csutomi Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Volna egy olyan problémám, hogy sehogy sem tudom beállítani a helyes függõleges és vízszintes frekvenciákat a monitoromhoz (Fujitsu Siemens). Ennek következtében vízszintes csíkok szaladgálnak rajta föl s alá. A kérdésem az volna, hogy ez nem árt-e a monitornak?
ProFiler Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 LCD-nél csíkok? Rossz a monitor! Semmi köze a frekvenciákhoz. Ciao.
norc Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Csikok? Ez érdekes. Ha 17"-os, akkor a felbontást állitsd 1280*1024-re és 60Hz-en. Az a szabvány ezen a méreten. Ha akkor is csikos, vidd vissza!!! :!:
csutomi Posted September 8, 2005 Author Posted September 8, 2005 A helyzet kicsit érdekes, mert Windows alatt nincsenek csíkok, csak Linux alatt, így szerintem szoftveres probléma lehet. A monitor szerint a "csíkos" változat paraméterei: 1024x768 H: 48.3 KHZ V: 60.0 KHZ De ahogy Windows alatt van beállítva, úgy itt nem fogadja el, azt írja ki, hogy nem támogatott mód.
ProFiler Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Milyen Linux? Esetleg a monitor meghajtója fennt van? Ciao.
csutomi Posted September 9, 2005 Author Posted September 9, 2005 SuSE Linux 9.0. (Az a Linux, amelyik a PCWorld egyik CD melléklete volt.) Nincs fenn a monitor meghajtója, mert a telepítõ csak a Windowst támogatja, a Linuxon pedig nem találtam hozzá megfelelõ beállítást.
csutomi Posted September 10, 2005 Author Posted September 10, 2005 A gyáró oldalán nem találtam semmi hasznosat, viszont úgy néz ki, hogy megoldódott a gond. A monitort állítgatva egyszer elcsúszott a kép, ekkor megnyomtam a monitoron levõ 'auto' gombot és pár másodperc után helyreállt minden. Megnéztem a frekvenciákat is, ugyanazok, mint elõtte, de most nem csíkos a képernyõ. Vagyis valószínûleg tényleg nem a frekvenciákhoz volt köze. Még mindig nem egészen értem, de fõ hogy mûködik. Azért köszönöm a segítséget, ProFiler. Ciao.
Recommended Posts