Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CorelDRAW vektoros képeinek átalakítása bitképpé


fulesman

Recommended Posts

fulesman

Hali ho.

 

Keresek egy progit ami segít abban, hogy át tudjam konvertálni a CorelDRAW 10 által rajzolt képeket, ami "cdr" file-ban van, bármilyen általanosan használt file-ra, amit rendszeresen használ a fogyasztótársadalom. A gond ott kezdõdik, hogy ezt a kiterjesztést csak a Corel kezeli, és mások nem tudják nyomtatni, akiknek nincs ilyen progija. Köszönöm a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

A cdr vektoros formátum, gondolom Te pedig bitkép formátumokat szeretnél inkább.

El kell döntened, hogy mit szeretnél inkább: tetszõleges méretezhetõséget vagy állandó méretet és hordozhatóságot.

Link to comment
Share on other sites

fulesman

Hali Ho.

 

Köszi gyors válaszod. A gondom igazából ott van, hogy meg van szerkesztve, amit ki szeretnék otthon nyomtatatni. De mivel nem kezeli, csak a CorelDRAW 10, ezért nem tudják nyomtatni. Én viszont nem tudom csak e-mailben küldeni. Mivel hogy nem Európában dolgozom. És ezért keresek egy progit, ami például worldre át tudja helyezni, vagy valami ilyesmi.

 

Még egyszer köszönöm. Fulesman.

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Jelöld ki és egyszerûen húzd át a photopaint-be.

ott már el tudod menteni más formátumba is.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Vagy simán Fájl --> Export. Olyan formátumba, amibe szeretnéd. Persze Wordre nem fogsz tudni konvertálni egy vektoros rajzot, mivel az egyik egy grafikus program, a másik meg egy szövegszerkesztõ, a kettõ között csak nagyon limitált az átjárás (szövegre korlátozódik). De bízzunk benne, hogy az itthoniak ki tudnak nyomtatni egy JPG-t vagy TIF-et!

 

Na, most megyek, és lefordítom magyarra a hozzászólásaidat. Olyan régen elszakadt hazánk fia volnál, hogy ennyire nem megy a magyar? :(

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Ez is egy megoldás.

 

(Jegyzem meg nem tudom, figyelted-e Balázs, majdnem elérte a fórum a legaktívabb pillanatot.)

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Amennyiben nem fontos a bitmapes formátum, akkor javasolnám a PDF-exportot. Ebben - 1-2 speciális effektust leszámítva - a vektoros elemek vektorosak maradnak, így egyrészt kisebb, másrészt sokkal szebb lesz a végeredmény (hacsak nem 320x200 pixel kell).

Ha valamilyen ok miatt mégiscsak jobb a bitmap, akkor javaslom a TIFF-et, és csak "végveszély" esetén a JPEG-et, mert a vektoros képeken nagyobb mértenél látszani fog sok helyen a JPEG-zaj. (Vagy próbáld ki a JPEG2000-t, ha a 10-es már tudja - elég régen használtam ezt a verziót.) Vagy ha tudsz váltani 11-esre, és az összetettebb képpel még akarnak dolgozni, akkor a réteges PSD-t, mert a 11-es már meg tudja tartani a rétegstruktúrát, ami sokszor jól jöhet.

Link to comment
Share on other sites

Greene

Giraffe mondta a frankót ;) . A PDF exportálás elég jó Corelbõl. Annyit fûznék még hozzá, hogy ha több oldalt akarsz exportálni, akkor Corelben is több "munkaasztalod" kell legyen, mindegyiken egy-egy "papírral", amire el tudod helyezni a dolgokat, és aztán szépen kiexportálni.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Köszönöm a dícséretet :upsz:

 

Ha több oldalt akar valaki exportálni, akkor nem kell más, mint hogy több oldalas legyen a dokumentum, amin dolgozik. A CorelDRAW-ban nem igazán van "munkaasztal". Van egy szép nagy terület, amit általában "szerkesztõterületnek" hívunk, és van a nyomtatadó terület vagy más néven papír, amibõl egy dokumentumban 999 lehet.

 

És azért a szokásos mániámat most sem tudom levetkõzni: gondolom azt akartad írni, hogy jó a CorelDRAW PDF-exportja :démonikacaj: Habár személy szerint jobban örülnék, ha kiegészítenék 1-2 aprósággal, és olyan lenne, mint a Corel DESIGNER-é, legfõképpen, hogy a rétegstruktúrát meg tudja õrizni, ha már erre az Acrobat 6-os verziója óta van lehetõség.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...