Lex 1 Share Posted August 29, 2005 Sziasztok! Átjöttem a VHStoDVD topikról, mert már kezdtem nagyon szoftver irányba átmenni. Tehát, van egy DVD felvevõm, amivel a TV-bõl, ill. VHS magnóról veszek fel anyagokat. A nyers DVD anyagát szeretném szerkeszteni, vágni és menüvel ellátni. Jó néhány ingyenes programot megnéztem, de egyik se volt használható a fenti problémára. Ezután jutottam el a Pinnacle Studio 9 és Ulead MovieFactory 4 pároshoz. A MF-t próbáltam és úgy néz ki, hogy tudja a fenti dolgokat. A Studio-t nem tudtam kipróbálni, ebben kérném a segítségeteket. A 8.4-es verziót próbáltam, de az nem tud DVD-rõl beolvasni anyagot szerkesztéshez. A 9-es tudja? PS.: Mindkét progiból a legalapabb standard verziót vegyétek figyelembe. Tehát nem a Studio Plus-t és nem a MF Disc Creator-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aneurysm 0 Share Posted August 29, 2005 Függ attól hogy szabványos DVD-Video formátumban vetted-e föl, vagy szerkeszthetõ .VRO formátumban (DVD-RAM). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted August 29, 2005 Mindkét formátumot használom, mert RAM-ra VR-ben vesz fel, -RW-re Video formában. A MovieFactory mindkettõt kezeli. A PowerDVD mindkettõt lejátsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted August 30, 2005 Egy hír, ha már Pinnacle Studioról volt szó: szeptember 30-tól Európában is elérhetõ lesz a Pinnacle Studio 10! Tehát a 9-esen már senkinek ne járjon a feje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted August 30, 2005 Vagy pont most járjon, mert olcsóbb lesz. A 10-es tud DVD-rõl beolvasni anyagot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted August 31, 2005 Csak a megjelenés dátuma ismert, az újdonságok még nem. Elvileg be kéne olvasnia, mivel a 9-es is tudta részben. Tegnap ugyanis tettem egy próbát egy saját, két nyelvû lemezzel. Látta a title-ket, le is húzta mpg-be, de a megnyitásukkor már belefagyott. Szóval remélem a következõ verzióban már rendben lesz ez is. És valószínûleg HD-cuccokkal is fog dolgozni (ahogy a mai trendet ismerem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted August 31, 2005 Sajnos ez a trend követés a halála a jó programoknak, mert ahelyett, hogy a leggyakoribb alkalmazási módokat stabilizálnák, a "trend" után rohannak, amit még szinte senki nem használ. Hisz hol van még a HDTV. Most ne mondd azt, hogy már van, mert tudom, de nem a Te házadban és nem is az enyémben, ugyanúgy, ahogy ûrhajónk sincs. Szóval nem érdekelnek a legújabb csilli-villi hülyeségek, az viszont már igen, hogy órákat kell kínlódnom, mire a "szuper" program hajlandó egy alapfeladatot hiba nélkül végigcsinálni. Tehát HD-t tud kezelni, de egy mpeg file-ba beletörik a foga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted September 1, 2005 Tegnap különben egy piros pontot adtam a Studionak: amikor az MPEG renderelés második meneténél meghalt a progi, akkor meghûlt bennem a vér. de intelligens volt, mert újraindításkor visszatöltötte a projectet, a Temp könyvtárában meghagyta az elsõ menet eredményeit, a többit törölte és újra nekilátott a második menetnek és sikerült. Szóval ez már tetszett... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts