nagygabor Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Van egy Ati Radeon 9200-as kártya. Rá van kötve egy 19" és egy 17" TFT. Azt akarom, hogy a két monitort külön kezelje. Mit kell csinálni? TV-nél ment a dolog. Itt nem akar. Mindkét monitor 1-es azonosítót kap az azonosításkor.
ProFiler Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 A Catalyst nem tudom, hogy tudja-e, de az Omega Driverben van ilyen funkció. Ciao.
nagygabor Posted September 14, 2005 Author Posted September 14, 2005 Még nem hallottam az omega driverrõl. Mi az? Írd már le részletesebben. A catalyst is tudja. D.u. sikerült összehozni. de megpróbálnám a másik lehetõséget is.
nagygabor Posted September 14, 2005 Author Posted September 14, 2005 (edited) Köszi. Holnap átolvasom, aztán majd véleményezek. Jó éjszakát. Mindenkinek. Csak még egy kérdés. Ezt is az ATI fejleszti? Edited October 10, 2005 by Greene
svejk Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Hogyan lehet két monitort üzemeltetni, hogy az egyiken pl. TV mûsor menjen, a másikon dolgozhassak? Segítséget kérek, mert szeretnék még egy monitort, de abszolút tudatlan vagyok ebben a kérdésben, azt sem tudom, hogyan kell kettõt csatlakoztatni 1 géphez?
nagygabor Posted October 10, 2005 Author Posted October 10, 2005 Elöször is kell hozzá egy olyan videókártya, aminek két kimenete van. Ha ez nincs, akkor szerintem el is felejtheted.
arpsoft Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Vagy bele kell rakni a gépbe egy PCI-os videokártyát IS.
svejk Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Köszi! Egy ilyen kütyü is jó, nem? >> kép << A lényeg az, hogy két különbözõ kép megjeleníthetõ-e a két monitoron?
nagygabor Posted October 10, 2005 Author Posted October 10, 2005 Szerintem nem, mert ez csak 1 jelet oszt el 4 monitorra. Mindegyiken ugyan azt fogod látni.
Dózsi Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 És ha megvan a 2 monitor hogyan kell beállítani, a drivert hogy külön kezelje õket? OMEGA 2.6.53 driverem van
Dózsi Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Meg tudná nekem mondani valaki, hogy hogy lehet azt megcsinálni hogy külön kezelje õket a gép?
arpsoft Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 A képernyõ beállításoknál tudod beállítani, hogy hogyan mûködjön a két monitorod. Van olyan, hogy ugyan azt mutatják, van olyan, hogy az asztal van kibõvítve a két monitorra, meg még ilyenek. Konkrétan nem ismerem a drivert, de ezek szoktak elõfordulni.
Dózsi Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Az lenne még a kérdésem, hogy ha egyik monitor be van kapcsolva, a másikat késõbb kapcsolom be, akkor az elsõnek megremeg egy pillanatra a képe, de ez fordítva is igaz. Normális ez? (A 2 monitor egymás mellett van, szinte egymáshoz érnek)
BáGyu Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Ez nem más, mint a bekapcsoláskor fellépõ elektromágneses interferencia. Tehát ha két monitor egymás mellett, és ráadásul összetolva van, akkor ez természetes jelenség. Viszont ez nem biztos, hogy jót tesz a monitornak, és a képének.
Laali Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Szerintem normális jelenség. A katódsugárcsöves monitoroknak van egy lemágnesezõ áramköre, amely bekapcsoláskor egy csökkenõ, váltakozó mágnesestérrel lemágnesezi a képcsövet, az árnyékmaszkot. Ez a tér "rázza össze" szerintem a másik monitor képét. Nem hinném, hogy károsodást okozna
Dózsi Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Hát kipróbáltam, hogy 2 különbözõ konnektorból mûködjön a 2 monitor, de úgy is csinálta. Ha egymástól fél méterre vannak akkor is csinálja mindegyik. De csak a bekapcsolás utáni kattanáskor jelentkezik ez a képremegés, és csak egy pillanatra, tehát, utána visszaáll a kép.
ProFiler Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Persze, hogy jelentkezik a képremegés! Ez minden monitornál így van, amely automatikusan képes magát lemágnesezni! Bekapcsoláskor, vagy hosszabb állás után csinálják ezt. Ennek a hangját hallod, amikor kattanik egyet a monitor. Vagy pl. a TV-k is ilyenek. Ui.: katódsugárcsöves készülékekre vonatkozik, amiket írtam. Ciao.
Dózsi Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 A fentebb említett omega drivert használom, hogyan tudnám beállítani, hogy külön kezelje a 2 monitort? Állítólag az omegában kell valahol beállítani, de nem tudom , hogy hol. Elõlre is köszönöm! Lenne mégegy kérdésem, lehet hogy nem ide tartozik bocs! Van egy Belinea 107015 17"-os monitorom. A Haveromnál 75Hz-en ment, nálam 85Hz-en, és ha két monitoros üzemmód van megint csak 75Hz-en akar menni. Ha kikapcsolom a DCC információ használatát, akkor vissza tudom állítani 85Hz-re. A neten utánna néztem és valóban tudnia kell a 85Hz-et 1024x768-ban. A kérdés: 75 vagy 85 hertzes a monitor?
arpsoft Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 A másik monitorod milyen frekin megy? könnyen lehet, hogy két monitoros üzemmódban a kártyád csak szinkronban tudja hajtani a monitorokat, tehát a kisebbik frekin fog menni az összes. Ez fõleg akkor zavaró, ha az egyik monitor tft, ami alapból 60 Hz-en megy.
Dózsi Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Mindegyik monitor tud 1024x768 @ 85Hz-et. Az egyik: Belinea 107015 17 " A másik:LG ez Flatron T710B 17"
Dózsi Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Igen! De rájöttem, hogy ha a belinea monitornál nem hagyatkozok a DCC információra, hanem beállítom magam az értékeket, akkor nincs semmi baj!
BáGyu Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Az ATI HYDRAVISION-ja nem alkalmazható egyszerre pl. két monitor és két asztal megjelenítésére?
BáGyu Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy ATI Radeon 9600XT kártyám ezt szeretném egy 72cm-es Tv-re kötni, a jelet S-Video kábelen szeretném küldeni, úgy hogy az LG 19”-os LCD-n és a Tv-n is legyen képem. Nekem sajnos nem sikerült mert vagy az egyiken, vagy a másikon volt kép és ami a Tv-n megjelent annak minõsége katasztrofális volt.
Recommended Posts