Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Digitalizáló program kellene!?


Mzolee

Recommended Posts

Mzolee

Heló mindenki!

Megtudnátok mondani hogy mivel rögzítsem és kódoljam a DV-kamerámról a videóanyagot. A fõbb gépadatok: AMD XP 2000+ 2GHz-re felhúzva; 256MB/333MHz DDR RAM; Abit KD7 Alaplap; GeForce 4 MX-SE (MX440) 64MB videokártya; és 400 Mbps Fire-Wire kártya a rögzítéshez.

A rögzítéshez kb. 10GB szabad helyem van a HDD-n. Az alábbi programokat kérlek NE ajánljátok: "Windows Movie Maker", "Nero Vision Express" mert ezekkel nem lett valami kielégítõ az eredmény és a Movie Maker csak wmv-be tud kódolni.

Nekem valami olyan kéne ami valamiféle tömörítetlen mpg-be vesz fel (igaz rengeteg helyet foglalva), azt vágnám, szerkeszteném aztán meg a gépen lévõ Divx codec-el avi-ba kódolnám át a kisebb méret érdekében. Tehát nem DVD-anyagot szeretnék.

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

DV-Cam-ról videót átvenni csak DV-Avi-ba lehet. Ha esetleg van USb csatlakozó a kamerádon, akor azzal át lehet ugyan venni a filmet, de szánalmas minõséget érsz el vele. Vagy ha akarsz bénázni a digitalizálással, akkor bármilyen minõségben és formátumban tudsz vidót rögzíteni, csak egy tuner vagy egy digitalizáló kell. Meg ugye progi. Én a DV-Avi-t ajánlom, mivel vágáshoz ez a legjobb formátum, hisz csak kulcsframe-ket tartalmaz, így nem kell a vágásnál "számolgatnia" a proginak. 1 órányi DV-Avi kb 12 GB, úgyhogy kevés 10. Hátmég ha vágni akarod, annak plussz átmeneti hely kell. A végeredményt lekódolhatod bármibe, DivX vagy Mpeg, de a vágásnál érdemesebb a DV-Avi-t választani.

Ajánlanék 1-2 progit. Ulead VideoStuido össz, (nem profi, de ha nem is arra kell, akkor megfelel. És ugye az Adobe Premier. Mindent tud...

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

A Movie Maker tud DV-AVI-ba is exportálni.

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Leginkább az Ulead VideoStudio 9-et ajánlanám. Egyszerû a kezelése, DV-AVI-t nagyon szereti, és beépitett DivX tömöritõje van. Egy problémát látok csupán, kevés a memóriád.

Link to comment
Share on other sites

Mzolee
Köszi az ajánlatokat és az ötleteket, a memóriát nemsokára bõvítem, a wincsin lévõ szabad hely nagyságát pedig a rajta lévõ tartalom DVD-re írásávall próbálom majd növelni.
Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Ha megveszed a Pinnacle Studio 9.4.3 Plust a codecpackkal, akkor az be is húzza neked DV-be, és DivX-be is exportálja. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...