Papp Norbert Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Mi a Millenium Editon rendszerkövetelménye?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Hát nem kell neki komoly gép, 256MB Rammal, egy 900MHz-es PIII-as gépen ment nálam régebben, és semmi fennakadás nem volt vele. A videokártya egy Hercules 4000-es 32MB-os volt.
eremit Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 A Windows Millennium Edition rendszer telepítése minden eddiginél egyszerûbb, a Microsoft azonban javasolja, hogy operációs rendszerek telepítésekor kövessük az alábbi tanácsokat. - Gyõzõdjünk meg arról, hogy a számítógép megfelel a minimális rendszerkövetelményeknek. A rendszer futtatásához legalább 150 MHz-es processzor és 32 MB memória szükséges. - Ellenõrizzük, hogy elegendõ merevlemez-terület áll-e rendelkezésre. A szokásos telepítés 480-535 MB szabad merevlemez-területet igényel, de szükség lehet akár 455-635 MB területre is, a rendszerkonfigurációtól és a választott beállításoktól függõen. - Szerezzük be a legfrissebb illesztõprogramokat a számítógéphez csatlakoztatott képdigitalizálóhoz, modemhez vagy más eszközökhöz. Ezzel kapcsolatban a hardver dokumentációjában vagy a gyártó webhelyén találhatunk tájékoztatást. - Ellenõrizzük, hogy a számítógép nincs-e vírussal fertõzve. Futtassunk egy a legújabb vírusok felismerésére is képes víruskeresõ programot, és távolíttassuk el vele a felismert vírusokat. A legújabb vírusok felismerésére képes frissítés beszerzésével kapcsolatban a víruskeresõ program dokumentációjában találhatunk információt. - A víruskeresés után tiltsunk le minden szoftveres és hardveres víruskeresõt, mielõtt futtatnánk a Windows Telepítõt. A telepítés befejezése után engedélyezzük ismét a víruskeresõ alkalmazásokat. További információért olvassuk el a hardver vagy a víruskeresõ szoftver dokumentációját. - Készítsünk biztonsági másolatot a merevlemezen tárolt fontos adatokról egy külsõ cég által gyártott biztonságimásolat-készítõ segédprogrammal, illetve mentsük hajlékonylemezre vagy más adathordozóra a fontos fájlokat kézzel. - A Windows Telepítõ futtatása elõtt zárjunk be minden programot, és bontsuk az Internet-kapcsolatot is. - Ha Windows 95 rendszerrõl frissítünk és meg szeretnénk tartani a jelenlegi beállításokat, a Windows Millennium Edition telepítõprogramját a Windows 95 futása közben indítsuk el, és a meglévõ Windows könyvtárba telepítsük az új rendszert. - Ha kettõs betöltésû rendszert kívánunk létrehozni a Windows NT rendszerrel, akkor elsõként a Windows Millennium Edition rendszert telepítsük. - Amikor a Telepítõ kéri, hozzuk létre a Windows indítólemezt. A lemezzel a Windows korábbi verzióihoz képest számos új lehetõség áll rendelkezésre. Különbözõ segédprogramokon kívül a lemez MS-DOS illesztõprogramokat is tartalmaz a CD-ROM-meghajtók többségéhez, így azok akkor is elérhetõk MS-DOS rendszer alól, ha az indítólemez segítségével indítjuk el a számítógépet. - Erõsen javasolt a rendszerfájlok mentése, amikor a Telepítõ ezt felajánlja, mert elõfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva vissza kell állítanunk a Windows korábbi verzióját. Ehhez megközelítõleg 150 MB merevlemez-területre van szükség.
Chabi1 Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 P1 233MHz-es procira és 16MB RAm-ra már telepítettem. Most is mûködik, bár nem játékra van használva.
Papp Norbert Posted September 15, 2005 Author Posted September 15, 2005 Tehát ez: 150 MHz-es processzor 32 MB RAM 635 MB szabad hely a merevlemezen.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Ja. A minimális ez. De nem várd tõle, hogy gyors legyen.
eremit Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Igen, úgy tûnik. Ezt a telepítõ CD olvassel.txt-jébõl szedtem. Ez azonban csak a minimum. Kicsit erõsebb jobb. De én a Windows 98 se op. rendszert sokkal jobbnak tartom a me-nál.
Papp Norbert Posted September 15, 2005 Author Posted September 15, 2005 Köszönöm mindenkinek! (holnap elmondom az egyik haveromnak, mert õneki kellett)
Atyafi Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Ha 98Lite-tal telepíted, akkor gyengébb konfig is elég lehet http://www.litepc.com/preview.html
tesztax Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Én 200 MHz-s és 96MB RAM-os gépre telepítettem.(Aztán utána visszatelepíttem a jó öreg Win98 SE-t)
koponya68 Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Sziasztok! Windows ME op. rendszernél a winyót szeretném partícionálni, mi a teendõ ? Kell hozzá valami program?
Recommended Posts