_Menyus_ Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Sziasztok, Egy igen érdekes jelenségrõl kérném véleményeteket. Adott egy MSI DVD 16x/48x olvasó egység. (A pontos számát nem tudom megmondani sajnos, mert ki kéne szerelnem, az Everest meg a Windows nem írja ki (ATAPI DVD-ROM)) Ez az olvasó következetesen azt produkálja, hogyha egy írt Verbatim DVD-t rakok bele, akkor felpörgeti úgy mintha CD lenne benne, hallani ahogy süvít. Másolás róla 33-34 mega volt másodpercenként, a Total Commander szerint. Ha berakok egy másik típusú DVDt, sõt egy másik típusú Verbatimot, nem pörgeti fel, megy a 16x-os sebességen, és a lemez szélén kb. 15 mega/sec-kel másol. Összeesküvésre gondolok. Azt hiszi a DVD-rõl hogy az CD, felpörgeti, és ami a dróton átfér olyan sebességgel másol (Szerintem nem bír többet az ATA-33-as csatoló). Mi van akkor, ha valójában a DVD olvasók direkt le vannak korlátozva 16x-os sebességre? És az MSI egységem egy Verbatim lemezzel "meghülyül", és másol mint a veszettegér? Kizárólag a Verbatim DVD+R 8x Advanced AZO lemezekkel csinálja ezt, és ez már a negyedik, amit kipróbáltam benne. Mindegyik lemez egy LG GSA-4120b-vel lett írva, de az LG-ben a szokásos sebességgel olvasódik. Menyus
ProFiler Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Egy firmware-frissítést még nem próbáltál meg? Újabb nyersanyagok támogatását is frissítik. Ciao.
_Menyus_ Posted September 12, 2005 Author Posted September 12, 2005 Szia, Hehe, nem szeretnék én magamnak rosszat! Jól van ez így, csak számomra fura. Menyus
benkovics Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Az lehet, amit ProFiler ír! Nem ismeri fel a lemezt....
ProFiler Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 nem szeretnék én magamnak rosszat! Ezzel csak jót teszel Magadnak. Ciao.
nascar Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 A Verbatim-nak vannak úgynevezett Ultra Speed lemezei! Lehet, hogy ez okozza a problémát!
Lex Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Az Ultra Speed a CD-RW-knél van a 24x-es sebességû írásra. A 32x-es az Ultra Speed +.
Recommended Posts