pap árpád Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Sziasztok. Arra szeretnék válszt kapni, hogy van-e olyan program amivel a kitörölt file-okat véglegesen lehet törölni a winchesterrõl? Mert valameik nap kitöröltem véletlenül az egyik munkámat és gyorsan rákerestem a neten egy visszaállító programra amit meg is vettem és nagy meglepetésemre még a formázott lemezrõl is vissza tud még hozni adatállományt. És persze talált is egy rakattal. Azt nem értem, ha egy adat ki van törölve mégis, hogy szerepelhet a lemezemen? És mi van akkor ha én tényleg le akarom törölni és nem szeretném ha megjelenne a winyón? Van ilyen progi ami rákeres a törölt adatikra és véglegesen kitörli a vinyót? Köszi Árpi
google Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 ITT találsz ilyen ingyenes programokat, amelyek feltöltik a törölt fájl helyét nullákkal, azaz megsemmisítik.
pap árpád Posted September 6, 2005 Author Posted September 6, 2005 Köszi kipróbálom. Rákattintottam a linkre de nem történt semmi. Egy oldalra dobott négy gombbal és egy nagy fehérséggel. Utána továbbmentem a freeware gombal és kiadott egy rakat másikat. Nekem meg fogalmam sem volt, hogy mire kell rákeressek. Árpi
mizsi Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Az Ahampoo WinOptimizer Suite FileWiper modulja kell neked. Amit azzal törölsz, azt még Kürték sem hozzák vissza. Rajta volt valamelyik lemezmellékleten, de már nem emlékszem, melyiken. Amúgy google linkje nálam tökéletesen mûködik! A kiválasztott program nevére kell kattintani, majd a Download it gombra
google Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Akkor próbáld meg EZT , nem ismerem, de jónak néz ki, és a célnak teljesen megfelel.
mizsi Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Utólag megtaláltam a WinOptimizert: 2004. februári melléklet!
ephébos Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Ha fdiskkel törlöm a partíciót, még ez után is vissza lehet állítani a fájlokat?
Adani Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Elvileg igen, mert az adatok még ottvannak a lemezen. Az egyetlen biztos módja az eltüntetésnek, ha felülírod az adatokat. Pl. A PQMagic progiban van ilyen opció ( Secure Erase), ez felülírja, az adatokat 0-kal.
google Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Én azt hallottam, ha párszor leformázza, és utána ráadásul még felül is írja a helyüket, akkor már a tördekékbõl nem lehet visszaállítani az eredeti fájlt.
Adani Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Csak akkor tûnik el véglegesen az adat, ha felülírjuk. Addig még fizikailag ottvan a lemezen, és valahogy még visszaállítható. Ha felülírod, akkor már nem, ez minden adathordozónál így van, függetlenül a típusától (mágneses, optikai, elektronikus), vagyis Winchesternél, cd/dvd-nél, és flash kártyáknál is így van.
ephébos Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Bocs az akadékoskodásomért, de az adat felülírása akkor is megtörténik ha pl egy winyót, új adatokkal töltünk teljesen meg és a régik felülíródnak, és ugyanazt a hatást érjük el, ugyi?
Recommended Posts