Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pinnacle MediaCenter


Lalolib

Recommended Posts

Lalolib

Miklóssal egy másik témánál már váltottunk néhány mondatot, de úgy érzem elég sokan használnak vagy fognak használni Pinnacle TV kártyát, így talán aktuális egy önálló topic.

Miután a 3.2-es javítás teljesen használhatatlanná tette a progit és lassan lejár a nagyszerû PowerCinema használati idõm, úgy gondoltam, megyek még egy kört.

Pinnacle uninstall, majd újra telepítés.

Észrevételeim a következõk:

1.) Ha a tûzfal programmal letiltjuk az összes netre menni akaró alkalmazását, akkor maga az alap program is már elfogadható gyorsasággal töltödik be. Ez jó pont...az elsõ.

2.) A MédiaManager program "Could not init the database" kiálltás után továbbra sem hajlandó elindulni. Vajon miért? Valaki látta már müködni ezt a programrészt? Mert nélküle az egész MédiaCenter nem sokat ér.

3.) Most éppen úgy döntött a program, hogy nem hajlandó TV-rõl felvenni. Amikor még az általa felkinált beállításokat használtam, akkor egy nagyon aranyos értesítést kaptam a képernyõre. (Ez nem vicc, szó szerint leirtam) "A felvétel leállt, mert a tálcamenü megfelelõ parancsára kattintott, vagy kevés a hely a lemezen, esetleg ismeretlen hiba." Nem tudom, mi lett volna ha nem megfelelõ helyre kattintok. :lol:

Ezután állítgattam a hang beállításokon és már nem küldte ezt az aranyos figyelmeztetést, de felvenni továbbra sem volt hajlandó. Elindul a felvétel, de ha leállítom (igaz is, nincs STOP gomb rajta!) akkor szépen megkérdezi, hogy tényleg le akarom-e állítani a felvételt és utána nem csinál semmit. Vajon miért nem?

Jó lenne megfejteni a fentieket, ha már hivatalos helyrõl (Axico) nem akarnak válaszolni a levelemre...Mert tényleg makacs ember vagyok.

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Amire én rájöttem: a felvételhez futnia kell a Pinnacle MediaCenter Services (szolgáltatás)-nak. Addig az istenért nem hajlandó felvenni. Ha már fut és úgy indítom el a centert, akkor felvesz.

A MediaManager elindul nekem, tehát ott a hiba. Alapjában SQL kiszolgálót használ, lehet, hogy azt nem telepítetted fel, vagy nem engedélyezted? Full csomagot telepítettél fel? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Köszi Miklós, most már csak két kérdésem lenne: mire szolgál a MC Service és ha engedélyezem az SQL szolgáltatást (tényleg letiltottam a tûzfalon) akkor nem kezdödik elõlrõl a hosszú betöltési folyamat? Mert én úgy vettem észre, hogy ezekkel az alkalmazásokkal õ a neten akar egybõl valamit, és ha nincs kapcsolat, akkor értetlenül leblokkol és nem tudja, hogy most mit is csináljon.

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Nem a neten akar valamit, hanem csak a TCP/IP-n keresztül szeretne kommunikálni. És az adatbázis háttérben való megnyitása miatt lassul a betöltés is - gondolom...

Az MC Service-ért akkor ordibált, amikor fel akartam venni. Elvileg ezzel lehet idõzíteni a felvételeket és (talán?) a neten is tudna leszedni tévéprogramokat, de ebben nem vagyok biztos.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...