Shia-ko Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Abit AN8 Ultra Nforce4 Ultra 6.66 Ezen vonatkozásban tudtok valami típushibáról? Lan-t és IDE-t Rosszul kezeli. A letöltési sebesség ingadozik, 120 köruli ping az online FPS-ekben. stb....
ProFiler Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 BIOS mikori? Típushibáról nem tudok egyébként ennél. Frissebb, vagy régebbi driver? Ciao.
nascar Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Ez a lehetõ legújabb! Mármint az Nvidia driver. Nekem is ilyen kell (Abit Fatal1ty AN8), de nekem jó!
Shia-ko Posted September 6, 2005 Author Posted September 6, 2005 BIOS mikori? Típushibáról nem tudok egyébként ennél. Frissebb, vagy régebbi driver? passz, akkor próbálkozunk
Lalee Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Helló! Nem pont ide illõ, de nem találtam jobb megoldást. Abit AN8-Ultra alaplapra épül a gépem. Mire kell figyelni, vigyázni a telepítésnél? Minden rajta van a hozzáadott cd-n vagy töltsek le valamit? Van esetleg valami sorrend a telepítésnél? Ehhez kérnék ötleteket, tanácsokat. Köszönöm.
ProFiler Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Minden rajta van a hozzáadott cd-n vagy töltsek le valamit? Friss drivereket tölts inkább le. Ciao.
Lalee Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Letöltöttem ezt a drivert: nForce4 AMD Edition (6.66) - Windows XP/2000 (32-Bit) A Windows telepítése után rögtön ezt tegyem fel? Van még más driver az alaplaphoz? Ha jön újabb driver, akkor mint a videokártyáknál elöbb a régit el kell távolítani vagy simán felülírja az új?
ProFiler Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Ne is nyúlj a régihez. Felesleges. Felteszed ezt az újat és kész. Esetleg valamilyen kiegészítõ drivereire még szükség lesz (pl. hang, hálózat, SATA, stb.). Ciao.
Lalee Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 A Bios beállításoknál kell valamit állítani,vagy jók az eredetiek?Esetleg tudna valaki egy jól beállított Bios leírást,esetleg képet az értékekrõl? A SATA II merevlemezekkel nem lesz gond?Úgy kell a Windows-t telepíteni mint a hagyományossal,formázás,stb.?
nascar Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 1., Az alapbeállítások, azok alapbeállítások, lehet finomítani, de ha nem értesz hozzá, akkor inkább kérdezz elõtte! 2., Mivel mindenkinek kicsit más a gépe, ezért nem lehet már beállított BIOS-t átadni, mert lehet, hogy nálad azok az értékek nem mûködnek! 3., Nem hiszem, hogy gond lenne! 4., Igen!
Lalee Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Köszönöm. Akkor mindent hagyok alapban és ha megy a gép akkor jelentkezek
Lalee Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Felinstalláltam a Windows-t utána rögtön nForce4 drivert a 6.66-t. Az alaplaphoz adott Fatal1ty lemezrõl kell még valamit telepíteni vagy elég ez a driver? Két SATA II-es WD merevlemez van benne, de csak az egyiket formáztam meg a telepítésnél amin az op.rendszer van( C ).A Sajátgépbe viszont a másik wincsit nem jeleníti meg.A BIOS-ban látszik mindkettõ IDE Channel 3 Master, IDE Channel 4 Master. Van egy floppy NvRaid driver disc az kell? Elnézést, hogy a HDD-t is ide írom, de majd átmegyek abba a topicba.
nascar Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Formázás nélkül a "Sajátgép" nem fogja látni! A BIOS igen! De az XP alól is megteheted, megnyitod a "Számítógép-kezelés"-t, azon belül a "Lemezkezelés"-t, ott látszik a formázatlan vinyó, és ott leformázod!
Lalee Posted October 9, 2005 Posted October 9, 2005 Helló! Abit AN8-Ultra alaplapom van, jelenleg a mellékelt cd-rõl telepített driverekkel. Szeretném az Nforce4 Ultra 6.66 driverrel frissíteni,de nem tudom mi a módja. Rá lehet telepíteni a régire és felülírja vagy le kell törölni a régit és utána az újat telepíteni?
Lalee Posted October 9, 2005 Posted October 9, 2005 Kösz, úgy csináltam. Azt a hálózatkezelõ csomagot vagy mit nem tettem fel, remélem nem gond.
szabzso Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 NForce4 Ultra chipsetnél nem tapasztaltatok hibát a virtuális meghajtóknál (pl daemon tools, alcohol) Mert én úgy jártam, hogy friss telepítés után rakosgattam fel a szükséges programjaimat, majd késõbb kék ablak-újraindulás történt párszor, mivel automatikus restart van, ezért csak azt láttam hogy valami driver hibát jelez, többet nem. Eseménynaplóból sem derült ki számomra, hogy miért csinálta. Kilistáztam a windows által alá nem írt illesztõprogramokat, ami közül egy a nod, kettõ pedig a daemon tools-é volt. Miután az SP2 XP Prof elkezdte leszedni a frissítéseket (volt vagy 30) azóta már nem csinálja, minden jól Mûködik. Azaz mégsem, mert ma próbáltam volna feltenni az Alcohol 120%-ot, aminek már majdnem végzett a telepítésével (már az ikont is kirakta az asztalra) amikor hibát jelez és letörli magát. Ebbõl gondolom, hogy a virtuális meghajtót nem engedte feltelepíteni valami. (nero 7 és daemon tools már le volt törölve) szerintem az nforce4 chipje veszekszik a virtuális meghajtókkal, szerintetek?
Chabi1 Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 kettõ pedig a daemon tools-é volt. A daemon tools 3.47 verzio kell SP2 alá ! Melyik verziot használod ?
szabzso Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 3.47 verzió volt fennt! A teljességhez még az is hozzátartozik, hogy fel volt telepítve az összes nvidia cucc (tûzfal is bár nem volt aktív), de azt is uninstalláltam.
ProFiler Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 NForce4 Ultra chipsetnél nem tapasztaltatok hibát a virtuális meghajtóknál (pl daemon tools, alcohol) Ezt kérdezed, vagy mondod? Egyébként tudom, mi a problémád: Itt a topikja! Ciao.
szabzso Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 (edited) Kérdeztem volna ... szóval még valami fölös nvidia cucc fennt van a gépemen, na akkor reinstall lesz a vége már látom. Légyszíves írd normálisan a mondatokat és akkor elkerülhetõek a félreértések! Csak arra gondolok, hogy kezdd nagy betûvel és tegyél a mondat végére írásjelet. Mindenki így teszi. Csak nekünk, moderátoroknak csinálsz ezzel plusz munkát. <PF> Elnézést kérek! "Egyébként tudom, mi a problémád" ---- mi is? mert abban a topicban még nem írták hogy a virtuális meghajtókkal is veszekedne az nvidia meghajtó, ezért kérdeztem volna, hogy más tapasztalt-e ilyet, vagy valami más gubancom lehet? Edited November 10, 2005 by szabzso
Lalee Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Helló! Az Nforce4 driver telepítésénél van egy olyan kérdés, hogy szeretném-e az IDE SW-t telepíteni amire azt írja, hogy nem kötelezõ. Sata II-es HDD-m van. Mi van ha nem telepítem? Idáig mindig felraktam, de most frissíteném és kiváncsi vagyok. Ha valaki már ezen túl van kérem segítsen. Köszönöm.
ProFiler Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Nem szükséges feltenni. Tudtommal az SATA RAID driver. Ugyanúgy fog menni a HDD-d. Ciao.
Recommended Posts