Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Két monitor használata

Recommended Posts

Posted

Van egy Ati Radeon 9200-as kártya. Rá van kötve egy 19" és egy 17" TFT. Azt akarom, hogy a két monitort külön kezelje. Mit kell csinálni? TV-nél ment a dolog. Itt nem akar. Mindkét monitor 1-es azonosítót kap az azonosításkor.

Posted

A Catalyst nem tudom, hogy tudja-e, de az Omega Driverben van ilyen funkció.

Ciao.

Posted

Még nem hallottam az omega driverrõl.

Mi az? Írd már le részletesebben.

A catalyst is tudja. D.u. sikerült összehozni. de megpróbálnám a másik lehetõséget is.

Posted (edited)

Köszi.

Holnap átolvasom, aztán majd véleményezek.

Jó éjszakát.

Mindenkinek.

Csak még egy kérdés. Ezt is az ATI fejleszti?

Edited by Greene
  • 4 weeks later...
Posted

Hogyan lehet két monitort üzemeltetni, hogy az egyiken pl. TV mûsor menjen, a másikon dolgozhassak?

Segítséget kérek, mert szeretnék még egy monitort, de abszolút tudatlan vagyok ebben a kérdésben, azt sem tudom, hogyan kell kettõt csatlakoztatni 1 géphez? :(

Posted

Elöször is kell hozzá egy olyan videókártya, aminek két kimenete van.

Ha ez nincs, akkor szerintem el is felejtheted.

Posted

Vagy bele kell rakni a gépbe egy PCI-os videokártyát IS.

Posted

Köszi! Egy ilyen kütyü is jó, nem?

>> kép <<

A lényeg az, hogy két különbözõ kép megjeleníthetõ-e a két monitoron?

Posted

Szerintem nem, mert ez csak 1 jelet oszt el 4 monitorra. Mindegyiken ugyan azt fogod látni.

Posted

És ha megvan a 2 monitor hogyan kell beállítani, a drivert hogy külön kezelje õket?

OMEGA 2.6.53 driverem van

• 4 weeks later...
Posted

Meg tudná nekem mondani valaki, hogy hogy lehet azt megcsinálni hogy külön kezelje õket a gép?

Posted

A képernyõ beállításoknál tudod beállítani, hogy hogyan mûködjön a két monitorod.

Van olyan, hogy ugyan azt mutatják, van olyan, hogy az asztal van kibõvítve a két monitorra, meg még ilyenek.

Konkrétan nem ismerem a drivert, de ezek szoktak elõfordulni.

Posted

Az lenne még a kérdésem, hogy ha egyik monitor be van kapcsolva, a másikat késõbb kapcsolom be, akkor az elsõnek megremeg egy pillanatra a képe, de ez fordítva is igaz. Normális ez? (A 2 monitor egymás mellett van, szinte egymáshoz érnek)

Posted

Ez nem más, mint a bekapcsoláskor fellépõ elektromágneses interferencia.

Tehát ha két monitor egymás mellett, és ráadásul összetolva van, akkor ez természetes jelenség.

Viszont ez nem biztos, hogy jót tesz a monitornak, és a képének. :hááát:

Posted

Szerintem normális jelenség. A katódsugárcsöves monitoroknak van egy lemágnesezõ áramköre, amely bekapcsoláskor egy csökkenõ, váltakozó mágnesestérrel lemágnesezi a képcsövet, az árnyékmaszkot. Ez a tér "rázza össze" szerintem a másik monitor képét. Nem hinném, hogy károsodást okozna

Posted

Hát kipróbáltam, hogy 2 különbözõ konnektorból mûködjön a 2 monitor, de úgy is csinálta. Ha egymástól fél méterre vannak akkor is csinálja mindegyik. De csak a bekapcsolás utáni kattanáskor jelentkezik ez a képremegés, és csak egy pillanatra, tehát, utána visszaáll a kép.

Posted

Persze, hogy jelentkezik a képremegés! Ez minden monitornál így van, amely automatikusan képes magát lemágnesezni! Bekapcsoláskor, vagy hosszabb állás után csinálják ezt. Ennek a hangját hallod, amikor kattanik egyet a monitor. Vagy pl. a TV-k is ilyenek.

Ui.: katódsugárcsöves készülékekre vonatkozik, amiket írtam.

Ciao.

Posted

A fentebb említett omega drivert használom, hogyan tudnám beállítani, hogy külön kezelje a 2 monitort? Állítólag az omegában kell valahol beállítani, de nem tudom , hogy hol. Elõlre is köszönöm!

Lenne mégegy kérdésem, lehet hogy nem ide tartozik bocs! Van egy Belinea 107015 17"-os monitorom. A Haveromnál 75Hz-en ment, nálam 85Hz-en, és ha két monitoros üzemmód van megint csak 75Hz-en akar menni. Ha kikapcsolom a DCC információ használatát, akkor vissza tudom állítani 85Hz-re. A neten utánna néztem és valóban tudnia kell a 85Hz-et 1024x768-ban. A kérdés: 75 vagy 85 hertzes a monitor?

Posted

A másik monitorod milyen frekin megy?

könnyen lehet, hogy két monitoros üzemmódban a kártyád csak szinkronban tudja hajtani a monitorokat, tehát a kisebbik frekin fog menni az összes.

Ez fõleg akkor zavaró, ha az egyik monitor tft, ami alapból 60 Hz-en megy.

Posted

Mindegyik monitor tud 1024x768 @ 85Hz-et. Az egyik: Belinea 107015 17 " A másik:LG ez Flatron T710B 17"

Posted

Ez szép, de arra is van beállítva?

Posted

Igen! De rájöttem, hogy ha a belinea monitornál nem hagyatkozok a DCC információra, hanem beállítom magam az értékeket, akkor nincs semmi baj!

Posted

Az ATI HYDRAVISION-ja nem alkalmazható egyszerre pl. két monitor és két asztal megjelenítésére? :hááát:

Posted

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Van egy ATI Radeon 9600XT kártyám ezt szeretném egy 72cm-es Tv-re kötni, a jelet S-Video kábelen szeretném küldeni, úgy hogy az LG 19”-os LCD-n és a Tv-n is legyen képem.

Nekem sajnos nem sikerült mert vagy az egyiken, vagy a másikon volt kép és ami a Tv-n megjelent annak minõsége katasztrofális volt.