Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CGI kérdés

Recommended Posts

Posted

Egy olyan kérdésem volna, hogy ezen a honlapon van egy példaprogram, de azt hiszem, hogy nekem nem mûködik jól, mert ha rákattintok a gombra, nem csinál semmit, csak megnyitja a cgi programot úgy, ahogy van. Tehát ilyesmi látszik a böngészõben: #!usr/bin/perl/ ... Szerintem egy másik normális HTML oldalnak kellene a helyén lenni.

Tudja valaki, hogy mitõl van ez?

Posted

Azért, mert nincs perl interpreter a szerveren.

Posted

Kipróbáltam úgy is, hogy csnáltam egy hasonló .HTML fájlt és ugyanoda betettem a .pm fájlt, majd a .html action részébe hivatkoztam az utóbbira, úgy sem mûködik, pedig nekem van fönn perl interpreter. :?:

Posted

Akkor a web szerveredben nincs beállítva a társítás a kiterjesztéshez.

Posted

Ezt a témát nagyon nem vágom. Hogyan lehet a társítást beállítani?

Egyenlõre az is örömmel töltene el, ha a saját gépemrõl mûködne web nélkül. (Mint mondjuk egy olyan .html fájl, ami egy másikra hivatkozik, de még nem töltöttem fel sehová, csak a gépemen próbálgatom.)

• 1 year later...
Posted

Sziasztok!

Levélküldõ SMTP CGI-t keresek. Arra gondoltam, hogy a szerveren (Linux, Debian 'Sarge') elhelyezem, majd, jelszóval és felhasználónévvel tudok csatlakozni hozzá levelezõkliensbõl, és így levelet küldeni. De nem ismerek ilyen CGI-t.

Az Internet-szolgáltatóm SMTP-szerverét nem szívesen használom, mert reklámot rak a kimenõ leveleim végére. :S