Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem tudom a tintaszintjelzõt lenullázni!

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A probléma a következõ... HP 3650.es nyomtatómban feltöltöttem a patronokat, ezzel minden oké.. Viszont a tintaszintet nem tudom lenullázni, így ahányszor nyomtatnék, felbukkan egy figyelmeztetés, miszerint el fog fogyni a tinta a patronból. Nézegettem hol tudnám ezt megváltoztatni, a nyomtató tulajdonságai között nem találtam ilyen lehetõséget. Köszönöm a segítséget!

Posted

Köszönöm a segítséget BáGyu!!!

• 4 months later...
Posted

Egyébként a töltött patronokat SOHA NE VEGYÉL!

Posted

Egyszer nekünk egy töltött patronunk a kukában végezte. És hogy még miért? Azért, mert uncsitesóméknál a canon nyomtatójuk annyira megkargült, hogy még az asztalterítõt is bekapta. :D

Posted

Én meg magam töltöm a partonjaimat, és egy patront vagy háromszor újratöltök, és minden megy jól, és a minõség is jó. Pont Ink-mate utántöltõvel dolgozok. ;)

@Laali

kösz szépen! Hasznos ifók vannak rajta. ;)

Posted
@Laali

Egy hírlevél részletüket elküldtem PÜ-ben, mert a Fórumra talán szabálytalan lenne !

Posted

A hibát egyébként mi okozza? Epson C62 nyomtatóm van, tk. az elsõt leszámítva, utántöltött patront használok és eddig nem volt - még hasonló problémám sem, illetve korábban HP540 (nagyon sokáig használtam).

Posted
@Laali

Egy hírlevél részletüket elküldtem PÜ-ben, mert a Fórumra talán szabálytalan lenne !

kösz, elolvastam, hasznos. De nem hinném, hogy szabálytalan lenne. Majd megkérezek egy modit errõl. Mert hasznos infó van benne, ami mást is érdekelhet. ;)

Posted

ProFiler jóváhagyta, úgyhogy... :D

Ha beszárad a patron fúvókája...

Azoknál a patronoknál, amelyekbe bele van építve a fúvókasor (ezeket a sok-sok érintkezõrõl és a patron alján levõ, tintanyomot hagyó rézszínû lemezkérõl lehet megismerni), gyakori probléma, hogy az egyes színek kifogyása esetén ezek a fúvókák beszáradnak, eltömõdnek.

A patronban levõ tintát hagyományos oldószerek és a víz nem oldja, legfeljebb fellazítja. A fúvókákba beszáradt tinta eltávolítására próbálja ki az alábbi módszert, amely az esetek igen nagy hányadában segít:

Teáskannában (csõrös vagy 'fütyülõs') tegyen fel forrni egy kevés vizet. Fél centi elegendõ, a célunk egy enyhe gõzsugár elõállítása. Ebbe a gõzsugárba tartsa bele a patron fúvókasorát, természetesen nagyon vigyázzon, hogy a gõzzel meg ne égesse magát. Ezt a nedves melegítést végezze 1-2 percig, közben papírzsebkendõvel vagy papírtörlõvel itassa le a fúvókákról a fellazított, cseppenni készülõ tintás levet. Ha úgy látja, hogy már mindegyik szín szép, egészséges lenyomatot hagy, befejezheti a gõzölést. Ezután még egy patronlégtelenítés elvégzése ajánlott úgy, ahogy az utántöltõ útmutatójában szerepel, majd a patront -gondosan letörölgetve róla a nedvességet- a nyomtatóba helyezzük és egy fejtisztítási programot futtatunk rajta.

Az eddigi tapasztalatok szerint az esetek több mint 80%-ában rendbe lehet hozni a nem túl súlyos mértékû beszáradást.

Ha a patron továbbra sem nyomtat megfelelõen, akkor valószínû, hogy a fúvókák izzítószála ment tönkre. Ezek általában 8-15 feltöltésnyi élettartamúak, tehát kb. ennyi feltöltés után kell új patront vennünk.

Még egy fontos lépése van a fúvókatisztításnak: Ha sikerrel jártunk, feltöltöttük a patront és megtisztítottuk a fúvókákat, meséljük el a sztorit az összes nyomtatóhasználó barátunknak... :-)

Én mindenféleképpen fipróbálom. :)

Posted

Sanzi!

Itt válaszd ki a neked megfelelõ patront, illetve a gyártót!

Posted

Ha itt veszek egy fekete 27-es patront, az nagyából 3200 FT (200ft-al számolva). És eredeti HP partont tok venni 3500 ft-ért. Tehát az a 300 FT nemhiszem, hogy mérvadó, és ha a postaköltségeti is beleveszem, lehet, hogy rosszabul jövök ki. De kösz szépen!

Posted

Sanzi!

Félreértettél, én itt nem patronvásárlásra bíztattalak, :pislog: hanem a feltöltés utáni tintaszint beállítását az ott leírtakkal tudod megoldani! ;)

Posted

Óh, ezer bocs!!! :upsz: Félreértettem... Sorry...

Posted

kösz! Majd kipróbálom este õket. De nagyon cool lenne, ha mûködne. :D

Posted

Sanzi!

Ez biztos hogy mûködik!!! ;)

Posted

Akkor majd kipróbálom, csak még van az eredeti patronba, és most nincs mit nyomtatni.

Posted

Nyomtasd ki a használati útmutatót. :ötlet::)

Posted
Sanzi!

Ez biztos hogy mûködik!!! ;)

Hát, nekem nem mûködött a színes patron esetében. Nem csinál semmit mikor kiveszem a patront és akkor sem mikor leragasztva visszateszem. Biztos, hogy mindent a leírás szerint csináltam, mert a feketét sikerült lenulláznom. Viszont használni azt sem tudom, mert továbbra is pislog az "Ellenõrizze a nyomtatópatront":(

Az bosszant a legjobban, hogy azóta sem találtam olyan helyet ahol tudnék jó utángyártott patront venni.

Posted

Na, mondtam hogy nem jók a töltött patronok. 8):lol: