Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e valamilyen úton-módon, hogy egy Canon Powershot A75-ös gép video felvételi idõ korlátját, ami 320*200-ban 3 perc, 640*480-ban 30 másodperc, meg lehessen szüntetni, és csak a memóriakártya kapacitása szabjon neki határt? Gondolom, ez csak firmware kérdése, hogy le van korlátozva a felvételi idõ, gondolom, az újabb modellekben már korlátlan a felvételi idõ, viszont ezért nem akarok új gépet venni, szóval meg lehet-e ezt oldani valami firmware frissítéssel, vagy átprogramozással?

Elõre is kösz a válaszokat

Zag

Posted

Szerintem nem lehet megoldani hivatalos firmware-rel. De egyébként az újabb gépeik is korlátozottak.

Ciao.

Posted

Nem is hivatalos fimrware-re gondoltam. :hááát: Valahol olvastam, hogy kivitelezhetõ, hogy 640*480 felbontásban is 3 percig tudjon felvenni a gép videót, annyi megszorítással, hogy ez a felvétel a fényképezõgépen csak 30 mp-ig játszható vissza, viszont PC-re áttöltve rendesen lejátszható mind a 3 perc, és ez nekem tökéletes lenne. ;) Csak azt nem tudom, hol találhatok ilyen nem hivatalos firmware-t, és ehhez kérnék segítséget attól, aki már járt hasonló cipõben. :)

Posted

Én járok hasonló cipõben, mert engem is idegesít (szintén Canon) a 30 másodperces korlát, de nem tudom rá a választ.

Ciao.

Posted (edited)

Nemcsak ti. Nekem is Canonom van (A85) a korlát ott is létezik, igaz itt 320x240-ben 3 perc, 640x480-ban 30 mp, 160x120-ban 3 perc, és engem is érdekelne, el lehet e tüntetni. A másik, ami érdekelne, hogy esetleg olyan hackelt firmware nincs, amivel meghajtóként tudnám kezelni a fényképezõgépben lévõ memóriakártyát? Miért csak a WinXP saját ( egyébként nemtetszõ) progijával tudom leszedni róla a képeket? Azért nemtetszik, mert nem tudom megértetni vele, hogy ne tegyen space-t a kép neve és a sorszám közé, hanem használja az aláhúzást, mert a space-es fájlnévtõl meghülyül sok böngészõ, meg néhány fórummotor és hibás lesz a link.

Edited by Adani
Posted

Beletelt egy délelõttömbe, de sikerült megtalálnom a megoldást, úgyhogy most már tudok 640*480-ban 3 percet felvenni a Canon Powershot A75-ösömmel. :D

1. Elõször is le kell tölteni a fényképezõgép típusához tartozó eredeti, gyári, legújabb firmware-t. (Ehhez szükséges a gép serial number-e)

2. Ezt ki kell csomagolni, és a FIR kiterjesztésû file-t az alábbi linken megadott módon egy Hexa Editor segítségével módosítani kell.

3. A módosított firmware-t fel kell tölteni az USB kábelen a fényképezõgépre.

4. A fényképezõgép menüjében ki kell választani a firmware update-et, pár perc feszült várakozás és huss, máris mûködik.

A link, ahol részletes leírást találhattok több Canon típusra is:

http://www.destino.hu/article53.html :ötlet:

Sok sikert, de azért csak ésszel hekkeljetek, mert könnyen el lehet ám cseszni a gépet, ha valami nem úgy sül el! 8)

Posted
Miért csak a WinXP saját ( egyébként nemtetszõ) progijával tudom leszedni róla a képeket?

Én ezért inkább kártyaolvasóval szedem le róla. :)

@ Zag:

Köszi! Megnézem én is.

Ciao.

Posted

:D Attól függ, hogy mid van!

Ciao.