Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Microsoft SyncToy

Recommended Posts

Posted

Ha jól értelemzem, ez valami olyasmi, mint a Win98 -as 'Táska'.. Már szedem is, köszi a linket :istenvagy::istenvagy:

Halasi Miklós
Posted

Egy kicsit más szerintem, mert megadod neki a forrás és célmappát és azokat szinkronizálja. Adatmentésre, backupra jó lehet...

• 3 years later...
szmolkalaszlo
Posted

Egy kicsit szeretném felkavarni az állóvizet.

Pár éve, hogy használom a windows Táska szolgáltatást a tartalmak szinkronizálására.

De már oda jutottam, hogy a Táska tartalma 2GB (10.000 db fájl és mappa).

Úgy gondolom ezért van az, hogy kb 10 min. amíg felismeri, hogy mely fájlok is változtak a táskában, újabb tíz perc amíg szinkronizál, és újabb tíz amíg a táskából ki tudok lépni egy másik mappába (vagy akár egy másik Táskába).

Hogyan lehetne ezt a folyamatot felgyorsítani? Jelenleg ez naponta 2x30 min. a munkaidõmbõl.

Ismerkedés szinten kipróbáltam a SyncToy 2.0 progit, de nem mondanám felturbózott táskának. Ugyanis, ha idõközben a táskában és a célgépen lévõ fájl is változik ezt nem ismeri fel, hanem a legutóbbi változattal simán felülírja a másikat.

Annyiban viszont okosabb, mint a Total Commander, hogy ha törlök egy állományt, akkor a célmappában is törölni fogja, vagy áthelyezi, átnevezi. Szemben a TC-vel ami szemrebbenés nélkül újra létrehozza az állományt így duplikálva azt.

Van tudomása arról valakinek, hogy valóban el lehetne jutni odáig a SyncToy-jal, hogy figyelmeztessen, ha mindkét állomány megváltozott? Majd én döntenék, hogy melyiket akarom megtartani.

Vagy ismertek-e olyan programot, ami a legközelebb áll tudásban a win Táskához, csak egy kicsit gyorsabb?

Köszi a figyelmet.