Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pinnacle Studio Plus (9-10) gondok

krinyó

Recommended Posts

krinyó

Sziasztok!

Ezt a programot használom video szerkesztésre, vágásra. A problémám a következõ. A TV tunerrel rögzített TV adás, vagy VHS filmnek a két szélén van egy fekete csík, illetve VHS-nél a kép alján egy zajcsík. Ezeket hogyan tudom eltüntetni a programmal?

Még egy kérdés: A szerkesztés funkciónál jelenet detektálásnál kapok egy csomó kockát. Ha azokat áthúzom az idõsávra. hogyan tudom azt megcsinálni, hogy ne képkockánként kelljen valamilyen szûrõt alkalmaznom, hanem a szûrõ beállítása(i) az összes képkockára érvényes legyen?

Elnézést ha van már ilyen téma, de én nem találtam.

Elõre is köszönöm a segítõ hozzászólásokat!

Halasi Miklós

Amit a hwsw-n ajánlottam nem jött be? Volt olyan szûrõ?

Tehát a keret létrehozása a film köré míg a szûrõ alkalmazása mindegyikre, hogy kijelölöd az összes beillesztett jelenetet és úgy választasz szûrõt?

krinyó

Szia Miklós!

Sajnos nem tudom, hogy hogyan kell olyan keretet csinálni. Mi lehet annak a szûrõnek a neve?

A szûrõ alkalmazására idõközben rájöttem. Ha az idõsávon lévõ összes anyagot kijelölöm, és akkor állítom be a szûrõt, akkor a beállítások mindegyikre érvényesek lesznek.

Egy kérdés: Pinnacle Liquid Edition 6 jobb mint a Studio 9?

Halasi Miklós

Ez utóbbi kérdésedet viccnek szántad? :)

Ugyanis a Liquid professzionális célokra lett kifejlesztve, míg a Studio otthoni munkákra. Talán érzékeltet valamit az a tény, hogy a Studio 10 már a Liquid magra épül, habár a felülete marad. ;)

Szûrõben nem tudom melyik lehet az, mert sok ingyenes létezik a neten, de eddig nem volt rá szükségem. Hagytam a csíkot a helyén, tévén úgy sem látszik. :)

krinyó

Szia Miklós!

Megint elõbb tettem fel a kérdést, mintsem, hogy utánanézzek a neten. Közben én is rájöttem, hogy a Liquid jobb.

A csíkot hagyom, annyira nem zavar már :)

Halasi Miklós

Szóval elvileg már csak egy hét és itt is lesz a Pinnacle Studio 10!!!

szelesjanos

Azt már én is várom!!!

Halasi Miklós

Hardverelemekkel már kapható a Studio 10, de elvileg október közepén jön ki egy javított változat. Ez teljesen friss hír, úgyhogy addig még legyél türelemmel!

• 4 weeks later...
tomek08

Sziasztok!

Most cseréltem 40G-rol 80G-ra vinyót. XP, progik fel PCTV szuperul megy

de ha a Studio 9.3plus telepitem a PCTV teszt futtatásakor device failed

a hiba viszont atuner rendesen mûködik astudioba meg nem

Már töbször telepütetem a 40G-ást és ilyen gond még nem volt.

Lehet hogy a vinyo a hibás

segítsetek!!!

• 7 months later...
web

Sziasztok!

Éppen azzal a nagy gonddal szenvedek, hogy mikor megnyitom a progit, betölt és mikor rámegyek, hogy capture abban a pillanatban a gép rezstartol. De miért csinálja ez??

De a kellékekben a movie maker is ugyan ezt csinálja mikor felvételre megyek.

Mit csináljak vele???

nagygabor

Nem lehet, hogy hardver gond lesz?

web

szerintem nem, mert régebben is csinált már ilyet, és nem tudom, hogy hogyan de egyszer csak jó lett.

nagygabor

Akkor driver, esetleg windows frissítés lehet a ludas.

Halasi Miklós

Ezeket még kiterjeszteném hibás kodekre is... :hááát:

web

Na most már megjavult, már nem indul újra, volt a cd-n valami driver progi felraktam, restartoltam és jó lett. :lol:

• 2 weeks later...
JOINT72

Pinnacle Studio 10.5 Trial-ról itt kérdezhetek?

Tömörítetlen AVI-t szeretnék megnyitni de csak ennyit látok:

IPB kép

Hangot lejátszik, de zöld videókép van. Megnyitáskór a videót klippekre bontja. Mit kell beállítani, hogy ezt ne tegye és egész fájlként rakhassam a timeline-re?

Köszi.

rokasjani

Sziasztok!

Elõre bocsájtom, hogy én eddig elégedett vagyok a progival, már kb.70 óra régi kamerás felvételt elkészítettem vele. Soha egyszer sem állt le renderelés v. más funkció közben. Valamint DV kameráról is " feldigiztem " már pár óra anyagot firewire kábel segítségével. Nos ezzel van most a gond. A beolvasásnál elindítja a kamerát, látszólag minden rendben van, de ha visszajátszom a felvételt a Media Player-el, akkor mintha gyorsított felvételt látnék, és egy kicsit szaggat is ( ugrik ) a kép. Megpróbáltam kiírni dvd formátumba de a kész anyag is gyorsított lett. Már újra telepítettem a programot de az sem segített, az az érdekes, hogyha letesztelem a vinyók gyorsaságát, azt írja ki, hogy 10000 kbytes/s ez elég is lenne, de én egy kicsit ezt kevésnek tartottam, egy másik tesztprogrammal is megnéztem és ott a sata-s meg a pata-s vinyo között , 25000-35000 kbytes/s-t mért. Tehát most ott tartok, hogy a DV anyagot elõször átengedem egy valósidejû képdigitalizálón és csak utánna szerkesztem a Pinnacle-vel. Ez azért gáz mert így 1 óra anyagot 3 óra alatt készít el, a másik verzióval viszont elkészítette úgy 20-30 perc alatt.

Ha valakinek volt már ilyen problémája, vagy tudja a megoldást kérem írjon!

köszi.

ui: most kaptam egy olyan tanácsot, hogy próbáljam meg a Codek Pack-ot lekapni, mert lehet, hogy az zavar be. ( ACE pro 6.03-t használok )

Halasi Miklós

Ott a pont a mondatod végén. ;)

• 2 weeks later...
rokasjani

Hurrá!!

Megoldódott, tényleg a codek miatt volt a bibi (közben egy haveromnál meg csúszott a kép és a hang, ott szintén ez volt a gond).

• 1 month later...
Kovács Lajos

Sziasztok!

A következõ kérdéssel fordulok hozzátok: Pinnacle Studio 10-es programmal hogy tudok létrehozni több olyan hangsávot a film alá, amit lejátszás közben ki tudok választani a lejátszón, annak megfelelõen, hogy melyiket akarom hallgatni? Eddig hiába húztam rá, azokat "összegyúrva" született meg a végeredmény.

Segítségeteket elõre is köszönöm.

• 2 weeks later...
KeLa

A http://www.pinnaclesys.hu/ oldalról letölthetõ a Pinnacle studi 10 magyarnyelvû leírása pdf formátumban, olvasd át, hátha találsz ötletet.

hefti

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem meg lehet-e oldani a Studio 10-zel, hogy rajzfilm sorozatot írnék ki DVD-re. Olyan menüt szeretnék készíteni hozzá, hogy lehessen választani folyamatos vagy epizódonkénti megnézés között. Idáig nem tudtam ilyen menüt készíteni. Ha esetleg tudtok rá megoldást szivesen veszem az ötleteket.

Előre is köszönöm.

KeLa

Ha indításkor az elsõ epizódot választod ki megnézésre onnan végigmegy minden részen, ha közbensõ epizódról indítod a mögötte lévõket is lejátsza. Nekem azt nem sikerült megoldani, hogy csak a kiválasztott epizód menjen le és utánna visszatérjen a menûbe.

hefti

Nekem is az a gondom, hogy vagy külön állítom be a részeket, vagy egyben. Nem tudom úgy beállítani, hogy választani lehessen, hogy az egészet vagy csak egy egy részt nézzek meg.

Köszi!

karthago

Sziasztok!

Pinnacle 9.mittoménhányas verziót használok, tök jó. A barátomtól kaptam egy kamerával felvett anyagot DVD-n, ami VOB és IFO fájlokat tartalmaz, ezeket nem tudom beolvasni a Pinnacléval, mert az csak mpg-ket fogad.

Kérdésem: hogyan tudom átalakítani a VOB és IFO fájlokat mpg-vé?

(Hallottam a Decrypterrõl, meg hogy az átalakítás (összefûzés?) után át kell csak nevezni a VOB-okat, de az nem mûködik)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...