gdeak Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Halihó minden segíteni próbáló embernek! Problémám a következõ: MSI K8N Neo4 alaplaphoz miden meghajtót feltelepítettem. Látszólag tökéletesen mûködött, de észrevettem, hogy a Windows "hangjai", és a winamp nem szólaltatja meg az alaplapi Realtek hanglapkához csatlakoztatott 5.1 -es hangrendszer minden hangszóróját, csak az elsõ kettõt. Kipróbáltam Windows Media Player -el és PowerDVD -vel, azokkal tökéletesen mûködik! Ha tud valaki segíteni problémámon az nagyon jó lenne! Üdv
ferii1528464465 Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Szia! Ez nem hardweres gond. Annyi az egész hogy a Winamp nem adja ki a jelket csak 2 hangszóróra, (Mondjuk nálam 4-re) De ha azt akarod hogy mind a 6 szóljon akkor a winamphoz tudsz letölteni egy kiegészítést. Doldy Sorrund+Winamp (Vagy Valami ilyesmi) Néven. Ui.: Nekem winapnál a mély;középsõ;jobb;bal Hangszóró szól. De a Wnidows Media Player Jól leadja a jelet....
nascar Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 A Winamp nem tudja alapból a 5.1-et! Plug-in kell hozzá! A Windows-t meg be kell állítani, indítópult >> jobb klikk a kis hangszórón >> Hangtulajdonságok beállítása >> Hangerõ fül >> Hangszóró beállításai >> Speciális :!:
gdeak Posted August 29, 2005 Author Posted August 29, 2005 Az elõzõ gépemben Audigy 2 -esem volt, oda nem kellet a winamphoz semmilyen kiegésszítõt feltenni, ezért nem értettem, hogy itt miért nem mûködik, de kipróbálom. A windows-ban pedig beállítottam az 5.1-es hagrendszert, úgy ahogy írtad, de úgy sem akar mûködni Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
nascar Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Hagyd a Winamp-ot! Letöltöttem a JetAudio-t (+magyarítás!), ez alapból tudja az 5.1-et, 1000x jobb, mint a Winamp! Az elõzõ gépedben az Audigy2 csinálta a hangot!
gdeak Posted August 29, 2005 Author Posted August 29, 2005 Megfogadom a tanácsodat, de a windows még most sem hajlandó jól mûködni. Azzal mit tehetek?
nascar Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Nézz szét a Beállítások >> Vezérlõpult >> Hang, beszéd és audióeszközök-nél (lépj be ide!), itt kéne lenni egy Sound Manager-nek!
janowolf Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Sziasztok! Szerintem a vezérlõpulban keress egy ilyet utána pedig itt állítsd be az 5.1 hangzást. Remélem segítettem. Üdv JanowolF
undi Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Hali! Van egy MSI K8N Neo2-Fx alaplapom. 7.1-es hangrendszer van az alaplapra integrálva. Minden driver fel van telepítve, ezek után mégis visszhangzik az egész és tompa. Mit csináljak még? Elõre is köszi!
ProFiler Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Más hangszóró is így szól? Esetleg fejhallgatóval próbáltad már? Ciao.
undi Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Hát fülhallgatóval még nem próbáltam. A hangfalammal nem volt eddig próbléma. Ez azóta gond, mióta lecseréltem az alaplapot. Jelenleg azután nyomozok, hogy hibás-e, mert vannak fura dolgai, egyenlõre a tuner kártyámat se hajlandó rendesen kezelni.
undi Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Most néztem fülhallgatóval. Ugyanaz a helyzet. Ami a legszebb, hogy amennyire tudom egyenlõre kezelni a tunert, ha a tunerre kötöm a hangfalat, az szép tiszta, ha hangkártyáról megy a tuner hangja, akkor tompa és halk. ??????
undi Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Tiszta sor. Mûködik, csupán hangolási probléma volt.
maystro2 Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Halihó minden segíteni próbáló embernek! Problémám a következõ: MSI K8N Neo4 alaplaphoz miden meghajtót feltelepítettem. Látszólag tökéletesen mûködött, de észrevettem, hogy a Windows "hangjai", és a winamp nem szólaltatja meg az alaplapi Realtek hanglapkához csatlakoztatott 5.1 -es hangrendszer minden hangszóróját, csak az elsõ kettõt. Kipróbáltam Windows Media Player -el és PowerDVD -vel, azokkal tökéletesen mûködik! Ha tud valaki segíteni problémámon az nagyon jó lenne! Üdv Én tuom a megoldást a problémádra, ha még aktuális. Nekem is MSI alaplapom van (K8N NeoV) és én is tapasztaltam pontosan ezeket. Én egyszerûen csak újratelepítettem a Winampot és mûködött minden... Nem kellett semmiféle plugin, stb. Nekem Linux alatt vannak hasonló problémáim most.
Recommended Posts