Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Powerbook


zomby

Recommended Posts

zomby

Sziasztok!

Van valakinek személyes tapasztalata Apple Powerbook-al kapcsolatban? Elsõsorban nem az op. rendszerre lennék kiváncs, hanem a hardware összeállításra (mennyire stabil, idõtálló, hangos...). Érdemes lenne megvárni az x86-os változatokat?

Elõre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
ProFiler

Az Apple notebookaival az az általános tapasztalatom, hogy nagyon megbízhatóak és viszonylag csendesek. Az idõtállóság az már egy jó kérdés, mert az APPLE termékeinél egy cseppet máshogy megy az idõszámítás, mint a PC-knél. De 1-2 évig bizos kibírja. :)

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

titusz1

Személyes tapasztalatom nincs, de az egyik osztálytársam Apple forgalmazó és meggyõzõen nyilatkozott a PowerBook-ról. Õ most vesz magának.

:nyíl: megbizható

:nyíl: kiforott technológia

:nyíl: jó teljesítmény

Link

Ha lenne rá pénzem én is vennék. :D

Link to comment
Share on other sites

zomby

Nem lenne érdemes várni a powerbook vásárral, amíg inteles konfigurációk is megjelennek? Azért a G4 már nem egy mai csirke, és ennyi pénzért azért jó volna, ha idõtálló konfigot kaphatnánk!

Úgy tudom, hogy inteles procival olcsóbbak is lesznek a gépek, és a Pentium M széria akkumulátoros teljesítményben is jobb a G4-nél!

Link to comment
Share on other sites

titusz1

Ne, ne az ne tedd. :o

A G4 kiforott és megbízható. Az Intel meg egy más világ és nem tartom jó ötletnek az apple részérõl, hogy az Intelre bízza a procigyártást. Az apple nagy elõnye a többi gyártóval szemben a saját proci, de vége ennek a jó világnak :Sír: .

Link to comment
Share on other sites

zomby

Én is ezen a véleményen vagyok, de szerintem az Apple túl nagy cég ahhoz, hogy egy ekkora baklövést megengedhessen magának. Megvan bizonyára egy nyomós okuk, hogy átállnak intel procikra.

Visszatérve a Powerbookokra, pl. az Apple saját új képszerkesztõjének (Aperture) ajánlott gépigénye is legalább G5 2GHz, 2 GB memóriával. De ez csak egy példa, szerintem ennyi pénzért egy G4-es konfig már nem idõtálló konstrukció!

(Bár ki tudja mi lesz az inteles gépekkel? :)

Link to comment
Share on other sites

titusz1

Ha veszel egy iMac-et vagy Power Mac-et akkor futni fog rajta az Aperture. :D

Apple forgalamzó osztálytársam azt mondta: "Ki tudja mit hoz a jövõ" ez szerintem megfontolandó vélemény (számomra is). :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...