Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hibás képpontok kiszedése


wildjano

Recommended Posts

wildjano

Halottam, hogy létezik, de nem tudom mi annak a programnak a neve, amivel több száz képrõl ki lehet radírozni ugyanazt a képpontot. Ez azért érdekes mert a digitális fényképezõgép képérzékelõjén tönkrement egy érzékelõ, így az adott pont minden képen neonzöld... Na, melyik program tud ilyet? :pislog:;)

Link to comment
Share on other sites

wildjano

Köszi szépen a válaszod! :)

 

A HotPixels Eliminator éjszakai felvételek feljavítására szolgál; azzal nem is foglalkoztam.

 

A cam2pc viszont egy nagyon jó program, és a 30 napig kipróbálható, shareware verziója tudja is az általam keresett funkciót. Mindössze annyi trükkje van, hogy amikor kér egy képet, amirõl megállapítja hogy merrefelé van a halott pixel, egy elõre elkészített fájlt célszerû neki betölteni, amit a következõképpen kell elkészíteni: Photoshopba vagy Paint Shop Pro-ba be kell tölteni egy fotót, amin jól látszik a halott, én esetemben neonzöld részlet. Ki kell jelölni, majd a területet befesteni pirosra, míg a kép összes többi részét feketére. Érdemes a végeredményt BMP-ben elmenteni, hogy az esetleges JPG tömörítés ne rondítson bele a munkánkba! ;) Szóval ha ezt a képet betöltjük neki, szépen megállapítja a hibás pontok "koordinátáit", és szépen el fogja távolítani a defektet az öszes fotónkról...! :igen:

 

Laali, még egyszer köszi a javaslataidat! :oké:

Link to comment
Share on other sites

Utonium

Egyik ismerõsömnek is hasonló módon sérült meg a fényképezõgépe (lásd itt), szóval érdekelne, hogy mégis milyen módon tûnteti el a program ezeket a pixeleket? Befesti feketére? Kivágja és nem lesz ott semmi? Mégis mit csinál? Mert csak annyit írtok folyamatosan, hogy eltávolítja.

Link to comment
Share on other sites

wildjano

Valószínûleg a szomszédos pixelek színeivel tölti fel a kérdéses területet. Szerintem szép munkát végez! ;)

Link to comment
Share on other sites

Adani

Valószínû, hogy ezt csinálja. Olyan mint a logóeltávolító pluginek, azok is a szomszédos pixelekbõl vett mintákkal takarják ki a logót.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
eremit

Én az alábbi képről, ami egyébként az erdélyi Békás szorosban készült, el szeretném tüntetni a két gépkocsit meg a jelzőtáblát. Zavaró. Lehet ezt egyáltalán valamivel?

Köszi!

 

Klikk ide!

Link to comment
Share on other sites

Laali

Megpróbáltam eltüntetni: >>> tájkép

A PhotoImpression nevû program "clone-tool"-ját használtam. Az egér jobb gombjával kijelöltem, egy a gépkocsi, vagy tábla által takart részhez hasonló tartalmú, minél közelebbi képrészt, majd a bal egérgombbal lefestettem. Egérrel, ami nem valami finom munkára alkalmas ilyen lett.

Link to comment
Share on other sites

eremit

@Laali

 

Köszi szépen! Százszor jobb, mint volt, azokkal a "zavarok"-kal! A PhotoImpressiont nem ismerem. Ügyes vagy! IPB kép

Link to comment
Share on other sites

Judge

Én eddig a PhotoShop-ot használtam, hasonló módszerrel "klónoztam". Illetve évekkel korábban volt egy program, talán ma is van még, esetleg újabb verziója is, de nem néztem utána. Kai's PhotoSoap. Az nekem akkor nagyon bejött. Az volt - számomra - az elsõ ilyen jellegû progi, amivel képeket lehett retusálni, stb...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...