Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Videófájl-színkezelés


google

Recommended Posts

google

Van egy videóm, ami meglehetõsen fakó színösszhatású, ezt szeretném feljavítani, pl. a színtelítettségen változtatni. A Ulead Videostudioban (7) azonban nem találtam ilyen lehetõséget. Milyen programot ajánlotok erre a célra?

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

A 8-as és 9-es verzióban könnyen elérhetõ a színkezelõ modul. Ha jól emlékszem a 7-essel is megoldható, nézz körül az effekteknél, ott kell lenni olyannak, amivel a világosságot kontrasztot lehet változtatni, egy másikkal meg akár a színeket is. Csak mind elõre elkészített fel leusztatást stb. eredményez, de testreszabással megoldható, hogy az adott klip végig ugyanazon beállításokat vegyen fel. Elég problémás, de valahogy így ment csak a dolog nekem is.

Link to comment
Share on other sites

google

Igen, én is ott próbálkoztam, és eleinte jó is volt, aztán átment vörösbe és lilába a kép. :D

Hol tudok belenyúlni?

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Az effektnél a módosítást kell választani. A piros kis rombuszok jelzik, hogy mikor induljon egy egy effekt, úsztatás stb. (ha rájuk kattintgatsz, látni is, hogy milyen értéket vesz fel az adott helyen mondjuk a világosságjel). Úgy kell megcsinálni, hogy csak az elején és a végén legyen ilyen indexpont, és az értékeket ugyanarra kell állítani ami megfelelõ mondjuk a belépésnél, vagy ahogy Te akarod. Az a lényeg, hogy a clipen mindenhol egyforma értékek legyenek, így az egész clip felveszi a módosításokat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...