LoSA 0 Share Posted September 6, 2005 Sziasztok! Remélem, hogy ti tudtok rajtam segíteni, mert nagyon ideges vagyok, ezt a levelet a bnõm gépérõl küldöm... Szóval tegnap a gépem már rakoncátlankodott , azt csinálta, hogy csak az 5.-6. újrakapcsolás után jelent meg a monitoron a dolgok. De ma reggel be akartam kapcsolni, és hiába kapcsolom be a gépet, egyszerûen a monitorom fekete marad, semmi se történik. A monitor, gép TUTI, hogy jól van összedugva. Ugye rögtön arra gondoltam, hogy rossz a monitorom. Fogtam a monitoromat átvittem a másik géphez. Ott símán bekapcsolt, nem volt semmi gond. Ugye akkor arra gondoltam, hogy a videókártyám a rossz. De este kiderûlt, hogy azzal sincs semmi gond, ugyanis áttettük a másik gépbe és ott volt képe a monitornak. Akkor azt csináltuk, hogy a másik gépbõl kivettük a videó kártyát és betettük az én gépembe. És most se volt kép! Most akkor az alaplapom tönkrement ? Vennem kell egy alaplapot? Tudom, hogy ezt most így nagyon nehéz megválaszolni, de... Mi lehet most a gond szerinted? Mit kéne még megpróbálnom? A tápkábel szerintem 80%, hogy jó! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted September 6, 2005 Nem sípol a géped, amikor bekapcsolod? Ha nem egy rövidet sípol, akkor a sípolások száma, talán ad valami támpontot, mi romolhatott el. Bekapcsoláskor, nézd meg a gépet alaposan. Elindulnak a ventilátorok? Felpörög a Winchester? A Proci, chipsetventi is elindul ? Lehet, hogy tápod nembírja, de az is lehet, hogy az alaplapod romlott el. Esetleg megpróbálhatod kiszedni belõle az összes kártyát, csak a VGA-t hagyd benne, és nézd meg így elindul-e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoSA 0 Author Share Posted September 6, 2005 Már áttanulmányoztam a gépemet... Semmilyen sípoló hang nincs, ugyanúgy indul minden, mint azelõtt, csak annyi, hogy nincs kép! Tehát én úgy vettem észre, hogy minden pörög, minden ventillátor bekapcsol... Most akkor ez azt jelenti, hogy az alaplap romlott el? De hogy a fenébe romolhat el egy alig féléves alaplap? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted September 6, 2005 1.) Néhány véletlen elgépelést kijavítottam a témaindító hozzászólásodban. 2.) Nem biztos hogy elromlott az alaplap. Próbáld meg azt, hogy nem dugod bele teljesen ütközésig a videokártyát, hanem egy 2-3 milliméteres rést hagysz, hátha csak valamilyen érintkezési probléma van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted September 7, 2005 LoSA, majdnem mindent megpróbáltál: íl: kipróbáltad a monitort másik gépen: mûködött íl: kipróbáltad a videókártyát másik gépen, mûködött És azt próbáltad, hogy másik monitort próbálj ki a rakoncátlankodó gépeden? Az talán még közelebb visz a megoldáshoz Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoSA 0 Author Share Posted September 7, 2005 Igen, azt próbáltam... És NEM mûködött úgyse a gépem, szóval NEM volt kép! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibczy 0 Share Posted September 7, 2005 A lehetõségeket végigolvasva 1 kimaradt Tegyél egy másik VGA-ta a gépbe NE csavardbe :!: Kösd hozzá ügyesen a monitorcsatit, mielött beindítanád nézd meg nem e mozdult ki a helyérõl :!: Ha nincs KÉP akkor az alaplap! Ha van kép akkor akkor a megoldást a következõ: Az alaplapod távtartóinak mérete változó, így egy enyhe hajlitás okoz benne szinte észrevehetetlen, de épp elég ahhoz, hogy mikor becsavarod a kártyát kissé kiemelkedik a sinbõl és már nem is indul a gép vagy használat közben a melegedés (tágulás) közben "kipattanik,kiemelkedik" éppegy picit! De Ez az állítás minden nemû kártyára igaz, tehát HANG, HÁLOZATI, stb Kukkantsd végig melyik kártyáidat van kicsuszva esetleges becsavarás után!! Valamint csatlakozom Adani -hez miszerint elõször csak a vga-t probald ki Ha megy akkor nem az alaplap. De mindenképpen nézd meg hogy nincs -e más méretû alaplapi távtartó valahol!!!! Üdv Én hálózati kártyával jártam így Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoSA 0 Author Share Posted September 7, 2005 Köszönöm a segítséget... Amúgy azt is próbáltam, hogy egy másik videókártyát tettem be a gépbe! És sajnos úgyse volt kép! Most elvittem a gépemet egy számítógépes szervízbe, nem szenvedek tovább a gépemmel. De sajnos nekem is van egy olyan sejtésem, hogy ez alaplap gond lesz. Csak azt nem értem, hogy egy közel 6 éves alaplap, ami vadonatúj volt, hogy a fenébe romlik el? Akkor most vennem kell egy új alaplapot... És ha jól tudom, akkor az egész gépemet újra kell raknom, telepítenem, ugye? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vmiki 0 Share Posted September 7, 2005 Ilyen problémám már nekem is volt, a sok újrainditás után. És a megoldás: BIOS Reset, mert valami ilyenkor rejtélyes módon elállitódik, de ha ezt megcsinálod a videokártyád újra adja a jelet a monitornak és bekapcsol. Egyetlen hátránya a dolognak, hogy a BIOS az összes eddigi beállitást elfelejti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoSA 0 Author Share Posted September 7, 2005 És hogy kell BIOS RESET-et csinálni? Mert nem tudom... Elképzelhetõ, hogy ez lesz a probléma, mert mostanság sokat kapcsoltam ki-be a gépemet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vmiki 0 Share Posted September 7, 2005 Az alaplap kézikönyvében benne kell lennie, de amúgy így: 1.: Megkeresed a jumpert (3 fém pöcök, amibõl 2-t egykics lehúzható lapocska köt össze) arrafelé keresd amerre látsz egy chipet, ált. BIOS felirattal, vagy AMI... Általában ez a jumper van a legközelebb ahhoz a bizonyos chiphez. 2.: Átrakod ezt lapot úgy hogy a másik szélrõl kössön össze pöcköket. Valahogy így. A csillag a szabad láb a vonal a 2 összekötött. Mondjuk így van most: És ilyen legyen: *-- --* 3. Várj úgy kb. 5 percet, majd rakd vissza az eredeti állapotba!!! Csak óvatosan fogj hozzá!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoSA 0 Author Share Posted September 7, 2005 Köszönöm szépen a segítséget! Ma délelõtt beadtam a gépemet egy számítógépes szervízbe, azt mondták, hogy holnap mehetek érte. Meguntam a próbálgatásokat, tanácstalanságot! Nagyon remélem, hogy õk megmondják, hogy mi a gond a gépemmel. Köszönök mindenféle segítséget! Nagyon remélem, hogy õk is gondolnak az alaplap (bios) resetelésére. Ne idézz be elõtted íródott teljes hozzászólást! <PF> Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoSA 0 Author Share Posted September 10, 2005 Elhoztam a gépemet... Tudjátok, hogy mi volt a baja? A pasi nekem valami olyasmit mondott, hogy... A memória kártyán vagy mit megtisztított és kész! 1000FTot kellett fizetnem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vmiki 0 Share Posted September 12, 2005 Hát ez van.... Néha igen egyszerû dolog a megoldás. De legalább rendes volt, és nem kért érte 10.000-t, hogy "kicserélt" 1-2 alkatrészt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoSA 0 Author Share Posted September 29, 2005 Hja-hja! Úgy, hogy nem is cserélt ki semmit! Az lett volna a szemétség! Link to comment Share on other sites More sharing options...
robar 0 Share Posted October 26, 2005 A teljesen új monitoromnak az a szokása,hogy amikor bekapcsolom a gépet,nem akar semmit sem megjeleníteni,csak kb fél másodpercig.Mi lehet a baj? A monitor gyakorlatilag nem kapcsol ki,csak elfeketül a képernyõ.Szinte csak villog. 4-6 ki-be kapcsolás után ( a monitort) egyszer csak megmarad.Az a bajom,hogy mindig megcsinálja ezt velem. Érintkezési hiba nem nagyon lehet,mert végülis mûködik. Egyébként egy SAMSUNG SyncMaster713n - el van dolgunk. Kérlek , segítsetek! Üdv : robar Link to comment Share on other sites More sharing options...
kori 0 Share Posted October 26, 2005 Elösször a videókártya meghajtóját frissítsd, ha ez nem segítene akkor szervízbe kell vinni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robar 0 Share Posted October 26, 2005 Sajnos frissítve van.Egyébként két konfigurációból mind a kettõben ezt csinálta,szóval marad a szerviz/garancia használata . Kösz a hozzászólást robar Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted October 26, 2005 Belsõ elektromos probléma lehet. Használd ki a garanciát! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szemes 0 Share Posted April 9, 2008 Üdvözlök Mindenkit. Nekem is hasonló problémám van. Beindítom a PC-t, majd a vadiúj LCD monitoromat (Samsung S. M. 940N), rendszerint beindul a monitor. De néha naponta is elõfordul (többször is), hogy nem kapcsol be a monitor. Ekkor csak a PC reszetelésére indul be, ezután már minden normálisan müködik. Ha nem várom meg, hogy minden betõltõdjön, akkor elöfordul, hogy a bios optimalizálását kéri. Azért vettem egy új monitort, mert azt hittem, hogy a régi CRT elromlott, mert azzal is ez volt a helyzet. Videokártya jó, kipróbáltam más gépben. Új kártyával ugyanúgy nem kapcsolt be néha a monitor. Mi lehet a hiba? A segitségeteket elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hintalow 0 Share Posted April 10, 2008 Hát ezek szerint a monitor jó. A VGA szintén jó eséllyel mûködõképes. Esetle az alaplap lehet még vicces kedvében, ha van rá lehetõség, szerintem érdemes lenne azt is egy cserével megpróbálni. Amikor nem hoz képet a monitor a pc ezalatt bootol rendesen? Márúgyértem csippant, hogy a rendszer rendben megy, estleg sípol, hogy valami nem kóser? Vagy csak egyszerûen mennek a ventik és jóidõ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szemes 0 Share Posted April 10, 2008 A gép rendesen dolgozik, mert ha beteszek egy dvd-t, hallatszik a gyorsulás. De csak resetre kapcsol be a monitor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 722 Share Posted April 10, 2008 Nem hiszem, hogy a monitor a hibás. Valószínû, hogy az alaplappal vagy a táppal van valami probléma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted April 11, 2008 A DVD az nem megfelelő teszt, mert azt automatikusan fölpörgetni. Azt kéne tudni, hogy a Windows-t betölti-e. Amikor nem megy a monitor, akkor a BIOS post, és a Windows betöltő képernyője se jelenik meg, vagy csak akkor megy el a kép, amikor a Windows bejön? Tápod milyen márkájú, és hány Wattos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szemes 0 Share Posted April 13, 2008 A monitor be van kapcsolva amikor bekapcsolom a PC-t, a monitor végig sötét marad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts