sosó Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Üdvözlet Az alábbi témában kérem a tanácsotokat. Vettem egy SMC 2804WBRP-G Broadband wlanroutert/printservert. Az SMC honlap szerint ez támogatja a Minolta 1200W nyomtatónkat, de több éjszakányi állítgatás után sem mûködik, pedig egy kölcsön HP nyomtatóval simán ment. A legutolsó firmware-t is felraktam. Az alábbi a kérdésem: Mivel holnap garanciális cserét fogok kérni, milyen routert nevezzek meg, mire cseréljék, ha a forgalmazó szervize sem tudja megoldani ezzel a nyomtatóval és routerrel a nyomtatást. / a Minolta biztos jó, másfél éve mûködik rendesen. / Tehát olyan Wlan router/swither/printserver tipusa kellene, ami kipróbáltan mûködik minolta nyomtatókkal. És MSI Wifi kártyával, mert olyat adtak a fenti smc routerhez.
arpsoft Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Az adatforgalmi beállítások rendben vannak a nyomtatószerver beállításainál?
sosó Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 A Routerben nemtudom állítani a nyomtatószerver funkciókat, mert ilyen menü nincs benne, de lehet hogy nemis kell. Egyébként mindent a kézikönyv szerint telepítettem, LPR protokoll kell neki, és LPT1 nek kell nevezni a várólistát, de már minden egyéb beállítást végigpróbáltam. Ha így állítom be, ahogy kérik, akkor az adat a számítógépeket elhagyja, de a routerben valahol eltünik. / Ha meg máshogy akkor nyomtatási hibaüzenet, dehát ez ígyvan rendjén / Már arra gondolok hogy az a baj, hogy a Minolta GDI-t használ, a kölcsön nyomtató pedig valami HP-s szabványt. De akkor mért van rajta a Minolta 1200W a kompatibilitási listán? A nyomtatóprocesszor beállításait is végigpróbáltam, a HP-nek mindegy ez a beállítás, mindenhogy nyomtat, a Minolta pedig sehogy.
arpsoft Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Azt is beállítottad, hogy, a nyomtatást az utolsó oldal sorbaállítása után indítsa?
sosó Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 Igen beállítottam, így volt a routerrel kapott pdf fájlban is ábrázolva. --- Megvan a megoldás: a kétirányú kommunikációt nem kell megengedni.
ifj.laci Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Ha veszek egy TP-Link TL-R402M router és arra rákötök két gépet meg egy ADSL modemet akkor a gépek között lesz- e LAN (tehát fájlokat is tudok-e mozgatni köztük?)és ha az egyik gépbe van bedugva egy CANON Pixma MP140 nyomtató akkor azzal a másik gépen is lehet-e nyomtatni? Választ elõre is köszönöm
sven7100 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, a problémám a következő: Adott egy otthoni hálózat, TP-LINK wifi routerrel, asztali gép csatlakozik kábelesen, hozzá usb-n egy Samsung SCX 4521F multifunkciós lézer nyomtató. Van még otthon 2 db laptop ami wifin kap netet. Szeretnék nyomtatni a laptopkkal is, hogy tudom megoldani, hogy az asztali gépen keresztül menjen a nyomtatás ( természetesen tudom, hogy csak akkor fogok tudni nyomtatni, ha az asztali gép be van kapcsolva..) a nyomtatót megosztottam az oprendszer mindegyik gépen windows xp. Segítségeteket előre is köszönöm!
[OP]Destroy-man Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 A legegyszerűbb megoldás, ha a laptopokon megnyitod a hálózati helyeket, azon belül az asztali gépet, majd duplán rákattintasz a nyomtatóra. Az XP sajnos nem elég intelligens, hogy magától telepítsen, így kövesd az utasításokat. Vistatól felfele már teljesen automatikusan működik a dolog. Legalábbis régi emlékeimből ez maradt, hogy XP-nél már így is telepíthető a hálózati nyomtató.
sven7100 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Szia! Köszönöm a válaszod a problémám az, hogy az xp-s laptop nem látja a hálózati helyek között az asztali xp-s gépet de próbálkozom... ha esetleg van ötleted azt szívesen olvasnám. Válaszodat előre is köszönöm!
[OP]Destroy-man Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Nézz körül a hálózati beállításokban, a hálózat felderítése legyen bekapcsolva mindkét gépen. Utána már kell, hogy látszódjon. A jelszavas védelmet is ki lehet kapcsolni otthoni hálózat esetén.
SkyBird Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 XP-nél pont, hogy célszerű a jelszavas bejelentkezés, illetve nem mindegy, hogy Home vagy Professional verzió. Utóbbinál érdemes kikapcsolni az egyszerű fájlmegosztást a mappa tulajdonságoknál.
[OP]Destroy-man Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Úgy döntöttem, hogy hálózatra kötöm a multifunkciós nyomtatómat (Canon MG5150). Az első probléma az, hogy a nyomtatón nincs hálózati csatoló, így USB-n keresztűl kell csatlakoztatni, de a nyomtató nem támogatja a bidirekcionális adatküldést, tehát az egyszerű megoldás kilőve. Viszont mivel OpenWRT van a routeren arra gondoltam, hogy feltelepítem forrásból a nyomtató és a scanner drivert a routerre (szerencsére elérhető forrásban is), majd ezt osztom meg, mintha sima gépre lenne kötve a berendezés. Az első probléma az, hogy a routerre nem fér rá a driver. Van rá lehetőség, hogy külső USB-s meghajtóra telepítsem azt? A másik probléma pedig a scanner lenne. Azt valahogy meg lehet oldani, hogy hálózatban is lehessen scannelni? Nekem az is megfelel, ha az USB meghajtóra menti a scannelni kívánt anyagot. Irányítani a scannelést a készülékről is lehet, nincs szükség hozzá külön szeftverre. Ha ez megoldható, akkor beszerzek egy USB elosztót, és belevágok.
[OP]Destroy-man Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Már tárgytalan. Kiderült, hogy minden megoldható amit szeretnék, így holnap beszerzek egy USB HUB-ot, és mehet a telepítés. Tárhelynek egyelőre egy 8 GB-os SD kártya fog szolgálatot teljesíteni, 2 GB Swap-al és 6 GB Ext3-as tárhellyel a servereknek. Később majd kapni fog egy normális tárhelyet (1TB+ HDD), és akkor megy rá még egy torrent kliens, és egy média kiszolgáló is.
Dreaman Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Router alatt itt egy hagyományos routert értesz, vagy egy PC-t, ami router OS-t futtat? Csak mert engem is érdekel a dolog..
[OP]Destroy-man Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Hagyományos router, amire OpenWRT van telepítve. A készülék egy Fonera 2.0n. Talán az egyik legerősebb procival szerelt otthoni router, így sok mindenre képes. Az egyedüli bajom vele, hogy csak 100Mbites a kábeles csatlakozása. De ennél egy kicsivel többre is képes.
mazda6diesel Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 Sziasztok! Abban kérném segítségeteket, hogy van egy laptopom és egy asztali gépem amik egy TP-LINK routeren keresztül kapnak netet. Az asztali gépbe be van kötve USB-n egy nyomtató ami sajnos nem wifi-s. Hogyan lehetne megoldani, hogy a laptopról is tudjak nyomtatni a routeren keresztül? Belső hálózatot kellene létrehozni, vagy valami ilyesmit? Köszönöm a segítséget!
TheSaurida Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 1. Meg kell osztanod a nyomtatót, amit az asztali gépen tehetsz meg, mivel - ugyebár - arra van telepítve. Nem nagyon nagy varázslat, de mert nem tudo, milyen oprendszert használsz, nem mehetek bele a részletekbe. 2. A laptopon telepítened kell egy hálózati nyomtatót (nyomtató hozzáadása). Ha előzőleg megosztottad, akkor illene megtalálnia a hálózaton. Ekkor engedélyt kér rá, hogy fájlokat telepítsen (azt hiszem), aztán működni fog, HA az asztali gép be van kapcsolva.
SkyBird Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 Print szerver jobb lenne. Ha az adott router tudja a funkciót. http://www.tp-link.com/lk/faq-415.html
TheSaurida Posted October 22, 2015 Posted October 22, 2015 Na igen, nem tudjuk, milyen router (meg hogy hol van elhelyezve), pedig úgy tényleg egyszerűbb lehet.
mazda6diesel Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Asus N18U router, ez kábellel van összekötve az asztali pc-hez és van egy laptop ami wifi-n csatlakozik. A ruter usb portjába bedugom a nyomtatót, a router látja is a laptopról tökéletesen tudok nyomtatni viszont az asztali pc-ről nem. A router beállításában azt írja, hogy töltsem le az Asus EZ programot, majd futtassam, ha ez meg történik akkor azt írja hogy melyik routerhez csatlakozik és akkor nyomtat is de csak addig amíg újra nem indítom a gépet, vagy azt írja hogy nem sikerült csatlakozni. Mit kellene tenni hogy jó legyen?
TheSaurida Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 A pc-n telepítve van a nyomtató drivere? Illetve hozzáadtad a nyomtatót hálózati nyomtatóként?
mazda6diesel Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 Szia! Igen telepítve van a pc-n is, de nincs hozzáadva hálózati nyomtatóként! Azt hol kell? Win 7 prof. az operációs rendszer mind a két gépen. Köszönettel, Balu.
TheSaurida Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 Start menü vagy vezérlőpul -> Eszközök és nyomtatók.-> Nyomtató hozzáadása (vagy telepítése?). Vagy kitallózza automatikusan, vagy megkeresed neki manuálisan, a felület eléggé egyértelmű.
Recommended Posts