manguszta Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Van egy LG Flatron LCD 782LE TFT monitorom. Nagyon régi darab, a TFT-k kezdetén lépett a piacra. De akkor nagyon jónak számított a DVI bemenetével és az USB csatlakozóival (nem vicc!). Az egyetlen probléma a 40 ms-os reakcióidõ lenne. Vagy mégse? Soha nem láttam még "pixelkésést", pedig játszom azért gyors játékokkal is, pl. Half-Life 2 (ott csak a textúrák villódzanak, de ez a videókártya bûne, mert csak egy 9600XT, de legalább nem szaggat). Filmeknél sem tapasztaltam semmiféle késést. Érdemes/kell-e lecserélni a mai idõkben ilyen lassú monitort?
ferii1528464465 Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Helló! Hogy lehet egy monitornak usb-csatlakozása A ms az szerintem nem a megvilágítási idõ, hanem a válaszidõ .. Nekem 12 ms-os TFT monitorom van. És nincs semmi baj vele. Namost apámnak pedig 26ms-os ezzel már nagy bajok vannak, ha tv-t akarok vele nézni, mert csikozódik. Namost ha nem veszed észre te rajta a 40ms-ot, akkor miért cserélnéd le? Ha csakugyen nem csikozódik
google Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Miért ne lehetne USB? Nagyon sok monitornak van beépítve a talpazatába (sajnos, pont az enyémnek nincs pl. ). Szerintem csak azzal foglalkozz, amit látsz, ne azzal, amit hallasz. Ez az én véleményem. A 40 az sok, de csak akkor, ha tényleg látsz belõle valami elmosódást.
ProFiler Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Érdemes/kell-e lecserélni a mai idõkben ilyen lassú monitort? Erõsen érezhetõ a különbség már a 16 ms-os (vagy gyorsabb) reakcióidejûekhez képest. Ma már érdemes cserén gondolkodni. Én is ezt teszem, de én 16 ms-osról szeretnék váltani. @ ferii: Nem USB csatlakozása van, hanem USB hubot tartalmaz. Ezeken általában van fejhallgató és mikrofoncsatlakozó is. Ciao.
manguszta Posted September 3, 2005 Author Posted September 3, 2005 Nem USB csatlakozása van, hanem USB hubot tartalmaz. Ezeken általában van fejhallgató és mikrofoncsatlakozó is. Az enyémen nincs fejhallgató és mikrofoncsatlakozó. Ez az USB hub pontosan mi?
ProFiler Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Több USB csatlakozót csinál egybõl. (röviden, tömören) Ciao.
Gereby Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 1 USB porton 127 eszköz csücsülhet. Nekem is van USB csatlakozás a moncsimon csak az nem HUB célt szolgál hanem a highlightzone megvalósítása céljából van rajta. Magyarul az egy USB-s eszköz föl is ismeri a Windows ha bedugom. Egyébként haverom monitorján meg egy UTP aljzat van, az mire szolgál?
TJani Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Sziasztok az volna a kérdésem milyen válasz idötõl lehet tft monitor játékra használmi. Elöre is köszi.
Adani Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 16 ms és alatta már biztosan nem lesz ebbõl gond.
Sebi Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Meg lehet mérni egy TFT monitor válaszidejét, és ha igen milyen programmal?
Sebi Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Úgy néz ki senki nem tudja vagy nem létezik ilyen. Ez azért szomorú, mert így teljesen ki vagyunk szolgáltatva a gyártóknak. Ha õk ráírják, hogy 8ms, akkor az annyi. Ha annyi, ha nem valójában.
Athos Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Szerintem inkább az számít, hogy a vásárlónak mi a benyomása róla. Megnézni és eldönti, hogy megfelel-e vagy sem. Persze ez abból a szempontból problémás, hogy általában valami teszt animáció megy csak rajta.
Szerdahelyi Gergely Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Nekem egy Fujitsu-Siemens 19" TFT-m van, 4 éves. 25 ms és semmi problémám nincs vele játékoknál. Amikkel játszok: NFS Carbon, régebben GTA SA Mindegyiknél van elmosódott effekt, ezt kikapcsolom, mert elvégzi a monitor De most komolyan nem zavaró, még TV-zésnél se nagyon, szóval szerintem a 25-ös is jó BIZONYOS játékokra. Mellesleg a színei sokkal-sokkal szebbek mint egy 16 vagy 8 ms-osnak!
ProFiler Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Úgy néz ki senki nem tudja vagy nem létezik ilyen. Bocs, csak most olvastam a kérdésed. Itt egy reakcióidővel kapcsolatosan mindent átölelő program németül, vagy angolul. Egyébként pedig így kell mérni "hardveresen": olvasnivaló Ciao.
Recommended Posts