt mintha már rákérdeztek volna: link.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Hát kérdezni nem fogom tudni megkérdezni. Annyira nem tudok angolul.
VINIKOR Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Az IR transmitter mire való? Ha elindítom a BlastCfg-ben a tesztet villogni kezd. Ha elindítom a IR Blaster Configuration-t akkor ezt a hibaüzenetet kapom: Mik ezek? Használod õket?
lcadam Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Mindenkinek! Azt az infót kaptam, hogy azért áll meg a videofelvétel 4096 MB -nál, mert az adott wincsi FAT32 -es formázású. Az NTFS formázás ennél jóval nagyobb merevlemezt tud kezelni.
VINIKOR Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Nem rendszergazdai jogosúltsággal létrehozott felhasználói fiókban nem mûködik a WinTV2000. Mit kellene beállítani, hogy ebben a fiókban is mûködjön a tvnézõ program?
Recommended Posts