Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Az Access nem indul

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A memoria rovatban leirtam a kálváriámat.Lényeg memoriát bõvitetem és ezután az Access nem indul.A gépen jelenleg 1 GB ellenörzött Kingston memoria van.Az Access inditásnál a következõ jelenik meg

Microsoft Access

Rendszer hiba következett be vagy nincs elegendö memoria a/z/ Mikrosoft Access inditásához zárja be a szükségtelen programokat és probálja újra.

OK

Az OK után: Kevés a memoria.

A bõvités 512 MB-l történt.Amennyiben kiveszek két memoriát indul az Access. Mind egy régi vagy új a memoria.

A gépemen van Win98 is,Õ az 1 GB memoriát igen szereti,lényegesen gyorsabb mint volt.

Az Office97 -et kétszer újra telepítettem. Egyszer könyvtár t örléssel,hiába.

SZÉPEN KÉRLEK benneteket edzettebb társaim, segitsetek. Csak ne kelljen újra telepítenem az XP-t.

Posted

Nem kell semmit sem újratelepítened. Az Access nem birkózik meg ennyi memóriával. A lekérdezõ rutinja valószínû nincs felkészítve ekkora memóriák kezelésére.

Posted
Nem kell semmit sem újratelepítened. Az Access nem birkózik meg ennyi memóriával. A lekérdezõ rutinja valószínû nincs felkészítve ekkora memóriák kezelésére.

arpsoft!

Légyszi akkor megmagyarázni a Win98 esetén ugyan az a progi, hogyan tudja kezelni?

Posted

Mert más a könyvtári függvények megvalósítása az XP-n, mint a Win98 esetében.

Esetleg próbáljál meg speciális indítási lehetõségek segítségével más környezetet hazudni az Access-nek.

Posted

arpsoft!

Amit leirtál elfogadom, de az én informatikai ismereteimnek ez magas.Légyszives valamivel konkrétabban ,a gondolatodat számomra élérhetõvé tenni. Elõre is köszönöm.

Posted

Ezek szerint XP alatt nem akar elindulni, Win98 alatt pedig igen.

A parancsikonján jobb egérrel kattintva válasszad a tulajdonságok pontot. Ekkor kapsz egy ablakot, amiben van egy kompatibilitás fülecske.

Ezen kiválasztod, hogy WIn98 kompatibilis üzemmódban indítsa el a programot az XP.

Lehet, hogy mûködik, lehet, hogy nem.

Posted
Ezek szerint XP alatt nem akar elindulni, Win98 alatt pedig igen.

A parancsikonján jobb egérrel kattintva válasszad a tulajdonságok pontot. Ekkor kapsz egy ablakot, amiben van egy kompatibilitás fülecske.

Ezen kiválasztod, hogy WIn98 kompatibilis üzemmódban indítsa el a programot az XP.

Lehet, hogy mûködik, lehet, hogy nem.

arpsoft!

A záró mondatodnak második fele jött be.Nem engedi magát átverni. Marad az állandó ujra inditgatás.Ha netán valami ujabb infod lessz,ne felejtkez meg rólam.Köszi!

Posted

Nos, egy kicsit utána jártam.

A Microsoft ismeri a problémát és megoldást is javasol rá.

Telepíteni kell a Microsoft Jet legújabb változatát.

Itt van hozzá a link: http://support.microsoft.com/?kbid=161255

Ha gondod van az angollal, szívesen segítünk.

Posted

Igénybe venném a segitséget, mert angol tudásom oly gyenge mint reggeli harmat. Az az igazság hogy, az Update helyen nem találom a letöltendõ anyagot.

Posted

Igénybe venném a segitséget, mert angol tudásom oly gyenge mint reggeli harmat. Az az igazság hogy, az Update helyen nem találom a letöltendõ anyagot.

Többszöri neki rugaszkodással,sikerült letöltenem és telepítettem. A rendszer helyre állt és az ACCESS újra indul.Kb 2 órai szótárazás eredményesnek bizonyult.Köszi szépen a fáradozásodat,segitségedet.